23 June 2014

First Mini Giveaway Topup by Mrsyatie

Assalamualaikum!

PG nak jemput korang semua join First Giveaway anjuran PG juga. First Giveaway untuk blog baharu PG. Jemput join, sekaligus support blog baharu PG ya. Giveaway seminggu je tau :D


Klik Banner untuk join :-)
Terima Kasih korang :-)

Salam sayang. PG

20 June 2014

KHIDMAT PESANAN MASYARAKAT | JOM FOLLOW BLOG BARU PUAN GOJES ♥

Assalamualaikum ;)

hi PG followers! :) PG nak bagitau kat korang, PG mungkin akan update blog selepas ini dekat BLOG BAHARU PG. boleh klik kat sini > MrsYatie < kenapa? ar, nanti PG update kenapa dekat blog baharu PG pula. hehe. Apa pun, PG masih still akan berada di sini, dan akan jarang update kat sini. Anything new about PG, yes, PG akan update more and more dekat Mrsyatie blog pula. So, jika tidak keberatan, bolehlah follow PG kat sana pula ya. Muah Muah! 


pakcik google! pinjam gambar awak lagi tau :D

Salam Sayang. Puan Gojes. 

16 June 2014

Follow Jom :-)

Assalamualaikum.


Kredit: Google

Hi fellow :-) PG nak bagitau ni, selain blog ni, PG telah pun buat satu lagi blog. Hihi. So, kengkawan, rakan, sahabat handai PG yang selalu, melawat, ziarah PG tu, bolehlah datang support blog PG lagi satu tu ya :-) boleh klik SiNi :-)

Salam sayang. PG!

10 June 2014

Dress by Mama | Terima Kasih Mama :-)

Assalamualaikum :-)

Hi fellow. Hari ni masuk kerja, pakai skirt yang mama jahitkan. Selalunya aku akan servey dahulu design yang macam mana aku nak. Lagipun, sekarang ni kan banyak sungguh kengkawan kita yang meniaga pakaian, skirt, tudung secara online. Boleh je kalau nak jadikam contoh nak buat baju sendiri :-)

Macam skirt yang aku pakai kat bawah ni. Kalau korang perasan, skirt ni da ramai yang pakai macam ni kan. Cuma kat belakang tu, aku da minta mama jahitkan kain panjang ganti tali pinggang. Boleh buat ikatan reben kat situ. Kengkawan office pun kata lawa skirt tu. Hehe. Lepas ni, inshaAllah, nak plan meniaga secara online. InshaAllah. Kena plan betul² gak tu :-) apa pun, terima kasih mama!


Salam sayang. PG

08 June 2014

Tonton Wayang | X-Men Days Of Future Past

Assalamualaikum.

Morning fellow! Amboi. Bersemangat! Ok, kemarin petang aku pegi tengok wayang x-men ni. Sebelum tu, wanna say thanks so much kat hubs bff sebab bagi tiket free untuk aku. Hehe. Last minute juga dapat tiket free ni. Nasib sempat masuk panggung belum start wayang lagi. Hehe.

Ok, citer kali ni, kita akan dibawa mengembara ke zaman tahun 1973, zaman lampau, zaman muda mudi x-men, dan zaman belum pun x-men sekarang berjumpa dan besatu. Citer ni akan merubah sejarah x-men. Kira yang mati di zaman selepas tahun 1973 tu, watak yang telah tiada, dihidupkan semula, dan merubah persepsi rakyat bahawa x-men adalah juga penyelamat dunia.


Wa gitu. Simple je aku nak review. Supaya korang boleh pegi tonton sendiri wayang ni. Ok? :-)


Hehe. Selfie itu harus ;P

Salam sayang. PG

07 June 2014

Tonton Wayang | Contracted

Assalamualaikum!

