Posts

Showing posts from January, 2014

Review Novel | Kata Tak Rindu

Image
Assalamualaikum. Hi Fellow ;)
Beberapa hari PG tak menyempat nak blogwalking adalah juga di sebabkan novel kat bawah ni. Best! :) PG cuma ambik masa 2 hari untuk habiskan baca novel ni. wa nampak sangat nak cepat baca sebab nak tahu ending novel ni kan. hihi. ok, bagi korang yang belum baca novel ni, PG nak buat review sikit memandangkan baru je habis baca. hihi. erk, macam kali pertama je PG review pasal novel kan? T_T

Novel Kata Tak Rindu by Siti Nur Dhuha mengisahkan tentang zafia yang mendaftarkan diri di Agensi Mencari Jodoh sebab sakit hati dan niat zafia iaitu ingin membalas dendam terhadap bekas kekasihnya, shahril kerana telah bernikah dengan wanita lain yang juga musuh ketat zafia semasa depa di bangku sekolah menengah lagi. tanpa fikir panjang dan tanpa baca syarat dalam surat perjanjian, zafia terus menandatangani surat perjanjian tersebut tanpa berjumpa terlebih dahulu dengan bakal suami yang telah di pilih oleh Agensi Mencari Jodoh mengikut ciri-ciri pilihan zafia. 

ops. …

Home Made | Dress by Mama ❤

Image
Assalamualaikum. Hi Fellow.
anyone yang read entry PG dating dengan suami hari tu tak? ok, hari ni PG nak share dengan korang apa kejadian dengan kain yang PG beli dengan banyaknya tu :D
tara!
atas ni one of yang mama PG da siapkan dan telahpun PG pakai pegi ofic. that one dress tau. tak tahu la nak called dress ke jubah ke, asalkan dia macam jubah, PG called dress or jubah sahaja. ehehe, and untuk menampakkan dress tu nampak smart sikit, PG pakai dengan top tu. top tu PG beli dengan harga rm40-45 kalau tak silap PG. lupa pula nak snap dress tu tanpa top :D

PG dress seakan macam ni. cuma ianya street ke bawah. tak da pinggang. memandangkan PG nak tapuk perut yang buncit. ehehe. jadi buat dia longgar-longgar. as long bila lalu depan orang ramai and tak perlu nak tarik nafas panjang-panjang hanya sebab nak cover malu ada lemak tepu di situ. hehe. leher baju PG pakai baju kurung asli je. senang. lagipun PG kan bertudung. senang ar nak usai ;) tangan pula PG minta mama buatkan tangan b…

Info Sihat | Minum Sup Ayam

Image
Assalamualaikum. Hi Fellow.

morning too fellow. PG lagi masih tak sihat dengan jayanya ni. kepala berat melampau dan tak boleh lelama sangat depan skrin.  PG minta maaf erk pada yang datang mai blog PG, dan PG belum balas jejak korang. inshaAllah, da sihat walafiat sikit PG akan sure balas jejak korang. sobsob. kemarin hanya sempat balas jejak geng topup PG T_T


sobsob. hari2 PG minum sup ayam, tapi selesema masih tak reti nak reda-reda T_____T
much love. PG

Pembayaran BR1M 2014 Terus Ke Akaun Bank Anda

Image
Assalamualaikum. Hi Fellow.

PG ada ok sikit ni. tadi tidur kejap. nak ambik MC pun sebenarnya PG malas nak pegi klinik. tidur kejap tadi, da ok kot sikit. harap-harap tak berpanjangan la. sebab esok petang ada meeting nak kena attend T_T

ok, korang da kemaskini br1m ke belum ni? kalau tak kemaskini lagi, cepat-cepat pegi kemaskini sekarang sebelum jumaat ini tau. PG ada share how to kemaskini secara online kat sini. jangan lambat-lambat nak kemaskini, nak dekat da ni tarikh tutup. ok, bagi korang nak kemaskini tu, jangan lupa letak number akaun bank korang memasing. sebab menurut sumber yang PG dapat, pembayaran akan di buat terus ke akaun bank masing-masing.

Keputusan BR1M 2014 untuk pemohon berjaya duit disalur ke akaun bank

ar, jangan cakap PG tak share info dengan korang tau ;)
ok, bagi korang yang sebelum ini terlupa nak letak akaun number masing-masing, korang boleh direct call to lembaga hasil untuk update number akaun korang. PG pun terlupa nak letak number akaun sebelum ni, t…

Demam T_T

Image
Assalamualaikum. Hi Fellow.

