Friendship?

January 20, 2014

Assalamualaikum. Hi Fellow.

waktu lunch tadi as usual keluar dengan cik puan mimi at the same place. throwback punya citer, sebab mata belah kanan atas begerak-gerak dalam few days. orang kata kalau lagu tu, kita nak tengok someone yang ada kena mengena dengan kita. etc sedara mara or kengkawan macam tu la kan. itu kata orang tua-tua lah. yang kita muda mudi ni, akurlah juga kadang dengan apa orang tua-tua kata. :D

jadi, waktu lunch tadi. yes, memang tersatu kedai makan dengan kawan lama PG. kawan lama masa kolej. dulu tak berhijab. sekarang da berhijab. syukur alhamdulillah. sedap juga mata memandangkan. tapi, yang nak buatkan cerita is, kitaorang tak bertegur sapa pun. PG nampak dia tadi, terus PG alihkan mata. do no why. sedangkan PG begitu rapat dengan dia masa kat kolej. since dia pernah kata yang dia kurang kawan. so, PG tawarkan diri untuk menjadi one of her new friend. tapi after setahun tak berjumpa and PG pun get married, and her tak tahulah single masih or da kawen kan, and maybe masa yang telah berlalu dengan cepat and masing-masing pun rasa macam janggal je nak bertegur. heee.

tapi PG nak tegur je dia tadi! tapi dia macam buang muka je kat PG. macam tak nak tegur je, macam tak nak tegur je T_T


pakcik gugil, saya pinjam gambar lagi ya :D
much love. PG

You Might Also Like

12 comments

  1. sslam pg singgah ptg..dia segan kot kat pg mustahil la plak tak maw tegur kan.nak top up asyik burung biru ja yg kaluar

    ReplyDelete
    Replies
    1. wssalam asha. selamat pagi ;)
      mungkin la kot ya asha. dia segan. hurm.
      tak pe la, hopely one day bila berselisih lagi dia akan tegur PG. ;)
      kk tak besar mana pun kan :)

      Delete
  2. hehe , macam tak nak tegur jee . tapikan , tak baik taw camtu . sangka baik je okeyy :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. ok tira :)
      sangka baik sahaja kan :)

      Delete
  3. aduiii sedihnya... jual mahal plak dia tu... takpe PG sabar ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sobsob. its ok kot kak mia ;)
      maybe dia segan kan :)

      Delete
  4. sama la..kengkdg bila lama dah x bersua..yumida segan nak tegur rakan lama
    tp klo kes org buang batu..huhu..larik jauh2
    Ayu mempesonakan! Jom!!! Cantik Berhijab Dengan Fesyen Terkini Shawl Dari Hijabterkini.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. larik jauh2 ya yumida :) hihi. boleh juga tu. :D

      Delete
  5. mungkin dia segan nak tegur pg kot.

    ReplyDelete
  6. mungkin dia pun sebenarnya terkejut kot hehehehe.
    Takpe lah nak wat acane kan hiks :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. tak pe la qila. benda da berlalu kan :D

      Delete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images