Posts

Showing posts from August, 2013

Happy National Day Malaysia FROM NUFFNANG!

Image
hollas fellas. Assalamualaikum again,  PG just wanna say A Happy Happy and Happy Merdeka untuk Nuffnangers And All Malaysians!  Good nite :)
serius, suka tengok pic dari mr. nuffnang ni :) cantik!
much love. PG

#Projek3R - Episod 1

Image
Projek3R sudah muncul! gegurl out there, jangan lupakan saksikan all then Projek tau. PG memang suka dan minat giler dengan 3R punya program ni. since keluaran pertama mereka lagi! program santai dan bersahaja ni, memang best! lagi pun banyak info yang di sharing bersama untuk pengetahuan kita, lebih - lebih to gegurl :)

bagi korang yang tak tahu, Projek3R telah pun ke udara pada minggu lepas. baru episod pertama. maka, bagi korang yang terlepas pandang nak tengok siri minggu lepas punya episod tu, korang can check this out here #PROJEK3R - Episod 1.  dan dan, nak tengok gambar - gambar aktiviti Projek3R minggu lepas, check this site Facebook : https://www.facebook.com/hashtag/projek3r ! senang je kan :)


#Projek3R - Episod 1
Dalam episod ini, calon-calon hos 3R dibawa untuk melakukan cabaran lasak. Kriteria-kriteria yang diuji antaranya ialah semangat bekerjasama dalam pasukan selain melihat keberanian dan keyakinan peribadi dalam mengatasi cabaran-cabaran yang diberikan.
so korang…

Punca Filem KL Gangster 2 Tersebar !

Image
Filem KL Gangster 2 Tersebar! assalamualaikum. hollas fellas! ini berita yang agak mengecewakan sebenarnya kan. ye la, da penat - penat bikin filem, belum sempat di keluarkan di pawagam, ada pula yang sabotaj dengan pengeluaran filem ini yang boleh sahaja di donlod di mana - mana. tidak ! kalau aku pun sebagai peneraju utama filem ini, memang sakit hati la wei. 

kata shamsul yusof :

 kredit to : belogharian1 "Hanya orang tertentu sahaja menyimpan CD asal filem ini. Saya syak bahawa ia bermula ketika kami melakukan pra-tayangan di sebuah pawagam dan ketika itu saya turut hadir dalam majlis itu."

Menurut Yusof, video yang tersebar itu serupa seperti yang ditayangkan waktu itu dan dia tidak menolak kemungkinan bahawa individu yang sama terlibat.

"Filem yang berbentuk digital format itu memang senang untuk disalin malah boleh dimuatnaik terus ke internet untuk tontonan secara percuma."
much love. PG

Kempen Rambutmu Mahkotamu by DOVE

Image
Rambutmu Mahkotamu! Morning people. Assalamualaikum ! 
PG nak share ads dari encik boyfie PG, mr. Nuffnang dengan korang, yang mana DOVE ! sekarang tengah menjalankan kempen atau erti kata lain 'berhasrat' mendapatkan 10,000 suara wanita Malaysia bagi menyatakan aspirasi mereka jika bebas daripada rambut gugur ! seterusnya akan menyumbangkan RM10,000 kepada pelbagai badan kebajikan wanita melalui Dove Empowerment Fund bagi membantu para wanita di luar sana yang kurang bernasib baik bagi menikmati kehidupan yang lebih bermakna. dan untuk pengetahuan korang, PG one of Malaysians People yang punyamasalah dengan keguguran rambut yang sanga kronik ! :( Tolong PG DOVE !!!! uwarghhhhh....

bersesuaian dengan Matlamat Kempen DOVE iaitu:

"Dove beriltizam untuk memperkasa dan mendorong wanita mecapai aspirasi yang dicita – tetapi kami perlukan bantuan anda."
So ! bagaimana untuk kita dapat membantu kempen ini? mudah sahaja kengkawan PG. DENGAN mengikuti tiga langkah seperti i…

Terminal Bas Wawasan Plaza dan SELAMAT HARI KEMERDEKAAN !