Hi fellow! Ni cerita kemarin. Tak menyempat nak update kemarin, dek sebab lepas tengok wayang, tetiba je maigrain attack. Sungguh tak boleh nak bawa berbincang betul pakcik maigrain ni nak mai. Agak2 la nak datang. Bolehlah prepare apa yang patut. Huh! Ok! Abaikan tang tu. Balik pada tajuk asal yes.

Kemarin, macam biasalah jumaat, pegi tonton wayang dengan geng kaki wayang. Huhu. Kali ni tengok wayang genre ala-ala seram ghost gitu. Tapi sebenarnya, tak la ghost sangat pon! Suspen je lebih. Hurm.

Ok, cerita ni mengenai si cantik samantha or called her sam sahaja. Sam mengalami beberapa insiden yang agak mengelikan juga. Dari starting day 1 sehari selepas dia menghadiri party dekat her friend, alice. Semua benda pelik hapend after sam talk to one guy called BJ. BJ ni ada kes dengan polis.

Then starting day 1 until lah day 3 of 3, sam mengalami detik-detik hidup yang menyukarkan. Dia having sex dengan BJ then kena virus yang menyebabkan hidupnya brrubah 100%, then dia putus cinta dengan nikky. Her gf lesby. Actually, sam is lesbian. Bila nikky dapat tahu sam having fun dengan another guy, nikky decide to broke their relation, tapi sam sukar terima and dia bunuh si nikky time tu juga. Then, dia bunuh alice too. Sebab sam ingat, alice cemburu dengan hubungan sam dengan nikky. Apa jadi dengan sam selepas tu? Ar korang kenalah pegi tengok. Hehe. Sebab? PG nak korang sendiri nilai and tonton movie ni sendiri :-)

Contracted
Director : Eric England
Starring : Najarra Townsend, Caroline Williams, Alice Macdonald
Genre : Thriller / Drama / Horror
Language : ENGLISH
Released Date : 04 June 2014 
The night after a party Samantha wakes up in her house. She shows symptoms beyond that of a severe hangover but irritably tells her mother that she is fine. At the restaurant where she works, Samantha has trouble eating and performing her job. Although reluctant to seek medical assistance for fear that Nikki will find out that she has contracted a sexually transmitted disease from a male, she eventually visits her doctor, who believes her to have a rash and infection, but only, it turns out to be much worse.

Kekeke. Yatieowner its me too :-) boleh nampak tak berapa bintang aku bagi kat movie ni? :D happy weekend semua! Muah²!!

Salam sayang. PG

06 June 2014

Belated Gift | Terima Kasih!

Assalamualaikum. Hi fellow :-)

Masuk office pagi tadi nampak benda ni kat atas meja kerja aku. Waa, terima kasihlah cik daud! Bolehlah buat tuala travel. Ye la skg ni asyik kadang dok balik inanam, kadang dok balik rumah mama kat tuaran. Tak sempat kadang nak fikir nak kena bawa benda-benda yang penting macam tuala mandi, berus gigi, sabun mandi dan sebagainya. Kalau semua benda ada dalam kereta, senanglah! La ni, cik sawi (savy) en. Suami tu, da jadi macam rumah kedua da ;D macam-macam ada dalam tu. Kekeke.


Oh, sebut pasal tu, terima kasihlah buat PG office mate, sebab tahun-tahun buat majlis birthday, even belated sekalipun, tapi korang still nak make it hapend juga :-) terima kasih korang. Sayang korang ketat-ketat! Muah muah ;D

Salam sayang. PG

05 June 2014

CPUV Ke-26 dari Nuffnang 2014 | Terima Kasih Nuffnang!

Assalamualaikum.

Hi fellow! PG datang lagi. Rajin bebenor pula update blog hari ni. Kekeke. Ok, tadi petang PG update dapat cpuv yang ke dua poloh lima kan, ar malam ni nak habaq, dapat lagi cpuv dari nuffnang! Yang ke dua poloh anam ;D heeee. Nuffnang, awat baik hati sungguh sih?! :-)


Cpuv kali ni datang dari DKSH-Tiger Balm Mosquito. Apa pun, terima kasih Nuffnang :-)

Salam sayang. G

CPUV Ke-25 dari Nuffnang 2014 | Terima Kasih Nuffnang!

