Pengalaman Meniaga

March 05, 2014

Assalamualaikum All ;)

syukur alhamdulillah.
anyone yang baca entry garaje sale dbkk aku before this,
tahulah kan aku pernah berniaga untuk kali pertama.
ek. tak kot. kali pertama berniaga masa aku dibangku sekolah lagi.
tu pun teman kan my sister jual ais batu cendol.
masa tu kena tolak meja meniaga dari rumah pegi belakang rumah.
meniaga kat situ.
masa tu persaingan meniaga ais batu cendol tak la ramai mana pun.
lagi pun duduk kawasan rumah yang boleh dikatakan orang cina lebih ramai dari orang melayu kot.

so that one my kali pertama pengalaman meniaga.
malu. segan. semua ada masa tu.
tapi yang bestnya is. bila dapat duit.
i mean, bila part orang tengah nak membayar dan kita pulangkan baki duit tu.
that was wonderfull ever pengalaman.
hehe. teringat pula seseorang.

so, meaning garaje sale dbkk, adalah pengalaman kali kedua aku meniaga.
dengan my first sister. and meniaga pula dengan kengkawan.
best pula. menyesal pula tak join before this.
oh. anyone yang ada dekat kota kinabalu sabah,
09 mac 2014 ni, inshaAllah aku akan berada di sana lagi untuk garaje sale dbkk
kali kedua untuk tahun ni. so, inshaAllah, we meet there ok!
jangan risau. harga sangat berpatutan!

salam sayang. PG

You Might Also Like

8 comments

  1. ehhh btl bah pg mcm nak pergi nie tpi lya balik kg sabtu..takut tak sempat nak pergi..top up inti & british council

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul la tu asha :)
      alo, bukan rezeki PG la kot nak ketemu asha masa tu :D
      tak pa! next time ada tau :D

      Delete
  2. alamak tersalah port letak komen la sis... td nak komen pasal meniaga terkomen di bahagian lain pula .. maaf la ye tuan rumah . seronok baca n3 sis , semua ringkas & sempoi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. tak pa. PG maafkan :D
      hurm, tak tahu la kenapa port komen ni boleh jadi macam ni T_T
      apa pun, terima kasih sudi ziarah blog PG yang tak seberapa ni ;)

      Delete
  3. best nya dpt beniaga..buang rasa segan..mesti seronok kan PG

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup sue bee. betul tu. buang segala rasa tu.
      sebab kita tidak akan maju ke depan kalau masih ada rasa segan menebal dalam diri kan ;)
      inshaAllah, PG nak buat jualan secara online pula. inshaAllah.

      Delete
  4. berniaga ni tak boleh ada rasa segan...

    ReplyDelete
  5. bestnyer..saya nak sgt bukak booth,,nak berniaga,,.huhu tp belum kesampaian

    HYPOGLYCEMIA : JANGAN PANDANG ENTENG

    ReplyDelete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images