PG tak berapa nak sihat ni. tengah batuk lagi selsema T_T. kepala da pusing rasa macam nak tido pun ada juga. T_T nanti PG sambung update lagi ya :(


kasihan kita :(
much love. PG

Look at Them | Floral Blazer II ❤

Image
Assalamualaikum. Hi Fellow.

PG nak share this out fit dengan Fatisya Ahmad (yes, do visit her blog ye korang) sebab kemarin on PG entry bout Floral Blazer, fatisya ada tinggalkan komen yang dia punya satu blazer yang PG nak sangat-sangat tu, tapi dia segan nak pakai sebab dia kata nampak macam tak kena dan rasa gemok.

"nope dear. as long, kita tahu cara untuk mengayakannya,  gemok atau tidak, u akan nampak natural cantik."
serius PG cakap. And yes, PG cuba yakinkan kat dia, pakai that blazer sebenarnya amat sesuai dengan jubah macam gambar-gambar dua orang top blogger yang PG share kat bawah ni. cantikkan? ;)


floral blazer PG da ask aidasue, and dia beli dekat bts, somewere kat KL la kan. dalam rm40. sobsob. PG kat sabah wei T____T do visit aidasue instagram

aishah amin. lecturer see. cantikkan ;) gambar kat bawah, evendo nampak gemok mcm tu, tapi still pretty ;) tapi, dia gemok erk? berisi sikitlah kan. 

do visit her blog. sebab dia punya awesome picture hijab there yang …

Floral Blazer ❤

Image
Assalamualaikum. Hi Fellow :)

wa, sapa-sapa gomen kat sini, seronok sakan la korang hari ni kan. mentang-mentanglah da masuk gaji. senyum lebar je korang erk. my sista tu, silent pula hari ni. tak pula bising bunyi our group wechat hari ni. selalu ada je asking nak bawa makan la jumpa la. hehe. suker la tu :D

oh by the way. PG tak keluar lunch. tak tahu nak pegi makan kat mana. rasa macam da bosan pula makan kat tempat yang sama. selalu PG makan dekat tingkat 3 or tingkat 4 centre point, kk of course. tak pun pegi kopi ping dekat warisan square. kfc, mcd, secret receipe. heee. bosannya! anyway, ada ke yang duduk sabah boleh suggest lagi mana tempat PG harus lunch ni? oh! ikan bakar. yes. PG tak pernah makan lagi kat sana. mungkin esok lusa kot. ajak en. suami. tapi tu pun kalau en. suami boleh keluar masa lunch time. huhu. tau-tau je la, waktu bekerja gomen dengan company ni tak sama T_T sobsob.

ok! by the way too. PG lagi sebenarnya tengah mencari blazer macam ni tau. ala-ala bunga c…

Thanks Posto. Cheque Tidak Di Undang ❤

Image
Assalamualaikum. Morning Fellow  ❤ ;)

syukur. syukur alhamdulillah. ni entry kemarin yang sepatutnya PG post :D again. syukur alhamdulillah. kemarin mood agak tak baik je kan, tapi sebelah petang mood ceria balik. hihi. tiba-tiba je ada surat sampai untuk PG dekat ofic. ingatkan surat nak tagih hutang (waaa. banyak hutang!). rupanya-rupanya PG dapat surat plus dapat cek bernilai RM207.53❤sen sahaja. syukur alhamdulillah wei! serius. cheque yang tidak di undang! ❤ waa. terus minda kanak-kanak ribena rasa macam nak beli something. macam nak beli something je. macam nak beli something je :D


terima kasih rezeki dari Allah s.w.t :) ❤
much love. PG

Dealing With Adam | Pagi Hari Lagiiiiiiii !

Image
Assalamualaikum. Hi Fellow.

Morning fellow. Sabah sejak menjak ni cuaca agak tak menentu tau. kan asha? kadang pagi da hujan. kadang petang. memang tak boleh nak agak lah kan macam tu. same goes with this morning. yang memang tak boleh nak agak that will be hapend. but then benda da jadi sebenarnya kan. ada benda yang agak membuatkan PG annoy sikit. trying to silent and keep silent. maybe silent is better. tak lah panjangkan ceritakan.

pakcik gorgel, saya pinjam gambar lagi dan lagi ya :D
ar. tensennn!
much love. PG

Friendship?

