earning nuffnang

Earning Nuffnang Sepanjang Berblog

November 30, 2013

fellow. assalam!

bagi salam ada tanda seru di sana sebab agak eksited tahap THOR dapat jumpa JANE semula. hahaha. ok! PG nak share earning nuffy PG selama oh i mean since PG bergelar seorang blogger. syukur alhamdulillah. tidak banyak, at least merasa juga sedikit pendapatan sampingan dari dunia blog orang kata kan. syukur alhamdulillah. :)


see. earn nuffy PG tak la banyak sangat sampai ribu riban. ye la, blog tak femes mana pun kan. dalam tahun 2010, sepanjang tahun 2010 PG dapat la merasa juga dalam RM51.25 sen. syukur alhamdulillah. rasanya itu earn bagi blog PG yang lagi satu. blog PG sekarang baru je start dalam bulan november 2011, 22. so that mean, sepanjang tahun 2011, PG dapatlah juga menjana sedikit pendapatan sampingan sebanyak RM58.75 sen sahaja.( hurm. kebetulan ke aper ada 0.05 sen kat situ . hehe ) terima kasih nuffnang :)

sepanjang tahun 2012 pula PG tak pernah keluarkan apa-apa earn dari nuffy. sebab earn yang PG dapat tak berapa nak memberangsangkan masa tu, so PG decide tidak keluarkan apa-apa pada tahun lepas. then, earning nuffy tahun 2012, PG bawah ke tahun 2013 setakat bulan november, menjadikannya RM370.00 di situ. syukur alhamdulillah kan. bukan senang juga sebenarnya nak earn something dari dunia blog ni. banyak benda kena belajar sebenarnya.


pendapatan earn nuffnang dari tahun 2012 till november 2013 puan gojes blog

bila di satukan, sepanjang PG berblog, PG dapat menjana pendapat sebanyak RM480.00 dari Nuffnang. ok. ni PG share bukan sebab LOKI dapat kuasa magic dia semula tau. ni sebagai satu semangat untuk my own self, also buat kengkawan blogger PG, untuk terus berblog, seiring dengan Nuffnang. boleh? :D

apa pun, Nuffnang! Terima Kasih ya untuk earning yang super B giler la aku cakap :) nuffnang memang best! ( hehe. nuffnang, please bagi la lagi PG entry dari penaja ya? hehe )

korang. bagaimana untuk mendapatkan entry sponsored post dari nuffnang? boleh baca sini ( LINK )

much love. PG

Encik Mimpi

Identiti Encik Mimpi Penyanyi Lagu RINDUKANLAH Soundtrack Play itu Suami Aku

November 30, 2013

fellow. assalam.

anyone. anyone. anyone tahu tak siapa sebenarnya ENCIK MIMPI penyanyi lagu RINDUKANLAH, soundtrack drama yang heboh di perkatakan sekarang iaitu 'Playboy itu Suami Aku'? tu?! nak juga mengenali dengan si jejaka yang menyanyikan lagu yang best lagu ni :D korang da dengar ke belum lagu ni wei?  mari klik sini kalau nak dengar > RINDUKANLAH BY ENCIK MIMPI <


Hi Encik Mimpi :)

Oh by the way! mari follow facebook Encik Mimpi. kot-kot bolehlah tahu siapa si jejaka yang hangat di pasaran sekarang ni. nak bermimpi sat lagi la. kot-kot bolehlah bermimpi siapa si encik mimpi :D

much love. PG

lirik lagu melayu

Lirik Lagu Rindukanlah by Encik Mimpi

November 30, 2013

fellow. assalam.

sebenarnya, aku tak tengok pun drama Playboy itu Suami Aku, tapi aku suka dengan soundtrack drama tu. ni aku share lirik lagu tu. kredit to raja drama blog :D ( wak, saya copy lirik ya :) )
Ku Benar-Benar Sayang 
Pada Dirimu Oh Kasihku 
Janganlah Engkau Ragu 
Pada Diriku

Dan Ku Berkelana Mencari 
Harapan Yang Kita Impikan.. 
Dari Terbitnya Sang Suria... 
Hingga Tenggelam..

