Posts

Showing posts from April, 2014

My Blog List Problem T_T

Image
Assalamualaikum. Holla Fellow.

ni PG nak tanya, macam mana nak dapatkan kembali kita punya senarai bloglist yang kita follow erk? sebab PG da try berkali-kali. tapi still tak keluar senarai bloglist tu T_T menyampah sungguh. ada sapa-sapa pernah mengalami kejadian yang serupa tak? share sikit macam nak dapatkan semula benda tu T_T

tolong on me!! T_T
sayang ketat kat korang. PG

Produk Pemecah Lemak Terhebat dari Shaklee | Hubungi Pengedar Shaklee Mamafiyya Blog

Image
Assalamualaikum. Hola Fellow :)

mari baca. mari baca. lelong lelong lelong! 
ikan basung satu kilo tiga inggit sahaja weiiiii!! :D
tak de la. aku gurau sahaja.
ni PG nak share. mamafiyya blog
mamafiyya salah seorang pengguna shaklee. also mamafiyya juga adalah pengedar sah dan sahih shaklee. maka. kalau korang nak dapatkan stok ke aper ke, do please, can contact mamafiyya gitu.
mamafiyya say ' Kekangan Bajet?????Jgn risau!!terus hubungi mamafiyya insyaAllah mamafiyya akan membantu anda ~ 019-5632038/011-10830519'  terima kasih mamafiyya. semoga mama sentiasa dimurahkan rezeki. amin-amin ;)
her husband too adalah pengguna shaklee tau. 
kalau nak baca tentang her husband dengan produk ni, boleh baca kat SINI (klik je)

comeinya banner :) 
ok. bolehlah hubungi mamafiyya ya :)
ni bukan iklan penaja tau. ni PG saja share dengan korang.
kot-kot korang nak cari pemecah lemak yang belum di jumpai sebelum ini. maka.
shaklee mungkin boleh menyelesaikan masalah korang. maybe? hehe

salam sayan…

Let It Go!! Let It Go!!! :D

Image
Assalamualaikum. Morning Fellow :)

aip. aip. mana datangnya lagi 10 orang manusia yang ada dalam blog PG ni :D
terima kasih ya singgah mai sat :D
ni cerita semalam punya pasal.
sambungannya pagi ni T_T punyalah main teruk.
memulas perut tahap kosong perut. tapi masih nak juga LET GO apa yang patut. kekeke.
sapa pernah alami keadaan macam ni? kita geng okey. ahaha



punya main teruk :D
salam sayang. PG

19 . Terima Kasih Korang!

Image
Assalamualaikum Fellow. 

19? mana datang manusia-manusia yang ada dalam blog PG ni?
terima kasih singgah melawat blog PG ya :D


terima kasih ziarah PG :)
blog PG ni tak de apa-apa pun sebenarnya.
banyak sembang pasal hal peribadi yang membosankan tu. hehe
tutorial? tak banyak mana pun.
tips nuffnang? ada sikit je. hehe. kalau nak tengok bolehlah klik bar kat situ ya :D
tips kecantikkan? hehe. lagilah sikit kedekut tahap gaban. kekeke.
apa pun. terima kasih ya ziarah blog PG and singgah sini.
kalau sudi tu, silalah klik apa yang patut kat sini. hehe. toceh-toceh ;)

sayang ketat-ketat kat korang kalau gitu ya. PG

Too Hot Yes!

Image
Assalamualaikum fellow.

aku dari luar tau. i mean, berurusan dekat luar pejabat.
subahanaAllah. cuaca tak boleh nak cakap ar.
panas terik. dahaga macam time pose gitu.
la ni. maigrain la pula T_T
adui. korang yang nak pegi berurusan dekat luar tu, make sure minum banyak air k.
PG da minum sebotol air mineral.
harap-harap lepas ni ok.
banyak kerja T_T

yesss too hot pakcik google T_T
salam sayang ketat kat korang tau. PG

Cpuv Nuffnang 6, 7, 8, 9 Untuk Tahun 2014 | Terima Kasih Nuffnang

Image
Assalamualaikum fellow ;)