Image
Assalamualaikum. Hi Fellow.

waktu lunch tadi as usual keluar dengan cik puan mimi at the same place. throwback punya citer, sebab mata belah kanan atas begerak-gerak dalam few days. orang kata kalau lagu tu, kita nak tengok someone yang ada kena mengena dengan kita. etc sedara mara or kengkawan macam tu la kan. itu kata orang tua-tua lah. yang kita muda mudi ni, akurlah juga kadang dengan apa orang tua-tua kata. :D

jadi, waktu lunch tadi. yes, memang tersatu kedai makan dengan kawan lama PG. kawan lama masa kolej. dulu tak berhijab. sekarang da berhijab. syukur alhamdulillah. sedap juga mata memandangkan. tapi, yang nak buatkan cerita is, kitaorang tak bertegur sapa pun. PG nampak dia tadi, terus PG alihkan mata. do no why. sedangkan PG begitu rapat dengan dia masa kat kolej. since dia pernah kata yang dia kurang kawan. so, PG tawarkan diri untuk menjadi one of her new friend. tapi after setahun tak berjumpa and PG pun get married, and her tak tahulah single masih or da kawen kan, and…

Selfie Selfie of Me :D

Image
Assalamualaikum. Hi Fellow ;)

hi qila, hi Gee Lion :D amboi amboi korang dua, bukan main lagi yer ;) qila da donlod belom? best tak lagu tu. hihi. Gee lion, hurm. ahaha. nanti PG jawap :D terus malu-malu kucing gitu PG seketika. ngeh3. ok! PG baru lepas kemas bilik yang bolehlah agak lama tak kemas. oh mak aiiii. da lama tak kemas? tikus tak da ya. yang ada sarang lelabah je. hihi.  memandangkan PG memang jarang balik rumah mama tapi lah ni da rajin pula balik hujung minggu or ada cuti umum. so kenalah kemas apa yang patut dalam bilik ni. :D bangkit je tadi terus basuh baju, kemas bilik, asingkan benda yang nak buang da, plus paper-paper lama yang da memang tak akan korang tengok pun sebab segala benda da ada dalam internet, sebab da memang malas nak tengok lagi, jadi better bakar terus, kuranglah juga sampah menyampah dalam bilik kan, terus ada idea nak pakai wallpaper pula dalam bilik, macam best je macam best je kan. hihi. terus kemas dan kemas sampailah jam 12.30 tengahari. baru in…

You're Still The One by Shania Twain ❤

Assalamualaikum. Hi fellow.

Sorry, beberapa hari tak da yang baru tentang PG kan. akteli, PG sibuk sikit dekat ofic, ada kerja yang da di tetapkan due date. but, almost done it today. tapi memandangkan hari ini sahaja 1 Sabah ni mengalami gangguan bekalan elektrik, maka! isnin depan inshaAllah PG done it dengan paper work. so, sorry uols. tak da yang baru tentang PG. qila pun macam da tak rindu je dengan PG. hehe. and! sebelum PG nak masuk tido, PG nak share lagu by Shania Twain ni. i love this song. and, yes, that one always be my one. ❤ u ;)

(When I first saw you, I saw love.
And the first time you touched me, I felt love.
And after
all this time, you're still the one I love.)
Looks like we made it
Look how far we've come my baby
We mighta took the long way
We knew we'd get there someday 

They said, "I bet they'll never make it"
But just look at us holding on
We're still together still going strong 

(You're still the one)
You're still the o…

Salam Maulidur Rasul 2014 1435 Hijrah dari PG Blog

Image
Assalamualaikum. Hi Fellow.


kredit : Hadis Nabi
much love. PG

Bayaran Masuk | Rumah Terbalik - The Upside Down House in Borneo!

Image
Assalamualaikum. Hi Fellow.


Dewasa (Malaysian) ialah RM10 seorang &  RM5 untuk kanak2 dibawah 12 tahun.  Tiada bayaran untuk 3 tahun ke bawah. ❤
much love. PG

Kenapa Kangkung?

Image
Assalamualaikum. Hi Fellow.