Assalamualaikum, hi fellow! :-)

Lama sangat tak masuk blog, lupa pula nak apdate apa yang wajib. Hehe. Semalam aku ada share dapat cpuv ke sepoloh hingga dua poloh lima tu kan (wa angkaaaa je banyak kot. Earnnya ciput je. Hehe. Apa pun syukur tau), and then yang ke-25 tu, masih ada on going! Datangnya dari produk penjagaan wanita Lactacyd! Horey!!! Terima kasih Nuffnang :-) saya tahu saya jarang update blog, tapi Nuffnang masih nak bagi rezeki kat saya. Terima Kasih again and again Nuffnang! Muah-muah love u! :-)


Ciklisa, pinjam gambar awak ya :-)

Salam sayang. PG

04 June 2014

Drama Cerita Cinta Kita Sinopsis

Assalamualaikum. Hi fellow :-)

Ada yang tengok tv3 tak tadi? Drama baru lakonan Pelakon Comel Wawa Zainal dan suaminya sendiri, Pelakon Aeril Zafrel. Tau korang da senyum sumbing depan tv sebenarnya? Hehe. Bestkan? :-) ok, ni drama pertama depa berlakon bersama sebagai suami isteri tau. Korang yang tak tengok lagi, bolehlah tengok kat laman web tv3, tonton.com.my! Sebelum tu, mari baca sinopsis drama ni. PG kredit sepenuhnya dekat blog Buddiey!


Sinopsis Drama Cerita Cinta Kita:
Drama bersiri yang berlatar-belakangkan tahun 80-an ini menyingkap sebuah cinta agung antara Adam (Aeril Zafrel) dan Salmah (Wawa Zainal). Semarak cinta mereka bermula ketika Adam berumur 24 tahun manakala Salmah berusia 19 tahun sehingga ke usia tua walaupun mereka berdua terpaksa mengharungi pelbagai dugaan untuk bersatu.
Keluarga Salmah membantah hubungan cinta mereka kerana perbezaan darjat. Ketika itu, Salmah sedang menuntut di sebuah Maktab Perguruan. Dalam usaha untuk memisahkan Adam dan Salmah, keluarga Salmah telah membawa Salmah pulang dari Teluk Intan, Perak ke Kuala Lumpur. Adam dan Salmah telah menulis surat untuk terus berhubung tetapi sayangnya surat-surat tersebut telah ditahan dan disimpan oleh ibu Salmah, Melati.
Lima tahun berlalu tanpa khabar berita tetapi Adam tetap merindui dan mencintai Salmah. Salmah pula menganggap Adam telah melupakannya. Dia yang kini bekerja sebagai jururawat di sebuah hospital telah dijodohkan dengan Dr. Khairudin (Dazrin Kamarudin). Ibu Salmah, Melati gembira dan lega selepas Salmah berkahwin dengan Dr. Khairuddin kerana ia bukan sahaja memberi jaminan masa depan kepada Salmah tetapi juga membantu menyelesaikan kemelut kewangan keluarga mereka selepas ayah Salmah meninggal dunia.
Adam telah bekerja keras demi membeli rumah pusaka yang diidami oleh Salmah. Selepas itu, Adam berusaha mencari Salmah di Kuala Lumpur namun dia sungguh kecewa apabila mengetahui hakikat bahawa Salmah telah berkahwin. Salmah pula menjumpai surat-surat Adam yang disimpan oleh ibunya dan akhirnya faham kenapa dia tidak menerima khabar berita daripada Adam selama ini.
Adam membuat keputusan untuk menjual rumah pusaka tersebut. Dia tidak menyangka bakal pembeli rumah itu ialah Dr. Khairudin dan Salmah. Salmah telah memberitahu Adam apa yang telah dilakukan oleh ibunya terhadap mereka. Pertemuan Adam dan Salmah semula telah memberikan harapan kepada Adam. Mereka kembali berhubung tetapi menjaga batas pergaulan.
Dr Khairudin yang marah dengan hubungan Adam dan Salmah telah bergaduh dengan Salmah dalam perjalanan mereka pulang ke Kuala Lumpur. Kereta mereka terbabas. Dr Khairudin terbunuh manakala Salmah pula koma. Kematian Dr Khairudin juga membongkar rahsia bahawa dia telah berkahwin dengan Rokiah dan mempunyai 2 anak.
Salmah kini hilang tempat untuk bergantung. Demi cinta, Adam telah memindahkan Salmah yang mengalami amnesia ke pusat jagaan malah Adam juga terpaksa berulang alik dari Teluk Intan ke Kuala Lumpur untuk menjaga Salmah. Adam mengambil keputusan untuk berkahwin dengan Salmah pada usia hampir lewat 30an.
Namun kebahagiaan yang dinikmati oleh Adam dan Salmah tidak berpanjangan kerana ingatan Salmah semakin merosot. Adam terpaksa mengulang setiap yang mereka pernah lalui bersama setiap hari kepada Salmah. Mungkinkah satu hari nanti, Salmah akan lupa siapakah Adam dalam hidupnya?
Hehe. Korang, maapkan saya ye jika entry nampak berserabut ;) entry post dari asus fonepad 7 PG ;D
Salam sayang. PG