adui. teruk betul perangai kan. kedekut sangat sampai malas nak share earning nuffy T_Ttak la wei. kan da bagitau. i'm super bz and lazy lately. kekeke. tapi ni aku nak share segera mungkin je dekat korang. earning CPUV 4 serentak terus dapat dari nuffnang. masih date yang sama. tapi ntahlah. mungkin lain-lain url ads kot. ntah. serius tak tahu. hehe. apa pun, aku still nak ucapkan terima kasih buat nuffnang, sebab sudi bagi ads bertaburan dekat blog aku ni. terima kasih nuffnang. korang. aku share dengan korang je la. earning tak banyak ribu riban pun. jadi, maka. jangan jeles k :D

terima kasih nuffnang ;) i love lob u more. kekeke
korang can click HERE. PG ada share sedikit tak banyak pasal nuffnang yang ada kaitan dengan blog PG. kot-kot boleh menjadi panduan ke aper ke untuk korang. sebab, PG still learing about nuffnang. so, jangan expect yang PG pandai sangatlah tentang nuffnang ya :) bye!
salam sayang ketat-ketat kat korang. PG

Nature Feeling ❤

Image
Assalamualaikum.

korang! aku rasa macam nak nanges je sekarang ni. bukan sebab aku banyak kerja. tapi aku banyak masalah.  hurm. tak la banyak mana pun. cuma masalah yang satu ni yang aku rasa aku tak dapat nak handle, jadi aku rasa aku macam nak nanges meraung-raung, gulik padang rumput bagai gitu semua pun ada. lari-lari anak lagak kanak-kanak riang merajuk pasal mak depa tak kasi beli gula-gula tangkai, tak pun aiskrim coklate dalam plastik dua posen tu. korang ada? T_T

jadi aku rasa aku stress semacam je hari ni. tapi syukur alhamdulillah la, hal peribadi dengan kerja memang aku reti nak membezakan (kadang . hehe) jadi kerja aku still go on. tak terganggu pun. cuma tu la, surat kakak aku yang dia suruh aku buat tu, aku tak buat-buat lagi. sumpah. tak de idea nak karang surat engko tu =D inshaAllah,esok maybe? :)

oh bye the way, minggu depan our bahagian akan di audit untuk kali kedua i thing. kan bos? ;) so, our persediaan sudah ada yang ok kot. part aku baru nak start esok. seba…

Hurm~

Image
Assalamualaikum.

fellow. aku stress!

 pakcik google pinjam gambar T_T
salam sayang. PG

Makan Mangga ;)

Image
Assalamualaikum. Morning Fellow ;)



ar ambik. PG tinggalkan korang dengan PG lunch kemarin. hehe.
jangan ada yang pagi ni rasa macam nak je panjat pokok mangga belakang umah ;D
PG nak keluar bekfes. bye!

salam sayang. PG :)

So Annoying!

Image
Assalamualaikum Fellow .

hari ni serius sumpah tak de mood nak buat kerja. bukan pasal monday blues. tak de maknanya. tapi ini semua di sebabkan dealing with adam pagi tadi agak meng annoying kan jiwa dan raga. T_T ntahlah. lately ada je perkara yang meng annoying kan bagi aku yang aku rasa tak berkenan langsung ever apa yang suami aku tu buat. rasa macam nak *&^%$%*(&)*) bagai. boleh? T_T

 sumber: google
nak kata aku bendera merah, tak juga. arrr fed up aku! mungkin aku je kot yang lebih-lebih mengada minta puji T_T ntahlah. banyak betul yang meng annoying kan yang aku nak kata. tension! see? lately ada je aku post pasal tension ni kan? T_T

salam sayang. PG

Banyak Cara Untuk Berfesyen :)

Image
Assalamualaikum. Morning Fellow.

da tak de isu nak gosip sangat ke sampai isu tudung yang tak cukup panjang tu juga yang menjadi propaganda terhebat kat malaya sekarang ni. adoi. cukup-cukuplah dek non oi. pihak admin mawar fareeda pun da tampil bagi penjelasan. no need kot di panjang-panjangkan isu ini.