Dan Ku Ingin Cinta Sejatimu 
Dan Ku Ingin Harapan Hatimu 
Oh Janganlah Engkau Bersedih 
Oh Ikhlas-Ikhlaskanlah.. Hatimu

Rindu-rindukanlah Diriku 
Sepanjang Hari-Harimu 
Sayangku 
Ku Adalah Milikmu 
Sayangku Adalah 
Milikmu Yang Kau Rindu..

Doa-doakanlah Diriku Di Dalam Hatimu 
Di Dalam Nafasmu 
Sepanjang Hari-harimu..

Ku Benar-Benar Sayang 
Pada Dirimu Oh Kasihku 
Janganlah Engkau Ragu 
Pada Diriku

Dan Ku Ingin Cinta Sejatimu 
Dan Ku Ingin Harapan Hatimu 
Oh Janganlah Engkau Bersedih 
Oh Ikhlas-Ikhlaskanlah.. Hatimu

Rindu-rindukanlah Diriku 
Sepanjang Hari-Harimu 
Sayangku 
Ku Adalah Milikmu 

Dan Ku Ingin Cinta Sejatimu 
Dan Ku Ingin Harapan Hatimu 
Oh Janganlah Engkau Bersedih 
Oh Ikhlas-Ikhlaskanlah.. Hatimu

Dan Ku Ingin Cinta Sejatimu 
Dan Ku Ingin Harapan Hatimu 
Oh Janganlah Engkau Bersedih 
Oh Jangan-janganlah Engkau 
Bersedihkan hatimu kekasih

Rindu-rindukanlah Diriku 
Sepanjang Hari-Harimu 
Sayangku  Ku Adalah Milikmu

by : Encik Mimpi 

header blog

Hot Header!

November 30, 2013

fellow. assalam.

hari ni duduk rumah mama. balik kampung la apa lagi. nak bangun lewat? jangan harap. mata kalau da biasa bangun awal, awal juga la bangun kat mana-mana sekali pun T_T nak melingkar macam ular kat tilam sejam dua dari kebiasaan pun tak dapat. sobsob. ar. ada sapa perasan tak header blog aku? hihi. da bertukar lagi kan. hihi. minta maap erk kalau ada yang menyampah. sebab owner blog ni memang suka sangat edit header sampai yang berkenan mati di hati :D


ar. hot header ni sebab pakai gambar sendiri. :D
heee. macam comel je macam comel je :D

much love. PG

doodle free

Dapat Doodle Comel dari Paan Blog

November 29, 2013

fellow. assalam.

horey! dapat doodle lagi. kali ni dari blog adik paan kita yang masih muda dan punya bakat buat doodle. bukan macam akak PG ni yang tak reti nak buat doodle T_T . apa pun, terima kasih ya adik paan. akak suka giler wei! nak minta buat header lagi, boleh tak? ngeh3.


Yes. My Name is Puan Gojes a.k.a Puan Gorjes. ahaha
PG nak ucapkan beribu thanks buat paan tau :)
blog Paan

much love. PG

#sekilas

Question and Answer

November 28, 2013

fellow. assalam.

sebelum balik rumah. saja nak tanya kat kengkawan blogger. if nak share, ok sahaja. PG nak tanya, dalam sehari berapa kerap or berapa entry yang korang dapat buat erk? Kalau tanya PG, kalau ada mood, kadang boleh 5 entry sahaja dalam sehari. hehe.


pakcik gugil pinjam gambar awak lagi :D

much love. PG

anugerah skrin 2013

Anugerah Skrin 2013 | Dbkk Got Talent 2013

November 28, 2013

fellow. assalam.

