Valentine's Day. Nope.

Assalamualaikum All.

Valentine's day?
nope. kita tak sambut valentine day ok.
sebab apa? tak de sebab. 
memang dari dulu lagi memang kita tak sambut.
sebab kita memang dah diberi tahu tentang sambutan valentine's day bukan our budaya.
so, valentine's memang tak sambut.
ni kalau suami tahu kita sambut valentine, silap hari bulan kang sampai ke subuh tak habis ceramahnya :D

tapi. dekat sekolah menengah while PG was there,
valentine's day dirai dengan jualan bunga hidup, seperti bunga ros. yang penting is warna merah.
bukan jualan bunga ros sahaja. tapi ada yang jual coklate, kad, pensil comel-comel gitu.
all the item yang super comel la orang kata. then yang boy beli untuk their girl.ahaha
wei. kata not our culture kan. tapi bukannya ianya terang lagi bersuluh.;)

tapi lately, orang kita sangat terbuka on this date, day kan.
no i mean, yang meraihkannya tu, yes, memang itu pegangan depa.
kita tak boleh nak kata NO on that! NO. aku tak maksudkan apa-apa.
as long, kita hormat each other kan ;)
kata 1Malaysia. Respect and Trust, enough ;)


omaiii. cantiknya bunga ;)

salam sayang. PG

Comments

  1. Farah pun tak derlah nak sambut Valentines ni PG... he he he...

    ReplyDelete
  2. haah bukan budaya kita..haram tu menyambutnya

    ReplyDelete
  3. valentine day budaya orang putih, dalam agama Kristian pun tidak sekali pon di amalkan...hanya untuk pencerahan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ok sue bee ;)
      terima kasih share info dgn PG ya :)

      Delete
  4. Yeap.
    But still respect though hehe <3

    ReplyDelete
  5. dulu ee pernah dapat article about valentine day. and memang haram untuk muslims celebrate. its not bcs of budaya but related to Islam. i dont remember.
    but yaaa so sad whe we look ada lg muslims who celebrate this day. pathetic.

    ReplyDelete
  6. Samalah,, kiera tak pernah sambut. sebab tu tak pernah buat entri pasal valentine nih. huhuhu

    ReplyDelete
  7. hari-hari adalah hari Valentine.. maksud saya, hari utk berkasih sayang.. =3 Valentine itu nama orang kan?

    ReplyDelete
  8. xsambut juga.. hari2 pun penuh dgn kasih sayang. heheh. singgah sini klik nuff

    ReplyDelete

Post a Comment

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Popular posts from this blog

Isu Cuti Menjaga Anak atau Suami Sakit bagi Si Penjawat Awam

Biodata Aishah ilias Pelakon Love You Mr. Arrogant

Waktu Operasi Urban Transformasi Centre (UTC) Kota Kinabalu dan Di Seluruh Negara