PG mengaku juga tak mampu nak beli tudung fareeda ni lagi. bukan setakat tak mampu. tapi more to orang kata, berfikirlah sebelum berbelanja. harga satu tudung fareeda, PG tak tahu sebab tak ambik tahu pun. tapi ada few kengkawan PG kata, tudung tu harga dia mahal. who care kan? dia meniaga. lantak dia la kot nak bagi harga berapa. kita ni sebagai pembeli, sepatutnya kita yang kena pandai dan bijak untuk mem per banding kan harga. yes. kalau tak mampu, jangan menyiksa diri untuk beli. betul tak?

tapi kat sini. isu nya is. kata-kata yang di keluar kan. yes. itu isu sebenar. bukannya isu tudung itu bagi PG la. apa pun. pihak mawar pun da tampil beri penjelasan kan. alo. tak nak la pasal …

Tonton Barbie of Swan Lake | Siapa Pencipta Patung Barbie?

Image
Assalamualaikum. Hi Again Fellow :)

korang. mari tonton barbie of swan lake kat tv3 sekarang. ;)



Ruth & Elliot
yes. mereka berdua di atas adalah pencipta patung barbie yang menjadi fenomena alam dekat dunia. sapa tak kenal dengan patung barbie kan? ;) PG pun suka gila. tapi ye la masa zaman kanak-kanak dolo-dolo, patung like barbie memang agak mahal. nak beli pun tak mampu kot :D mungkin masa tu mama dengan bapa pun fikir dari beli patung dengan harga macam ni macam tu, better beli ayam keyep C untuk anak dia yang sorang ni :D

sumber tentang siapakah pencipta patung barbie, korang klik sini ya > Barbie <

ar. mengantuk pula di tengahari buta di saat terkena kipas angin ni . kekeke . PG

Creative Blogger Award ❤

Image
Assalamualaikum. Hi Fellow ;)


i wanna thanks so much to my dear Ena, sebab bagi Creative Blogger Award dekat blog PG yang tak seberapa ni. thanks so much dear ;) semoga dengan award ni, kita akan selalu keep in touch ya ;) tq!

salam sayang ketat kat korang ;) PG

Zinger Reloaded Hotbox New Burger from KFC Malaysia ❤ ;)

Image
Assalamualaikum. Morning Fellow ;)

nyum nyum. awal pagi da nampak ads kfc kat belog. lapaq wei. oh ok. KFC Malaysia ada keluarkan burger baru. ini sudah boleh membikinkan hati rasa tak tenang ni. harus pegi KFC 1Borneo dengan segera. hihi. hi korang! macam lama aku tak update belog di kala hujung sabtu begini. hehe. as usual. depan belog je mesti tak tahu nak update apa. tapi sebenarnya dalam minda tu berlegar-legar nak kata itu ini ;) selalu macam tu kan T_T. korang? buat apa weekend ni? ;)


Get ZINGED with every bite you take from our brand new burger! Now anyone can be COOL with our ZINGER RELOADED HOTBOX! [morning Nuffnang!] salam sayang ketat kat korang ya :) PG

Say No to !

Image
Assalamualaikum . Hi Fellow ;)

hari tu aku ada make it entry pasal iklan yang di letakkan oleh para-para blogger yang tak bertauliah la kot rasanya, yang mana depa letak link ads dekat shoutmix aku tu. sebenarnya benda ni bukan berlaku dekat aku je kot tau. ramai lagi blogger yang aku pernah ziarah tulis tentang benda yang sama ni. kalau ye nak minta tolong klik korang punya ads link tu sekalipun, just le me know la. kita tak rugi apa pun untuk bantu awak klik ads awak. awak dapat $$$ sorang-sorang. saya tak dapat apa pun. nothing. lainlah kalau awak nak share dengan saya kan. hehe.

cuma apa yang kita nak is, letaklah link blog awak yang betul-betul tu. nanti saya pegi blog awak, saya tolong awak klik. macam mana yang kita buat dekat blog orang lain. kita tak rugi apa pun nak tolong orang klik kan. :)


sumber : google
untuk mereka yang ada letak ads link dekat kotak Pusat Pengaduan Awam PG tu, bolehlah nanti letak ads link url korang yang sebenar-benarnya blog korang ya. nanti PG ziar…

Tonton Wayang : Oculus [Horror Movie]

