Payment History | Terimas Kasih Nuffnang! ❤

February 20, 2014

Assalamualaikum All.

syukur alhamdulillah.  akhirnya status payment history earning aku da bertukar ke status SEND. horey! that mean. dalam beberapa minggu lagi, dapatlah kot cheque dari nuffnang. terima kasih nuffnang. oh, bukan sahaja dekat nuffnang, aku nak berterima kasih sekali lagi juga dekat geng topup PG kat bawah tu, dan juga buat kengkawan blogger yang sudi melawat PG blog, sekaligus mendermakan klik untuk tabung PG blog. terima kasih ya semua.


oh. untuk para blogger, yang baru mai singgah ziarah blog PG yang tak seberapa ni (hehe. PG akan menggunakan kata ganti diri PG aku tau. ikut kesesuaian ayat :D maka! jangan kata PG rude tak pasal-pasal tau. tehee) ok, sambung balik. PG nak share dengan korang yang mana jumlah yang PG perolehi ni adalah jumlah starting PG mula start berblog dan menggunakan nuffnang sebagai sumber pendapatan kedua tau. oh masa tu tak fikir lagi sebenarnya nak dapat duit bagai ni. tapi bila da mula-mula dapat rm51.25 untuk kali pertama tu, hati memang riang ria lah gamaknya. ye la, berblog suka-suka hati masa tu kan. tup-tup masyuk. waaaaaa! gembira tidak terkira sampailah PG dapat earning kedua masa tu dalam rm100. tapi masa tu earning tak di kira tau. memang silap sendiri juga. sebab pegi klik iklan sendiri kan T_T jadi, nuffnang reject earning tu. sodeh! 

ar, tengok. setahun juga kan PG dapat cheque yang kedua. syukur alhamdulillah lah masa tu dapat juga rm58.75. syukur. syukur. kena sentiasa bersyukur tau. oh, duit buat apa? tak ingat. rasanya pegi makan belanja en. suami kot. ahaha. 

dan yang di nanti-nantikan is, cheque ketiga PG. erk, untuk tahun 2012 tak de bagi clear cheque langsung kan? hehe. tak. untuk tahun 2012, earning yang PG dapat ciput je. tak banyak mana. sodeh pula den. hehe. jadi, earning tu di bawah ke tahun 2013 :D menjadikan ianya rm381.08. syukur alhamdulillah. kali pertama dan kali kedua mendapat entry sponsored post kat situ. 

ok! aku stop kat sini dulu. tu je la nak share dengan korang. hehe. bukan nak berlagak ya. tidak. tapi PG just nak share dengan korang, agar korang akan lebih bersemangat untuk menulis dan menjadikan blog sebagai satu sumber pendapatan sampingan. ops. bukan sampingan sahaja!. malah lebih dari itu tau :D da. da! PG stop dulu ;) thanks nuffnang!

salam sayang. PG

You Might Also Like

14 comments

  1. fuyoooo . daebak ! byk nyeeee . tk pernah cash out lagi . hehe

    ReplyDelete
  2. wow..sekali dapat..byk tuh..Alhamdulillah

    ReplyDelete
  3. waaaahh... awesome jugak tu..
    visa satu untuk akak.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. awesome kan dhira. sikit je ni. syukur alhamdulillah ;)
      terima kasih dhira :D

      Delete
  4. hebat.... awok baghu 2 kali meras acek nuffnang ni..... yg pastinye yg kedua tu lagi byk daghi yg 1st.. dan sekaghan gtgh mengumpoi utk ketiga kali pulak ni..... bonus utk blogger2.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. rezeki. syukur alhamdulillah kan wak. :)

      Delete
  5. alhamdulillah boleh la blja makan2 nie kan :D..top up inti

    ReplyDelete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images