Bengkel Audit Akses Dalam Persekitaran Alam Bina Pihak Berkuasa Tempatan 2014

Assalamualaikum. Hi fellow :-)

Hari ni ada kursus dekat kingfisher, our pusat pembelajaran. Kalau ada kursus anjuran jabatan PG, memang selalunya buat kat sinilah. Senang je nak jumpa. Hehe.

Ok, sebut pasal kursus, hari ni ada bengkel. Juga esok. Ar, tengoklah tajuk panjang gedebak kan. Melibatkan badan bukan kerajaan, i mean NGO tempatan. Seperti pusat mengasih orang-orang pekak, buta macam tu. Selain NGO, Jabatan Kerajaan such like Majlis Perbandaran Sandakan, Papar and etc pun ada.

Ok, bengkel audit akses ni diadakan untuk melihat dan kalau boleh untuk penambahbaikan pada sesebuah bangunan, (contohnya) samada bangunan tersebut ada atau tidak menyediakan kemudahan untuk kawan-kawan istimewa kita. Iaitu Orang Kurang Upaya (OKU). Contohnya? Toilet. Toilet khas untuk golongan OKU, kenalah ada. :-) rata-rata PG pegi mall, memang telah adalah disediakan. Syukur alhamdulillah.

Ye la, golongan seperti depa juga manusia seperti kita kan. Evendo depa agak berbeda sedikit dari kita yang normal, tapi as long mereka adalah mampu untuk bergerak, ke aper ke, kemudahan-kemudahan untuk mereka ini, patut and bagi PG, haruslah diadakan.


Yes! Its me :-)

Hari ni PG menjadi urus setia untuk kumpulan 3. Fasi bersama, en. Aiman. Bangunan Canselor, UMS Sabah telah dipilih untuk melihat kesesuaian, kekurangan dan sekaligus memberi sedikit pandangan penambahbaikan untuk masa hadapan, bagi mereka si golongan istimewa ini. :-) kan 1Malaysia namanya? :-)


Seperti 2 tahun yang lalu, 
Ras Adiba Radzi was there :-)

Suprise pula. Ingatkan tak de Ras Adiba. Hehe. Dia sangat cantik ok. Lembut sangat. PG pernah tulis tentang Bengkel ni back 2 years, kalau rajin, silalah baca :-) PG stop kat sini dulu. 

Salam sayang. PG

Comments

  1. salam. selamat berkursus PG..

    menabung michelin & promoted content :))

    ReplyDelete

Post a Comment

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Popular posts from this blog

Isu Cuti Menjaga Anak atau Suami Sakit bagi Si Penjawat Awam

Biodata Aishah ilias Pelakon Love You Mr. Arrogant

Waktu Operasi Urban Transformasi Centre (UTC) Kota Kinabalu dan Di Seluruh Negara