Image
Assalamualaikum. Hi Fellow ;)

macam biasa. tengahari tadi pegi tengok wayang dengan geng kaki wayang. kali ni pegi tengok oculus pula. citer seram yang tak lah juga berapa nak seram. tapi bolehlah seram sampaikan aku bawa selimut airasia (hehe) dalam pawagam. boleh je kan? :D

oklah. memandangkan aku agak rajin nak menaip sekarang ni. ceheee. maka. aku story banyak tak sikit tentang oculus ni.
 sumber : google oculus all about cermin. sebab all the way story, lot of fokus tentang cermin tersebut, yang mana ianya dibeli oleh satu family ni yang baru sahaja pindah masuk rumah baru mereka. their happy family and punya dua orang anak. sorang perempuan (kakak) called kaylie and sorang lagi lelaki (adik) called tim.

ada beberapa kejadian yang berlaku berkaitan dengan cermin ni tadi. their parents die, dan si tim ni tadi menjadi mangsa keadaan dengan di tuduh (such like that) membunuh si bapa. sedangkan bukan dia yang membunuh. yes, semuanya disebabkan oleh cermin ni tadi.

selepas beberapa tah…

Aku Isterinya Sinopsis

Image
Assalamualaikum. Hi Fellow ;)

korang tengok tak drama Aku Isterinya dekat tv3 sekarang ni? sebab aku tak berkesempatan tengok lagi drama ni. harap-harap ada yang uplod the all drama and free nanti kalau aku rajin and dapat wifi free (hehe) bolehlah donlod. jom baca sinopsis. 

teraju utama :) sinopsis drama Aku Isterinya (sumber)

Mengisahkan Mya Arlissa dirogol bapa saudara dan dijual kepada seorang lelaki di pusat perlacuran.
Mya diselamatkan lelaki bernama Mikail. Mereka hidup bersama selama 2 tahun dan suatu hari Adam mengambil kesempatan ketika Mikail mabuk untuk merogol Mya.
Sejak kejadian itu, Mya mula mencari arah hidupnya kerana menyedari hidupnya tidak layak meletak sebarang harapan pada Mikail.

Pada masa yang sama, Mikail juga di hantui dengan perbuatan kekasihnya Lisa yang berkahwin dengan bapanya hingga membuatkan keluarganya berpecah belah. Bekas kekasih Mikal Suzanne juga muncul kembali dan mengganggu hidupnya dan sentiasa menghasut ibu lelaki itu supaya membenci Mya. Dapa…

Jemputan [Nuffnang Blogbuster] Campaign - Oral B Supernova 3 | Terima Kasih Nuffnang ❤

Image
Assalamualaikum.

semalam dapat email dari Nuffnang ;)

Hi blogger,

We are pleased to inform you that you have been selected to participate in a Blogbuster campaign based on your survey preference ..... blablabla .....  eh'eh. ada lisa surihani la ;) 
terima kasih nuffnang. evendo lama aku tak cerita pasal korang, tapi korang still masih dan mahu memberikan sedikit rezeki untuk aku. tapi. adoi. tak reti la nak buat video bagai ni. malu pula. nanti PG fikirkan samada nak join sekali atau tak ya :D ❤

thanks nuffnang ;) PG

Tension Melampau-Lampau ❤

Image
Assalamualaikum. Morning.

tension aku. aku rasa hidup aku ni penuh dengan ke tension nan yang melampau-lampau yang aku rasa tak tau macam mana nak di bendung lagi. kalau boleh tengok status wechat, facebook, iG aku tu, da macam orang putus cinta pun ada. asyik nak blame sana sini jak.

letak gambar semua ke arah positip. tapi yang tak positipnya aku ni. aku pun tak paham kenapa dengan aku ni. kalau nak kata, banyak masalah, tak juga kot. masih lagi aku mampu berfikir dengan waras. masih lagi mampu bangun pagi pegi kerja. masih lagi aku mampu berfikir mana yang baik dan mana yang buruk. so? what hapend to my self?!

huh! macam semalam. suami aku lewat balik tau. tapi aku punya tahap pemikiran da jauh melampau-lampau kat dia. aku bukan apa. aku cuma risau dia buat benda yang tak elok. aku risau melampau-lampau kot-kot anything hapend to him. tu je kot. truly is, memang aku risau tahap gaban yang mana hati aku tak sedap sesedap maggie kari sedap di hirup panas-panas.

