Kenapa Kangkung?

Assalamualaikum. Hi Fellow.

Do no why kenapa sayur kangkung menjadi femes dalam beberapa hari ni. sana sini kangkung. kengkawan wechat PG pun bebalik hantar gambar kangkung. rupanya. ada cerita pula di sebalik sayur kangkung ni, yang mana kerajaan turunkan harga sayur kangkung. ye ker? betul ke atau sekadar propaganda sahaja. sebab tengahari tadi, PG pesan suami beli sayur kangkung. da depa sebut-sebut pasal kangkung, tekak pun rasa nak makan jugalah kangkung. kangkung masak belacan. fuh feveret PG tu. bila tanya suami berapa harga kangkung, suami kata seikat rm2.00. ar tengok. masih mahal aper wei. paling murah dan ideal nak turun harga is rm1.00 dengan ikatan besar saiz tangan kaum adam. ar, itu bolehlah diterima pakai. tak denya kot kangkung turun harga. huhu.


pakcik gugil, pinjam gambar kangkung yang super sedap ya :D
kenapa mesti kangkung? huhu.

much love. PG

Comments

  1. Assalamualaikum PG. wahh terliur sheila tengok gambar. fav sheila gak ni. hihi turunkan harga minyak lagi berbaloi kott :)

    Salam Maulidur Rasul

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam sheila ;)
      betul, turunkan harga minyak lagi patut dan sure patut di puji kan :D
      so malam ni dinner kangkung tau . hihi.

      Salam Maulidur Rasul :)

      Delete
  2. sotong kangkung sedap!haha..dekat timeline fb mmg penuh dgn troll pasal kangkung ni.. =_="

    Salam Maulidur Rasul PG.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. fav PG tu niesa :)

      Salam Maulidur Rasul sama niesa :)

      Delete
  3. kita seminggu sekali makan kangkung..masih stilll juga harganya rm2 seikat

    ReplyDelete
    Replies
    1. ah'ahkan asha. do no kalau dekat semenanjung berapa turun harganya :)

      Delete
  4. alahh tgk kangkung masak belacan rasa lapar jea nie ..

    ReplyDelete
  5. hihihi.. sebut pasal kangkung ni rasa geli hati je... hihihihi... mcm2

    ReplyDelete
  6. haha.. sana sini kangkung. xpayah tanam sayur ni.. amek free je :D

    ReplyDelete

Post a Comment

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Popular posts from this blog

Isu Cuti Menjaga Anak atau Suami Sakit bagi Si Penjawat Awam

Biodata Aishah ilias Pelakon Love You Mr. Arrogant

Waktu Operasi Urban Transformasi Centre (UTC) Kota Kinabalu dan Di Seluruh Negara