Do no why kenapa sayur kangkung menjadi femes dalam beberapa hari ni. sana sini kangkung. kengkawan wechat PG pun bebalik hantar gambar kangkung. rupanya. ada cerita pula di sebalik sayur kangkung ni, yang mana kerajaan turunkan harga sayur kangkung. ye ker? betul ke atau sekadar propaganda sahaja. sebab tengahari tadi, PG pesan suami beli sayur kangkung. da depa sebut-sebut pasal kangkung, tekak pun rasa nak makan jugalah kangkung. kangkung masak belacan. fuh feveret PG tu. bila tanya suami berapa harga kangkung, suami kata seikat rm2.00. ar tengok. masih mahal aper wei. paling murah dan ideal nak turun harga is rm1.00 dengan ikatan besar saiz tangan kaum adam. ar, itu bolehlah diterima pakai. tak denya kot kangkung turun harga. huhu.


pakcik gugil, pinjam gambar kangkung yang super sedap ya :D kenapa mesti kangkung? huhu.
much love. PG

Dealing with Adam

Image
Assalamualaikum. Hi Fellow.

pakcik gugil, pinjam gambar awak ya T_T saya merajuk seketika T_T
Kenapa erk dealing dengan kaum adam ni kadang agak tak boleh nak mencapai kata sepakat? dan kenapa agaknya depa ni kadang bagi lambat sangat respon. cuba bila mereka pula yang dealing dengan kita sesuatu benda yang bukan dalam agenda kita sometimes, respon yang kita bagi tak sampai kot 5 minit kena fikir. hurm.

much love. PG

Tahniah|Sharifah Aleya Selamat Bernikah Kali Ke 2

Image
Assalamualaikum. Hi Fellow.


taniah leya :) Sharifah Aleya dan Suami Muhammad Azam Abdullah atau nama panggilannya Miko. SETELAH hampir dua tahun bersendiri, penyampai radio dan pelakon, Sharifah Aleya kembali menemui cinta baharunya.

Lebih mesra dipanggil Leya, anak sulung kepada Fatimah Abu Bakar itu dilaporkan telah selamat bernikah dengan Miko atau nama sebenarnya Muhammad Azam Abdullah.

Memetik laporan Facebook Artis Malaysia, mereka berdua diijabkabulkan di Masjid Al-Mukarramah, Sri Damansara Petaling dalam majlis serba sederhana.

Leya bercerai bekas suaminya pada 29 Februari 2012 dan hasil perkongsian hidup itu, mereka dikurniakan dua anak kembar perempuan Aza Ameena dan Asha Ameena.

Sementara itu, melalui laman mikro Twitter adiknya yang juga pelakon popular, Sharifah Amani dipetik sebagai berkata, "syukur alhamdulillah. Selamat semuanya.

"Terima kasih ya ALLAH. Restui mereka dengan cinta, kedamaian dan kegembiraan sehingga ke jannah. Insya-ALLAH. Amin,&quo…

Tahniah |Majlis merisik Pelakon Puteri Sarah Liyana |Syamsul Yusof Bakal Menikahi Pelakon Cantik Puteri Sarah Liyana Bulan Hadapan

Image
Assalamualaikum. Hi Fellow. cantiknya sarah :) kredit to beautifulnara blog dan Sinar Harian PENGARAH filem terkenal, Syamsul Yusof bakal bernikah dengan pelakon cantik, Puteri Sarah Liyana bulan depan.
Perkara itu disahkan ibunya sendiri, Datin Patimah Ismail seperti yang dipetik Mstar Online.
Menurut Patimah, majlis pernikahan bulan depan itu atas permintaan Syamsul sendiri.
"Majlis merisik itu diadakan secara ringkas (semalam) dan saya telah menyarungkan sebentuk cincin di jari Sarah namun tiada sebarang majlis pertunangan diadakan kerana Syamsul mahu bernikah terus dengan Sarah.
"Insya-Allah mereka akan disatukan pada Februari ini namun pihak kami masih berbincang tarikh sesuai untuk mengadakan majlis itu," katanya.
Kata ibunya, Syamsul menyampaikan hasrat untuk berkahwin dengan Sarah selepas pulang daripada mengerjakan umrah di Makkah pada 28 Disember lalu.
Syamsul memberitahu bahawa dirinya sudah bersedia untuk mendirikan rumah tangga selepas berdoa di…

Ariana Rose Drama | Percintaan Ariana Rose dan Tengku Adam | Sinopsis

Image
Assalamualaikum fellow.

Ariana Rose drama memang bestkan.  Sapa tengok? sebab PG pun baru je tengok. tu pun da episod ke 2 or ke 3 tak silap. mama la mengumpan tengok sama. tapi manalah sempat PG nak tengok sekarang ni. suami ambik PG and sampai rumah pun da dekat 7.30 malam. sobsob. harap balik awal je la baru dapat tengok. tak pun pegi cyber bukan tonton.com, tengok online. huhu. nak harap internet dekat hp PG, memang tak bergerak langsung la wayang tu. sobsob.

sinopsis Ariana Rose (kredit to admya blog) or sebenarnya mengikut novel on this drama is The Wedding Breaker, do no why tak ikut je tajuk novel asal on this drama kan. but since the breaker wedding is ariana rose, that why kena letak tajuk drama dengan nama Ariana Rose. maybe? hehe.