kredit: google
tensen …

Blog Update's ;)

Image
Assalamualaikum. Hi Fellow ;)

blog da sedap mata memandang sikit kan. sikit je la :D
tapi sayang pula nak remove senarai geng topup dan senarai geng bas sekolah T_T
tak pe. as long, PG remember mereka and mereka remember PG too :D
apa pendapat korang dengan perubahan dekat blog PG baru ni? hehe.


kredit: google ;)
salam sayang. PG

Gambar Kenduri Doa Selamat Sempena Kelahiran bayi Liyana Jasmay ;) ❤

Image
Assalamualaikum Fellow ;)

rasanya da menjadi trend artis or mana-mana yang berkemampuan la kot rasanya kan, akan buat kenduri kecil or something to kenangan bergambar sebelum menyambut kelahiran atau sebelum si ibu ni bersalin. ye la, mengandung ni orang kata, kalau takat itu sahaja rezekinya, mungkin itulah sahaja moment yang depa nak ingat sampai bila-bilakan. and di abadikan dengan buat kenduri kecil-kecilan atau mengambil gambar kenangan semasa perut tu tengah mengandungi bayi mereka (wa. ayat baru ke aper tu :D). sebelum ni aku ada share gambar kenangan bergambar nana af sebelum dia bersalin kan. kali ni jom tengok gambar kenduri doa selamat oleh pasangan comel Liyana Jasmay dan Suami sempena kelahiran bayi mereka pula ;)



sweetnya mereka :)

congrats!
 scha dengan awal pun ada juga ;) tak sabar pula nak tengok gambar kenangan bayi merek :D
best je tengok kan. PG kreditkan sepenuhnya untuk abg nara aku aka beautifulnara. hehe
salam sayang. PG

TONTON WAYANG : The Machine

Image
Assalamualaikum. Hi Fellow ;)

ni entry minggu lepas. tapi lupa nak post ;)

jumaat datang lagi. suker la tu :D ok, tengahari tadi macam biasa pegi tengok wayang. kali ni tengok the machine. sebenarnya nak tengok kapten amerikano. tapi memandangkan geng kaki wayang da tengok wayang tu minggu lepas, (minggu lepas aku bercuti) maka, kenalah juga tengok wayang lain.

 sumber: google
the machine mengisahkan tentang satu mesin atau robot called ava, yang mati ditikam. kalau korang nak tahu siapa sebenarnya ava. korang kena tengok sendiri wayang ni. kenapa dia ditikam dan boleh pula si ava ni menjadi 'machine' ;)

sumber: google
yes. para pelakon the machine. tengok tau. hehe.
punyalah sangat simple entry PG ;) bye!

salam sayang sangat sayang kat korang. PG

Mamat Nota Kecik. Till Meet Again Maybe ;)

Image
Assalamualaikum . Morning Fellow ;)

ok. sambungan entry Cerita Lama Kisah Lama ❤ Pengawas Pusat Sumber Paling Baik :D (amboi amboi) kemarin. kekeke. bab mamat tu. mamat tu da nikah kawen pun. anak berapa orang aku tak tahu. cuma apa yang mengingatkan aku dekat dia is, mamat ni boleh-bolehlah muncul dalam mimpi aku kemarin semalam. aip. mama kata bila kita termimpi orang tu sekian dan sekian, sure orang tu pun tengah mimpikan kita dan rindu kat kita. ye ke? huhu. old fashion sungguh si mama ;) aik. tak kan dia rindu kat aku kot. ahahaha. sah-sahlah tak kan. tak da peda nya. baik dia mimpi isteri sendiri. huhu.

sambung tentang mamat tu lagi. yes. jangan risau. dia da nikah kawen. so, untuk risiko aku nak cari si mamat tu mungkin tidak akan lah kan. hihi. mamat ni sebelum dia bernikah kawen, dia kekasih to my bff tau. itu pun aku dapat tahu agak lama sikit-sikit lah. hehe. sebenarnya. aku tak ambik point sangat pun dia punya gf ke apa ke. lantak dia la kan. tapi rasa macam 'oh, dia …

Hello, Confidence! Say Hello to Libresse!