tidak! dalam delima nak pilih antara nak tengok Anugerah Skrin 2013 atau pun nak tengok DBKK GOT TALENT 2013, yang kali pertamanya di adakan di DBKK ! uwargh!! sangat dalam delima. dua-dua pun best. Anugerah Skrin 2013 nak tengok sebab ada Nad Zainal Sebagai pengacara malam tu! Dbkk Got Talent pula sebab ada yaya aka zanariah, my bestie yang akan jadi salah seorang peserta nyanyian malam tu. tidak! dalam delima ;(


hi nad ! awak comel :)
kredit : rotikaya blog

sangat dalam delima. korang! korang! bagilah PG idea nak tengok mana yang satu ni. sobsob.

much love. PG

lana nordin terima johan as'ari

Lana Nordin Cinta Johan As'ari | Tahniah!

November 28, 2013

fellow. assalam!

omaigaddddd. tak sangka wei. memang tak sangka. i mean, aku tak sangka yang Johan As'ari  sebenarnya bukan bercinta dengan penyanyi terkenal kita, pemenang anugerah waze, shila hamzah tu. rupanya, Johan bercinta dan bakal  bernikah kawen dengan pelakon cantik, lagi seksi Lana Nordin tu. waa. heart attack sat ;D apa pun, tahniah lah buat johan. semoga ikatan yang bakal di satukan, inshaAllah akan berkekalan till jannah like PG dan suami :)


kata Lana;-
Saya nampak ketulusan hatinya. Walaupun terkejut, saya sebak apabila dia menyatakan alasan mahu
menjadikan saya isteri. Sebagai wanita, saya memang mencari pembimbing yang boleh membimbing. Doa saya dimakbulkan apabila dipertemukan dengan Johan.
Ketika dia meluahkan perasaan, saya hanya memintanya bertemu terus dengan keluarga andai benar benar serius. Dia bukan main main. Sebagai wanita, lebih manis kalau Johan saja berbicara soal tunang dan berkahwin.

kata Johan;-
Saya berkawan dengannya bukan main-main. Saya tahu, dia juga mendambakan calon suami yang boleh membimbingnya. Kami akan sama-sama belajar untuk menjadi insan yang lebih baik.
Biarpun berbeza usia, dia menghormati saya. Andai kami disatukan, hanya tiga perkara yang saya pinta iaitu taat kepada Allah, Rasullah dan suami. Itu saja. kredit : beautifulnara blog.
hee. sweetnye johan ni. tak pe la. da jodoh depa kan :) selamat pengantin baru johan! tak sabar nak tengok lana dalam pakaian pengantin beliau. mesti vouge!

much love. PG

majlis perkahwinan rozita che wan dan zain

Mendapat Tajaan RM13 Juta Majlis Perkahwinan Che Tah dan Zain | Tahniah!

November 28, 2013

fellow. assalam.

wow! agak ketinggalan juga PG ni kan. Tajaan RM13 Juta untuk Majlis Perkahwinan Che Tah dan Zain! memang super B la. sure-sure la wedding of the year kan. rezeki. syukur alhamdulillah. ni la orang kata rezeki orang yang bakal mendirikan rumah tangga kan. syukur. amin-amin.



kata che tah;-
Majlis perkahwinan kami ini bukan berniat untuk menunjuk-nunjuk, sebaliknya setiap tajaan yang kami perolehi ini merupakan satu rezeki. Kami memang tidak menyangka apabila ramai pihak sudi untuk menjadi penaja.
Pada awalnya kami cuma merancang untuk mengadakan majlis yang ringkas, misalnya upacara akad nikah pun sudah memadai. Mungkin dengan pelbagai tajaan yang diterima ini membuatkan majlis ini kelihatan besar dan meriah
Mana ada kami buat pinjaman bank? Semua perbelanjaan ditaja kecuali duit hantaran dan persembahan artis serta pengacara majlis datang daripada poket kami sendiri. kredit : beautifulnara blog