Ia mengisahkan Ariana Rose yang berkawan baik dengan Tengku Juwita setuju untuk berlakon sebagai gadis yang pernah menjadi girlfriend Tengku Adam Kamil. Tengku Juwita sebenarnya tidak mahu berkahwin dengan Tengku  Adam Kamil, lalu dia mencadang…

Exclusive Giveaway by Mieya Atiera | Jom Join ❤

Image
Assalamualaikum. Morning fello ;)
PG nak jemput korang join segmen anjuran mieya atiera bertajuk Exclusive Giveaway by Mieya Atiera. memandangkan PG one of sponsor untuk segmen tersebut juga, maka PG jemput kengkawan bloggers PG, join sekaki. segmen da start tau dan segmen akan berakhir pada 16 februari 2014. ar, sempat lagi la kan kalau nak join kan. klik banner tu kalau berminat nak join k. hadiah? yes, super banyak hadiah wei. klik SiNi kalau korang nak tengok yang super awesome. :) 

klik banner :)
much love. PG

Heartstrings ❤

Image
Assalamualaikum Fellow :)
Duduk rumah dua hari ni, sebenarnya tak buat apa tu. blogwalking pun memang memeh ar malas nak buat. trafik blog plus trafik nuffnang jangan cakap ar, memang downlah kan. tapi. its ok. tak nak la berblog dek kerana nak kejar trafik sangat kan dan berblog dek sebab nak femes memes sesangat macam maria si pelikblog tu. nope. but, syukurlah dengan berblog, earning membesar dengan jayanya tanpa perlu diet yang berat plus dengan hati yang senang dan berbunga-bunga sambil menulis dengan jiwa dan hati yang senang sebab bulan ni juga dapat bonus untuk gomen. horey! plus dapat earning cheque nuffy on feb ni, engkorang rasa macam memang tak patut jeles ke or korang patut jeles sebenarnya. ahahaha. :D
Ok! PG layan drama Heartstrings la ni. dalam dua hari ni, tawaflah juga 8 episod dari 15 ke 16 episod yang dalam simpanan external PG tu. mama quite bising plus en. suami pun kata bila masa korang nak bagi kami tengok berita. hihi. teeettt. PG share sinopsis dari wiki un…

Saranghae!

Image
Assalamualaikum Fellow :)

Yes, i was here ni. maafkan PG sebab beberapa hari ni tak da entry baru. PG ada, duduk kat rumah sahaja tapi do noting. sobsob. yes, mood tak da. T__T so! malam ni inshaAllah, PG akan blogwalking semula. terutamanya dekat geng topup PG. yes, PG tahu si qila tu rindu kiter. hehe.


pakcik gugil, pinjam lagi dan lagi ya gambar awak :) nak blogwalking. lalalala
much love. PG

Muhasabah Diri ❤

Image
Assalamualaikum. Salam Jumaat Fellow.

Sorry! PG super bz minggu ni. InshaAllah minggu depan PG will super free sebab isnin PG da apply cuti rehat memandangkan selasa minggu depan cuti umum. hihi. sista see noor engko jangan jeles.


pakcik gugil, pinjam lagi gambar awak yang cantik. :)
while PG tak bersiaran ni, please, jangan lupakan PG here ya. dan jejak korang, topup, derma kilat klik dari korang akan PG reply semula. sure gempak punyalah earning korang tu nanti dari PG :D and, for now. yes, today jumaat datang lagi. salam jumaat untuk all the muslimah out there, i love korang and please! muhasabah diri untuk tahun ini maybe. dan kalau boleh, biarlah kita sentiasa bermuasabah diri. i love korang :) jangan lupa PG ja. PG banyak kerja!! uwargh T______T

much love. Puan Gojes the simple Gorjes gitu. muntah hijau!

