Mengenang MH370 | Be Strong Dear Maira ❤

Assalamualaikum Fellow.

masih tidak percaya dengan kenyataan dari our Perdana Menteri Malaysia semalam mengenai pengesahan pesawat MH370 hilang di kawasan selatan lautan hindi, buat aku tertanya-tanya lagi sebenarnya. tapi bila melihat video 'keganasan lautan hindi' yang di share seorang kawan dekat facebook petang tadi, buatkan aku berfikir, bagaimana dan macam mana depa nak cari pesawat tersebut? dengan ombak yang kuat dan aku boleh katakan misi pencarian sangat-sangat memerlukan pengorbanan, risiko yang besar dari nyawa setiap yang bertugas semata-mata untuk mencari MH370, yang mana jika terhempas, dimanakah bangkai pesawat tersebut? para penumpang bagaimana? jika benar telah tiada, sekurang-kurangnya ada tanda! sukarnya minda nak percaya dengan apa yang telah disahkan. tapi! sebagai umat islam, siapa kita untuk menidakkan kekuasaanNya, bukan? T_T

 kedalaman lautan hindi
 
korang tengok gambar diatas. macam mana dalamnya lautan hindi. berkali-kali ganda dari menara Burj Khalifa, Dubai. Sedangkan kita sendiri tahun, menara tersebut adalah menara paling tertinggi didunia. mencecah awan! subahanaAllah!! tengok garisan kuning berdiri tegak. berapa kali ganda tinggi dan dalamnya lautan tersebut. Ya Allah. permudahkanlah urusan misi pencarian MH370 Ya Allah.

Luahan Maira Elizabeth Nari. Anak kepada Ketua Pramugara MH370.



 be strong and more strong maira.
buat maira, evendo kita tidak kenal antara satu sama lain. saya doakan semoga awak tabah menerima dugaan ini. be strong dear.
salam sayang. PG

Comments

  1. Moga Maira terus tabah. Sangat tersentuh bila tengok tweet Maira.. :'(

    ReplyDelete
  2. betapa dalamnya tu lautan hindi..tak dpt digambarkan

    ReplyDelete
  3. Hai. PG ermm alfatihah utk mh370

    ReplyDelete

Post a Comment

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Popular posts from this blog

Isu Cuti Menjaga Anak atau Suami Sakit bagi Si Penjawat Awam

Biodata Aishah ilias Pelakon Love You Mr. Arrogant

Waktu Operasi Urban Transformasi Centre (UTC) Kota Kinabalu dan Di Seluruh Negara