CPUV Nuffnang Ke-10 hingga Ke-25 Tahun 2014 | Terima Kasih Nuffnang

Assalamualaikum!

Hi again fellow. Honestly, lately memang aku agak jarang nak update blog, dek kerana aku tak pakai lappy aku lagi da! dan blog, i mean laman web blogspot dekat office da kena sekat. (heeeee. Macam depa tau-tau je kot aku mempergunakan kemudahan internet kat pejabat. Sengal!) sangatlah memeh.

Tapi. Disebalik itu semua, Memehlah kan. Sambil-sambil aku buat dek je gitu, Nuffnang! Yes, Nuffnang still masih nak bagi rezeki kat aku. Sobsob~ terima kasih Nuffnang! Macam hang tau-tau je kot aku tengah menghadapi masa kesukaran aku la ni. Terima kasih Nuffnang. 


Horey! Ada ads On Going kat situ. Terima Kasih Nuffy :-)

Tapi. Tapi. Tanpa kengkawan bloggers yang sudi mai blog PG, mungkin aku tak kot menerima BE dari Nuffnang. Korang, terima kasih ya sudi mai blog PG. Sayang ketat kat korang :-) muah-muah!

Salam sayang. PuanGojes

Giveaway Tunai RM500 by SyuhadaBaharudin.com

Assalamualaikum, hi fellow :-)

Lamanya PG tak join segmen! But. Tak pa. Kali ni PG nak support dan sekaligus join segmen giveaway by syuhadabaharudin blog, bersempena dengan ulangtahun perkahwinan beliau :-) korang yang nak join sekali, bolehlah join sama! :-)


Klik banner kalau nak join naaa :-)

Buat Pn. Syuhadabaharudin, PG nak ucapkan SELAMAT ULANGTAHUN PERKAHWINAN YANG KE-8 :-)

Salam sayang. PG

Bbq Time!

Assalamualaikum, hi fellow! :-)

Ni cerita ahad lepas, bbq yang tak di rancang tapi dengan tiba-tiba semua ok and yang di undang pun datang :-) next time kena buat plan baik punya okei!


Berbaju oren gelap gulita itu adalah en. Suami PG :-)


Sebahagian dari family PG :-)

Oklah, itu saja PG nak update. Nanti sambung lagi :-) (entry update from asus fonepad 7 PG)

Salam sayang. PG

03 June 2014

Bengkel Audit Akses Dalam Persekitaran Alam Bina Pihak Berkuasa Tempatan 2014

Assalamualaikum. Hi fellow :-)

Hari ni ada kursus dekat kingfisher, our pusat pembelajaran. Kalau ada kursus anjuran jabatan PG, memang selalunya buat kat sinilah. Senang je nak jumpa. Hehe.