PSST : selamat pengantin baru buat zain :)
much love. PG

penanggal ummi nazeera

Tonton Wayang : Penanggal

November 28, 2013

fellow. assalam.

hari ni da keluar wayang penanggal dekat pawagam korang yang berdekatan kan. PG tak sabar nak pegi tengok esok dengan geng kaki wayang. ramai-ramai tengok baru syok kan. hihi. semalam siap donlod lagi making penanggal ni. suka part si murni aka ummi nazeera tu acting dekat lumpur. mengelikan wei. ye la, macam mana dia berlakon macam tu at the same time kalau dia tertelan lumpur tu. payah juga kan.



 hari ni da keluar wei !


see? geli pula nak tengok part ni. tapi tak kan la zaman kanak-kanak kita tak pernah main lumpur kan. hehe
kredit : beautifulnara blog

mari baca sikit sinopsis wayang penanggal ni.
Mengisahkan Murni (Ummi Nazeera) yang mewarisi saka penanggal daripada neneknya dan menimbulkan kekacauan di kampung yang disinggahinya, kemunculan Syed Yusof (Azri Iskandar) yang merupakan seorang penuh dengan ilmu agama dilihat dapat menyelamatkan Murni daripada kesesatan itu.
nak tahu lanjut apa jadi dengan murni, korang pegi tonton sekarang. bawa teman. aku tak sure kalau korang tiba-tiba tak de sakit jantung, boleh kena sakit jantung :D

much love. PG

#sekilas

Untitled Lagi dan Lagi

November 27, 2013

fellow. assalam.

aku malas. aku banyak kerja. T_T
aku cuma boleh sempat blogwalking kat geng topup je T_T
maafkan aku. sumpah lepas ni tak bz, aku blogwaking semula T_T

much love. PG

museum sabah

Muzium Sabah

November 24, 2013

fellow. assalam.

hari ni aktiviti, pergi lawat muzium sabah. erp. sapa kata pegi muzium itu old fashion. nope. pegi muzium, selain boleh rehatkan minda, dari 5 hari mengadap kerja yang buat strees kadang, boleh juga menambahkan ilmu pengetahuan tau. oh by the way, aku da lama tak pegi muzium sabah. paling last i think, masa sekolah menengah, form 2 3 i guest. lama da kan.


Muzium Sabah Map

kali ni pegi dengan suami. lucu pula. kali pertama pegi dengan suami. ahaha. also pegi dengan syasya, syafik, and nurul. memandangkan memang da lama tak pegi, memang dan dorang 3 tu tak pernah pegi muzium (oh i wonder kenapa tak pernah pegi. hihi) so, memang separuh daripada muzium tu aku ajak pusing.

Guest Info


Admission fees

Malaysian Guests - RM2.00
Non-Malaysian Guests - RM15.00

Malaysians only:
  • Students in uniform - Free
  • Disabled guests - Free
  • Senior guests - Free
  • Taxi Drivers - Free

Opening hours

Open daily from 9.00 am to 5.00pm ( sumber : muzium sabah )
ar, itu je la buat hari ni k. internet PG memang sangat-sangat slow. ecok, inshaAllah PG share gambar dengan korang :)

much love. PG

harga iphone 5c di malaysia

Delima iPhone

November 23, 2013

fellow. assalam.

yes. sebelum ni aku ada cakap kan aku pernah ikut contest menang iPhone 5 Gadget impian dari denaihati blog. tapi bukan rezeki aku lagi menang. tak pe. sobsob. dan baru-baru ni aku tulis senarai hargai antara iphone 5 dan juga iphone 5c. niat hati nak beli dan pakai iphone till dari contest sehingga la ke hari ini, masih lagi membara-bara dalam hati. heee. rasa tak sabar nak pakai iphone. erp. bukan la nak berlagak ke aper. tapi, ntahlah. rasa teringin sangat dan sangat iphone sebijik tu.