CPUV Campaigns Ke 4 Dari Nuffnang 2013 - Creadited

Image
Assalamualaikum. Hi Fellow.
Hi Nuffnang! terima kasih sebab memberikan PG earning diawal tahun 2014 ini, evendo earning INTI sebenarnya untuk tahun 2013 kan. tak pa! hihi. moga earning yang baru sahaja di kreditkan ini, akan membawa rezeki sepanjang tahun 2014 untuk PG pula. inshaAllah!. terima kasih Nuffnang :) Fello's! sorry, da seharian tak de entry baru dari PG. dan seharian PG tak blogwalking. PG sangat-sangat sibuk awal tahun ni T_T maafkan saya ya. nanti saya free, saya singgah blogwalking kat blog korang. sob sob. but please, please, kalau singgah blog PG, jangan lupa menabung kat sini ya :) kata geng topup? :D

CPUV ke 4 PG pada tahun 2013, dapat dari INTI Cycle 1 Degree Exten. Korang yang nak sambung belajar, cepat-cepat pegi tengok laman web INTI, kot-kot ada yang korang berkenan kan :) again. PG nak ucapkan terima kasih banyak dekat Nuffnang, juga buat para geng topup PG dan juga para kengkawan PG yang sudi menderma kilat klik dekat blog PG. PG sangat-sangat hargai. te…

Dating Dengan Suami ❤

Image
Assalamualaikum. Hi Fellow ;)
psssttt. qila, PG da balik rumah da :D horey! hari ni masa untuk reward diri sendiri sebenarnya. ajak en. suami, dating, makan-makan dan beli kain nak buat jubah, skirt, blouse dan jual. hihi.  ar, niat jual tu belum tentu lagi, sebab nak beli kain baru untuk diri sendiri dan jahit by mama. since mama memang ever best made my all kurung, jubah etc selain yang mama say agak payah nak jahit but her doter suka sangat nak paksa mama mesti wajib jahit macam ni dan ini, then mama say cant! so admit kena beli la dekat store mana-mana kan ;) so, tengok je la picture PG. nanti jadi apa dengan the kain, PG show dengan korang tau! kekeke

terima kasih kamdar sebab bagi harga yang memang aku rasa nak beli semua sekali. puas hati. ngeh3
kain chifon ni PG beli 4 meter terus, nak buat jubah dan harga semeter pula rm2.50 then kena beli lining pula, sebab chifon kan terang gitu :) chifon dapat dalam rm2.50 juga since kamdar ada offer aper wei. rasa macam nak borong semua…

Attend Mesyuarat Agung Tahunan Puspanita | Menang Hadiah ❤

Image
Morning, Assalamualaikum Fellow ;)
ok, PG update segera event yang PG attend jumaat bar-baru ni. qila tak sabar nak baca tu :D hihi. ok, jumaat lepas PG pegi attend Mesyuarat Agung Tahunan Puspanita, Persatuan Suri dan Anggota Wanita Perkhidmatan Awam Malaysia Cawangan Bandaraya Kota Kinabalu. Mesyuarat Agung setahun sekali, plus ada lucky draw wajiblah pegi kan. hihi. dan korang nak tahu, hadiah tahun ni paling best dan gempak ever is Gelang Emas. wehuuu!! memang rezeki akak sorang tu la. dia menang gelang emas tu wei. last year akak tu dapat kipas besar gedebak tau. memang rezeki la. hihi. PG pula menang....tengok gambar kat bawah :D syukur alhamdulillah. mama cakap, brand panasonic memang tahan ever gila. jadi, simpan sendiri untuk kegunaan di masa hadapan yang lebih cerah. boleh? hihi.

Mayor tengah berucap, PG sibok wechat dengan sista :D kekeke

horey! PG menang seterika Panasonic! ❤
ok, qila. PG segera siapkan entry ni, sebab qila❤ :D hehe. PG nak keluar dengan en. suami ;) hih…

Routine Stuff

Image
Morning, Assalamualaikum fellow :)

Korang buat apa tu? hihi. mestilah tengah mengadap laptop kan. :D
Ok! PG nak buat kerja rumah sikit.
Biasalah kerja-kerja rutin tiap weekend selain blogging ;)
So, petang sikit PG blogwalking ya. hihi.
Oh by the way, terima kasih ziarah PG kemarin. entry tu ada sambungan tau.


 pakcik gugil pinjam gambar lagi ya :D
Much Love. PG

Salam Namastee!

Image
Assalamualaikum. Morning Fellow!

PG update secepat mungkin sebab nak pi program puspanita.
while PG tak da, tinggalkan jejak korang kat sini, nanti PG jejak korang semula. deal?
so, Good Morning dan again, Salam Tahun Baru 2014! [mood nak make it entry belum ada lagi T_T]


Peace! [pakcik gugil, pinjam gambar lagi ya :D]
much love. PG