Ok, sebut pasal kursus, hari ni ada bengkel. Juga esok. Ar, tengoklah tajuk panjang gedebak kan. Melibatkan badan bukan kerajaan, i mean NGO tempatan. Seperti pusat mengasih orang-orang pekak, buta macam tu. Selain NGO, Jabatan Kerajaan such like Majlis Perbandaran Sandakan, Papar and etc pun ada.

Ok, bengkel audit akses ni diadakan untuk melihat dan kalau boleh untuk penambahbaikan pada sesebuah bangunan, (contohnya) samada bangunan tersebut ada atau tidak menyediakan kemudahan untuk kawan-kawan istimewa kita. Iaitu Orang Kurang Upaya (OKU). Contohnya? Toilet. Toilet khas untuk golongan OKU, kenalah ada. :-) rata-rata PG pegi mall, memang telah adalah disediakan. Syukur alhamdulillah.

Ye la, golongan seperti depa juga manusia seperti kita kan. Evendo depa agak berbeda sedikit dari kita yang normal, tapi as long mereka adalah mampu untuk bergerak, ke aper ke, kemudahan-kemudahan untuk mereka ini, patut and bagi PG, haruslah diadakan.


Yes! Its me :-)

Hari ni PG menjadi urus setia untuk kumpulan 3. Fasi bersama, en. Aiman. Bangunan Canselor, UMS Sabah telah dipilih untuk melihat kesesuaian, kekurangan dan sekaligus memberi sedikit pandangan penambahbaikan untuk masa hadapan, bagi mereka si golongan istimewa ini. :-) kan 1Malaysia namanya? :-)


Seperti 2 tahun yang lalu, 
Ras Adiba Radzi was there :-)

Suprise pula. Ingatkan tak de Ras Adiba. Hehe. Dia sangat cantik ok. Lembut sangat. PG pernah tulis tentang Bengkel ni back 2 years, kalau rajin, silalah baca :-) PG stop kat sini dulu. 

Salam sayang. PG

Salam Takziah Untuk Blogger Mak Dara | Al-Fatihah | Martias bin Mohd Ali | 25.05.2014

Assalamualaikum fellow.


Kredit sepenuhnya buat blog Mak Dara

Ini bukan sesuatu yang kita rancang kan?
Bukan sesuatu yang kita boleh plan untuk
MENIDAKKAN bila ianya terjadi.
Juga Bukan!
Bukan sesuatu benda yang boleh kawal!
Ya Allah. Siapa jangka. Siapa menduga.
Al-fatihah buat Martias bin Mohd Ali.
Suami kepada blogger otai Mak Dara.
Al-fatihah. Al-fatihah.....

Salam sayang. PG

02 June 2014

Masam Masam Manis Jom Tonton!

Assalamualaikum. Hi fellow :-)

Korang buat apa wei? Da tido belum?! Hehe. PG tak tido lagi ni. i mean, tak dapat tido :-) Esok confirm mengantuklah kat tempat kerja ;( While tak dapat tido ni, jom teman PG tonton citer P.Ramlee masam masam manis :-)


Pakcik google pinjam gambar ya :-)

Kalau korang nak tahu, dulu masa kecik-kecik, masa tu masih zaman tape bagai, kita ada koleksi citer P.Ramlee ni tau. Memang layan habislah citer ni. Masa tu kan tak banyak lagi drama, citer hiburan bagai. Paling femes memes pun masa PG kecik-kecik is, citer hantu indon. Adui. Memang peminat fanatik giler la citer-citer indon ni. Alamak, da terlebih cerita pula kan. Hehe. Ok jom! Tonton masam masam manis :-)
(Hehe. Entry taip menggunakan asus fonepad 7)

Salam sayang. PG