4s je boleh tak? :(

hari tu, pegilah satu kedai jual hp dengan kawan ofic. dia nak beli hp. kedai tu pula, store yang memang kami biasa pegi. jadi kira da kenal lama dan bolehlah dapat murah kan. aku yang memang dan teringin sangat dan sangat dengan iphone, sempatlah belek-belek iphone 5 ni. harga? wow! boleh buat aku makan nasi selama sebulan lebih juga tu. huhu. tapi, sebab hati punya pasal. aku nak juga iphone ni! erp. tak beli lagi. mampu tengok je.

then, sempatlah bertanya mana yang better di beli antara iphone 5s, iphone 5c or iphone 4s. ye la, asalkan pakai iphone. iphone 4s pun aku rasa da cukup-cukup bersyukur sangat. tapi orang tu kata, kenapa tidak beli 5s terus. sebab yang lates, ada LTE. apa tu LTE? ar. ni lagi la aku tak tahu. jadi, aku rasa aku patut beli 5s sebab ada LTE? harga pula? aduiiii. memang dalam delima betul la. but, inshaAllah. someday, aku akan dapat juga iphone ni. korang! doakan PG tau. please, dermakanlah 1 klik, 2 klik untuk ads PG ya. boleh lah tambah beli iphong sebijik. tolong ya? T_T hehe.

much love. PG

the hunger games catching fire synopsis

TONTON WAYANG : The Hunger Games : Catching Fire

November 23, 2013

fellow. assalam.

kemarin petang balik kerja terus pegi tonton wayang dengan en. suami. kali ni tengok The Hunger Games Catching Fire. 2 jam wei. aku yang tak makan dari tengahari, memang rasa nak mengamuk je. da la citer ni panjang sangat. bosan pula la. wayang pun banyak sembang. last-last wayang pula, rasa tergantung citer ni. tau-tau je la wayang hollywood kan. tak salah kalau tak tergantung. sure ada sambungan later. huhu.


pakcik gugil, pinjam gambar lagi tau :D

ok, review sikit pasal wayang ni. wayang ni tentang katniss dan peeta. depa dua menang dalam satu perlawanan yang their called 'games' dan sefaham aku is, depa dua sengaja mengaku kalah, sebab tak nak salah seorang daripada mereka mati dalam permainan tersebut. after that, depa menjadi tumpuan dunia sebab kira menanglah dalam permainan tersebut. depa yang sebenarnya tak bercinta, kena pura-pura bercinta sebab da menjadi tumpuan dunia, jadi depan ni da jadi seperti ikon tau. satu harapan untuk menentang keganasan. tapi dalam masa, menjadi hamba. ar, memang aku tak faham jalan cerita ni. jadi i guest, aku agak bosan tonton wayang ni.

ok, aku panjangkan review pun sure korang tak akan faham. untuk memudahkan korang faham sendiri, korang pegi tonton wayang ni k. sebab kemarin baru release wayang ni. :D jadi, selamat menonton tau korang! dan selamat berhujung minggu gitu dari PG ;)

much love. PG

night safari in the museum

Night Safari In The Museum Sabah!

November 22, 2013


fellow. assalam.

seumur hidup aku, baru 2 kali aku pegi buat join aktiviti yang agak mencabar sikit. dalam beberapa lagi, semuanya dalam jabatan. tapi yang kena bermalam dan join sekali aktiviti lasak is, baru dua kali. satu masa aku ambik UPSR, satu lagi masa aku dekat kolej. ar masa tu, aku satu team dengan adam af. masa tu dia masih lagi dengan kekasih dia  yang ntah la ke berapa punya kekasih kan. hehe. pas is pas. adam pun da kawin sekarang ni. 

ok! tinggalkan bab tu, sebab aku nak share, yang mana muzium sabah, of course dekat kota kinabalu sabah menganjurkan malam safari dekat muzim sabah. or in englishnya is Night Safari at the Musuem Sabah!


 scary wei ! :D