Tonton Wayang : Oculus [Horror Movie]

April 11, 2014

Assalamualaikum. Hi Fellow ;)

macam biasa. tengahari tadi pegi tengok wayang dengan geng kaki wayang. kali ni pegi tengok oculus pula. citer seram yang tak lah juga berapa nak seram. tapi bolehlah seram sampaikan aku bawa selimut airasia (hehe) dalam pawagam. boleh je kan? :D

oklah. memandangkan aku agak rajin nak menaip sekarang ni. ceheee. maka. aku story banyak tak sikit tentang oculus ni.

 sumber : google
oculus all about cermin. sebab all the way story, lot of fokus tentang cermin tersebut, yang mana ianya dibeli oleh satu family ni yang baru sahaja pindah masuk rumah baru mereka. their happy family and punya dua orang anak. sorang perempuan (kakak) called kaylie and sorang lagi lelaki (adik) called tim.

ada beberapa kejadian yang berlaku berkaitan dengan cermin ni tadi. their parents die, dan si tim ni tadi menjadi mangsa keadaan dengan di tuduh (such like that) membunuh si bapa. sedangkan bukan dia yang membunuh. yes, semuanya disebabkan oleh cermin ni tadi.

selepas beberapa tahun berlalu....

adik beradik ni pun membesar. si tim ni baru keluar dari pusat pemulihan. si kakak waiting for him di luar pusat pemulihan tersebut, dan mengingatkan tim tentang janji yang pernah mereka make it sebelum mereka terpisah selepas dengan kejadian yang terjadi sebelum ini.
si kakak berjaya dapatkan cermin itu semula dan membawanya semula masuk ke rumah / tempat kejadian berlaku.  yes, seiring tengah mereka sibuk menyiasat, mencari punca dan ingin membuktikan kejadian masa lampau berhubung kait dengan cermin tersebut, lot of story juga banyak flashback. flashback tentang kejadian yang berlaku semasa zaman kanak-kanak mereka.
but, disebalik pencarian, siasat mereka. tanpa sedar, kejadian kematian berulang kembali, dan kali ni kaylie mati disisi cermin tersebut, dan tim telah ditangkap semula kerana polis percaya dia telah membunuh kakaknya sendiri melalui video yang di paparkan di telefon yang di pegang oleh salah seorang polis yang berada di tempat kejadian. 
maka. siasat mereka, pencarian mereka untuk membuktikan cermin tersebut itu yang menyebabkan keluarga mereka mati atau tidak, terus menjadi tanda tanya. hanya tim sahaja yang tahu true story tentang cermin dan kejadian yang berlaku, dan ending berakhir dengan penangkapan tim. cermin? terus menjadi tanda tanya.
ar. macam mana? ok tak review dari PG? bolehlah kan. as long PG bagitau korang. kekeke. so, korang bolehlah pegi tengok sendiri lepas ni ;)

salam sayang ketat kat korang. PG

You Might Also Like

8 comments

  1. horror movie kalau iolss tengok nak berteman...ahaksss... penakutlah katakan... salam jumaat PG...

    ReplyDelete
  2. teringin pulak nak tengok, haha ~

    ReplyDelete
  3. "terus menjadi tanda tanye...."
    alaaaa..
    tergantung..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Ada sambungan ke 2 la kot sha malek :)

      Delete
  4. omeee.. yus suka sangatlah cite mistei2 macam ni.
    tetibe eksited pulak :DDD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ar kena pegi tonton segeralah jawapnya ;) ♥

      Delete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images