Dating Dengan Suami ❤

Assalamualaikum. Hi Fellow ;)

psssttt. qila, PG da balik rumah da :D horey! hari ni masa untuk reward diri sendiri sebenarnya. ajak en. suami, dating, makan-makan dan beli kain nak buat jubah, skirt, blouse dan jual. hihi.  ar, niat jual tu belum tentu lagi, sebab nak beli kain baru untuk diri sendiri dan jahit by mama. since mama memang ever best made my all kurung, jubah etc selain yang mama say agak payah nak jahit but her doter suka sangat nak paksa mama mesti wajib jahit macam ni dan ini, then mama say cant! so admit kena beli la dekat store mana-mana kan ;) so, tengok je la picture PG. nanti jadi apa dengan the kain, PG show dengan korang tau! kekeke


terima kasih kamdar sebab bagi harga yang memang aku rasa nak beli semua sekali. puas hati. ngeh3

kain chifon ni PG beli 4 meter terus, nak buat jubah dan harga semeter pula rm2.50 then kena beli lining pula, sebab chifon kan terang gitu :) chifon dapat dalam rm2.50 juga since kamdar ada offer aper wei. rasa macam nak borong semua all the kain, sebab cantik dan murah! lucky, memang da bajet kena pakai duet untuk beli kain sahaja dalam rm150. dan yes! all the kain, ada beberapa yang PG beli 2 meter, 4 meter macam tu, lining also dalam beberapa meter and total is rm115.00! kekeke. so, target bajet kat situ berjaya aper kan? ;) so, en. suami pun senyum-senyum je la. ahaha. tapi en. suami tau-tau je la, bukannya reti pun harga kain ni semeter berapa yang patut dia tahu bila harga tu offer dapat berapa dan harga asal tu berapa sebenarnya. kan? dorang tau bila siap dan pakai sahaja. betul tak ladies? kekeke


yes. yes. reward untuk diri sendiri sebenarnya bila dapat duet dari en. suami dan sopin untuk diri sendiri dan pentingkan diri sendiri sebab bergambar tak tengok orang tepi kiri kanan. kan? maka! terima kasih la en. suami :) hujung bulan ni dapat bonus, saya belanja awak pula. okei? hihi. skirt ni sangat cantik! tak boleh nak pandang dua tiga kali. sekali cukup PG ambik terus. ngeh3. reward reward! awal tahun 2014 tu kot. ahaha

 

da sopin, letak barang dalam keta, makan ni sat sebab nampak sedap. nama PG lupa. :D

 

lepas tu pegi makan chicken rice. yang lada dan halia dia memang sedap. tea campur laici pun sedap.
but honestly, better makan nasi ayam penyet. murah dan memang mengenyangkan apa wei. 


ok. last-last, kang bosan pula korang baca kan :) lepas makan, pegi ziarah sat booth popular. popular ada sale wei. segala novel ado. malay, english, buku masakan. etc la. memang rambang mata. PG cari novel the wedding cracker tu. ala drama yang di adaptasi (ngam ke ejaan PG tu. hihi) dari novel tu, and sekarang main kat tv3 jam 7.00 malam tu. Since PG belum berkesempatan tengok drama tu, PG lupa tajuk draaamaaaa. T_T maafkan PG ya :D 


ok last! pegi tengok wayang 47 ronin. ye saya tahu korang da tengok. jadi saya baru nak tengok dengan en. suami saya T_T kekeke. citer ni best! 

da. da. cukup sampai di sini sahaja. PG ada temujanji dengan mama. 
nak pegi design baju ;)

much love. PG

Comments

  1. yeayy PG dh tgk 47 Ronin.. best kan! hehe
    seronokkan kalau dpt habiskan masa dgn org tersayang. nina singgah sini topup :) happy weekends PG

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. terima kasih nina :)
      sekali sekala kan berjalan :D
      yes, 47 ronin sangat best! tapi sedih juga sebab kai kena korbankan diri sendiri. sob2.

      Delete
  2. Huhuhuhu. Wahhhhh sangat happening ah today kan!!!? :D
    Hihihihi.
    Wah nak jual nanti? Woot woot dont worry ill support u from back ahaha.
    Skirt tu cantik ah Kak PG ;) winkwink. Hihi.
    Alaaa bestnya popular sale, sampai bila eh? Hehe.
    Buku tu namanya Ariana Rose!!! :D

    47 Ronin mmg best *thumbs up!
    hehe. Design baju comel comel ok! Huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. thumbs up kita sama! hihi. yes, sangat best. tapi kai kena korbankan diri la qila. sobsob.
      wink!wink! terima kasih. skirt tu memang cantik. hihi. hari ni PG pakai pegi kerja. hehe.
      oh eya. tu la nama drama tu qila. tapi nama novel lain kan :)

      Delete
  3. seronoknya shoping2 ekk..baru brkesempatan singgah cne lawat2 pg ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Ah'ahlah, asha pun tak de entry baru beberapa da kan ;)

      Delete
  4. waaahh.. bestnya jenjalan... :)
    singgah menabung sini

    ReplyDelete
  5. Wahhhhh... syoknya dating mcm ni! satu ari suntuk la berjalan ni! jeles k'Yus!!!! ekekeke...

    ReplyDelete

Post a Comment

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Popular posts from this blog

Isu Cuti Menjaga Anak atau Suami Sakit bagi Si Penjawat Awam

Biodata Aishah ilias Pelakon Love You Mr. Arrogant

Waktu Operasi Urban Transformasi Centre (UTC) Kota Kinabalu dan Di Seluruh Negara