21 February 2014

Tidak Dapat Bantuan Rakyat 1 Malaysia? Tidak Lulus? Sebab dan Mengapa?!

Assalamualaikum All.


Ya. serius. aku tak dapat br1m tau. tapi mungkin sebab kesalahan yang aku make it sendiri. tau sebab apa? 
ar, ni bukan kes tamak ke apa k. read first apa yang aku nak cakap sebelum kata aku tamak ke apa.

ok, memang da 2 kali aku dapat bantuan rakyat 1 Malaysia ni sebelum ini. 
that mean, br1m 2014 adalah bantuan kali ke 3 dari kerajaan Malaysia.
syukur alhamdulillah la kan. da kerajaan nak bagi duit free macam tu, sapa yang tak nak ambik kan. 
bolehlah kot menambah beli minyak keta ke aper ke di tengah-tengah bulan. 

tapi.
dan apa yang aku perhatikan is,
ada juga rakyat yang bukan kerakyatannya adalah BUKAN WARGA Malaysia,
tapi mendapat  bantuan br1m ni. bukan itu sahaja. 
ada kawan suami aku, anak datuk, ada bisness kaya raya, dapat br1m juga. omgeeee.
ok. itu mungkin rezeki dia la kan. dan aku tak ada bukti nak show kat korang.
dan ada juga yang kata suami isteri gomen pun dapat br1m
again. aku memang tak ada bukti nak katakan apa yang aku cakap ni benar belaka.
then. anggap je gosip k.

then kerana ada juga yang kata suami isteri gomen pun dapat br1m itulah.
aku isi bantuan br1m Malaysia untuk suami aku pula. huhu.
korang jangan kata aku tamak tau. 
tak.
sebab?
sebab aku pelik kenapa pula suami isteri gomen ni tadi boleh dapat. 

jadi sebab itulah aku memohon untuk suami aku pula.
ar. maka!
bila aku check dekat lembaga hasil minggu lepas. 
just nak check permohonan aku laki bini lulus ke tak.
dan jawapannya adalah TIDAK LULUS

omgeeeee. TIDAK LULUS ya.
sebab apa?
ar. sebab! nama aku da CLASH dengan nama suami aku.
CLASH ya. 
jadi, macam mana pula permohonan suami isteri gomen ni tadi boleh lulus dan dapat br1m ni?

hurm. ok. itu sahaja sebabnya.
1 je nak cakap.
kalau rasa nak bagi tu, bagi je la.
kata bantuan 1 Malaysia. T_T

 salam sayang. PG

4 comments:

  1. huuu..sian sis...takpa2...maybe bukan rezeki brim,mana tau rezeki yg lebih besar buat sis n hubby..insyaAllah:)

    ReplyDelete
  2. ini memang tdk adil..mustahil la plak kwn lya keja gomen dapat juga tu..mgkn ini disbbkan pengurusanya kot

    ReplyDelete
  3. eee. that's not fair....
    Hmmm. Sabar ye kak PG. Nak buat cmane, takde rezeki lagi tu....

    ReplyDelete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes