Nature Feeling ❤

Assalamualaikum.

korang! aku rasa macam nak nanges je sekarang ni. bukan sebab aku banyak kerja. tapi aku banyak masalah.  hurm. tak la banyak mana pun. cuma masalah yang satu ni yang aku rasa aku tak dapat nak handle, jadi aku rasa aku macam nak nanges meraung-raung, gulik padang rumput bagai gitu semua pun ada. lari-lari anak lagak kanak-kanak riang merajuk pasal mak depa tak kasi beli gula-gula tangkai, tak pun aiskrim coklate dalam plastik dua posen tu. korang ada? T_T

jadi aku rasa aku stress semacam je hari ni. tapi syukur alhamdulillah la, hal peribadi dengan kerja memang aku reti nak membezakan (kadang . hehe) jadi kerja aku still go on. tak terganggu pun. cuma tu la, surat kakak aku yang dia suruh aku buat tu, aku tak buat-buat lagi. sumpah. tak de idea nak karang surat engko tu =D inshaAllah,esok maybe? :)

oh bye the way, minggu depan our bahagian akan di audit untuk kali kedua i thing. kan bos? ;) so, our persediaan sudah ada yang ok kot. part aku baru nak start esok. sebab sat tadi aku da email untuk all kerani fail minta staff punya fail and buku perkhidmatan. nak audit dalaman sikit. supaya cantik sikit perjalanan audit yang sebenar tu nanti. bukan senang nak dapat bintang dari audit ni, banyak benda nak kena pandang dan tengok betul-betul. hehe. tapi itulah, semuanya kena bermula dengan team yang baik. team yang baik, maka kerja pun ok je la. kalau team tak ok, maka! NCR la jawapnya. (pandang je aku mengarang kan :D)

 sumber : google

so. oh cerita dekat atas tu. ye. aku memang rasa nak nanges sebenarnya. sebab mungkin ada benda yang aku tak boleh nak kawal and bila telah terjadi witout my kawalan, aku rasa macam, sedihlah semacam. ye la kan. kita ni kadang nak benda yang baik-baik je hapend dengan hidup kita. tak nak la benda yang tak elok hapend kat kita kan. kalau boleh, yang tak elok tu, shu shu, u saka lari jauh-jauh gitu. ahaha. ni la kalau terlampau tengok drama melayu. kekeke. then, bila hapend macam ni, aku rasa down, give up, mulalah rasa stress. mulalah nak salahkan orang lain. sedangkan kesalahan sebenarnya tak nampak starting from my self. macam tu. jadi. ye la. aku sedihlah. sedih dengan apa yang hapend. hurm. jangan risau. apa yang jadi tak besar mana pun. cuma aku, perasaan aku, aku jenis tak suka cari masalah. and when, ianya bersangkut paut dengan aku, aku rasa, aku turut terganggu T_T but, yes. jangan risau. PG ok. ;)

salam sayang ketat-ketat kat korang okei. PG

Comments

  1. sometimes in life kan PG, memang menangis jer caranya untuk kita luahkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu farah T_T tak pe, PG ok now :)
      apa pun, kena think positive kan ;D

      Delete
  2. semuanya akan berlalu pergi jua.. ;)

    ReplyDelete
  3. hmm. nangis jelah bebanyak kak pg,
    takut qila tau hehe.
    its good now to know that u're ok? :D hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. i'm ok now qila ;) thanks ya.
      now tengah bz giler apa wei T_T audit in comingggggg. tensen!

      Delete
  4. kengkdg dgn nangis blh beri kelegaan pd kita. hope dipermudahkan urusan akak

    ReplyDelete

Post a Comment

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Popular posts from this blog

Isu Cuti Menjaga Anak atau Suami Sakit bagi Si Penjawat Awam

Biodata Aishah ilias Pelakon Love You Mr. Arrogant

Waktu Operasi Urban Transformasi Centre (UTC) Kota Kinabalu dan Di Seluruh Negara