Image
Assalamualaikum . hi fellow !

Hello, Confidence! Selamat tinggal alam persekolahan! Jom siap sediakan dirimu untuk berhadapan dengan temuduga menerusi tip-tip dan aktiviti yang kami sediakan
Suka cabaran yang menyeronokkan? Alaminya dalam setiap tahap dan dapatkan lencana istimewa. Kongsikannya dalam Facebook untuk mewarnai jalan ini!
Lengkapkan setiap tahap, dan kamu boleh menangi ganjaran yang menakjubkan!
wa. macam menarik je kan. korang. libresse tengah buat game. hadiah super b kalau menang. korang yang tengah free sekarang ni, jemputlah join sekaki ya. korang boleh klik link > libresse < untuk lebih lanjut tentang ini ;) good luck ! ❤

salam sayang sangat sangat sayang kat korang. PG

Cerita Lama Kisah Lama ❤ Pengawas Pusat Sumber Paling Baik :D

Image
Assalamualaikum . Hi Fellow ;)

masa aku sekolah menengah dulu, sumpah budak baik❤ naik tingkatan 1, aku pengawas pusat sumber tau. tak lama. kejap je. aku pun lupa kenapa aku boleh sekejap je jadi pengawas pusat sumber masa tu. mungkin sebab aku baik hati garang kot. hihi.

tak sangka pula dan memang mungkin minat aku nak jaga pusat sumber, sekarang ni bila da kerja, and rasa sangat-sangat nak kot, buatkan aku duduk jaga pusat sumber juga sekarang ni. tapi aku tak la sangat nak mengadap buku segala buku yang ada dalam bilik ni kecuali kalau ada novel majalah kpop memang aku layan lah kan ;)

bila sebut pasal pengawas pusat sumber ni. aku teringat dekat sorang mamat ni. pengawas pusat sumber juga. PG senior. pakai kopiah. senyum? Ya Allah! boleh jatuh cinta dibuatnya. then. yang paling best ever. dapat nota kecik-kecik warna putih siap berlipat lagi okei :D (ini boleh mendatangkan kejelessan pada orang yang membaca . kekeke) ok. ni aku share sahaja tau ;) sebab aku rasa, zaman sekolah me…

Pssst ❤

Image
Assalamualaikum . Hi Fellow .

yes. aku jarang nak share tentang hal peribadi aku kat sini kan. perasan tak? hehe. selalunya aku akan cerita tentang kebosanan aku. kerja. suami aku. nuffnang. tips nuffnang. tips kesihatan pun ada. tapi sumpah jarang serius gila. tips kecantikan yang ntahlah tak de pun kolum kecantikkan yang korang boleh nak klik and review pasal tu kan. hehe. pasal wayang. aku tengok wayang apa hari ni. hari tu. tapi kata qila, aku suka nak gantungkan review aku :D sumpah. aku memang macam tu. kekeke. cerita pasal aku? my self? memang jarang gila pun kan :) then aku terfikir sejenak dan seketika dan sewaktu dengannya. apa guna blog aku ni sebenarnya? kekeke.

 thanks google!
so ~ nanti kita cerita lagi. ahaha. see? baru cakap kan. suka betul gantung ayat :P
salam sayang teramat sayang kat korang. PG

Be Nice April :) ❤

Image
Assalamualaikum Fellow.

sebelum nak kata lanjut,
nak ucapkan selamat datang April.
that mean, tinggal 2 bulan lebih kot ya in coming Ramadhan ❤
hurm. inshaAllah, nak ganti puasa sebelum in coming Ramadhan.
inshaAllah.

 sumber : google
ok, sorry again. lately sangatlah malas buat entry baru kan.
sorry erk. :)
kemarin aku cuti.
period pain. sangat-sangatlah sakit.
before sakit, actualy da period awal mac.
tapi tak reti kenapa rabu lepas (26 mac 2014) boleh keluar darah dekat miss V.
bila ingat balik date awal period, sepatutnya bukan date 26 akan period.
sepatutnya on april. hurm. risau seketika.
harap-harap ianya bukan isu yang besar ya.

so. april. be nice ya.
salam sayang. PG