Image
pakcik gugil, pinjam lagi gambar awak ya :D
assalamualaikum. hollas fellas. PG nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN buat semua rakyat MALAYSIA. also buat kengkawan, followers, haters (kalau ada :D), buat en. suami, mama, mama abah mentua, adik beradik PG, adik berada en. suami dan to all of you out there yang bergelar MALAYSIANS ! Semoga kita terus merdeka dan terusan merdeka !

mysabah.com saya pinjam gambar ya ^^
sebut pasal Merdeka, kat Kota Kinabalu Sabah La ni, juga ada sambutan bagi menyambut Hari Kemerdekaan iaitu 'Ambang Merdeka'. of coz di mana - mana juga ada kan?  ye la, bersama - sama menyambut detik merdekanya pukul jam 12.00 tengah malam ini. dan ecok pula ada program perarakan kontinjen sempena hari kemerdekaan. korang yang kat sabah, jangan lupa lepaskan peluang melihat sambut hari kemerdekaan ni ya :)

but then, sebut pasal merdeka ni pula, PG agak mengeram juga sebenarnya. sebab PG as pengguna perkhidmatan pengangkutan awam, petang tadi masa nak bal…

49 Nama Kumpulan Kongsi Gelap di Umum OLEH KDN

Image
9 Nama Kumpulan Kongsi gelap telah pun di umum oleh KDN dalam berita TV3 pukul jam 8.00 malam tadi.

kredit : sinarharian Beliau berkata kumpulan kongsi gelap itu ialah:

- Geng 04 yang dikenal pasti bergerak aktif di Kedah, Pulau Pinang, Johor dan Kuala Lumpur.
- Geng 08 yang bergerak aktif di Kuala Lumpur, Selangor, Pulau Pinang, Perak, Johor, Negeri Sembilan dan Melaka.
- Double 7 yang bergerak aktif di seluruh Semenanjung.
- Tiga Line yang bergerak aktif di 20 kawasan sekitar Kuala Lumpur, Selangor, Kedah dan Perak.
- Geng 30 yang bergerak aktif di seluruh Semenanjung.
- Geng 38 yang aktif di 14 kawasan di Kepong, Jinjang dan Setapak di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan di Johor Baharu, Johor.
- Geng 24 (aktif di enam kawasan di Selangor, Kuala Lumpur, Pulau Pinang,


Perak dan Johor

- Geng 18 (aktif di lapan kawasan di Selangor, Kuala Lumpur, Perak dan Johor)
- Geng 36 (aktif di Perak, Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur)
- Gee Ah Eng
- Loh Kuan
- Tiang Yee Tong
- G…

iklan nuffnang da keluar ! terima kasih nuffnang :)

Image
assalamualaikum. hollas fellas. syukur alhamdulillah. en. nuffy PG da sihat :) suka sangat tengok beliau berterbangan di udara blog PG ni. tak tahu la kenapa beliau tak muncul kemarin. hehe. terima kasih nuffnang !



much love. PG

iklan nuffnang tidak keluar!

Image
assalamualaikum fellow. ni PG nak tanya korang, kot - kot korang ada masalah yang sama dengan PG. sebab PG baru perasan yang mana iklan dari encik nuffy, tak muncul di blog PG. pelik bin hairan juga ni. korang perasan atau PC tradisional PG sebenarnya yang bermasalah tak boleh nak terima sebarang iklan berterbangan di udara?


tiga - tiga iklan tak muncul :( semoga encik nuffy ads segera sembuh !
much love. PG

Lulus Bahagian (1C) Peperiksaan Khas Kenaikan Pangkat ke Jawatan Penolong Pegawai Tadbir Gred N27

Image
hollas. assalamualaikum fellas ! syukur alhamdulillah. bukan pasal menang rm80,000.00 dari hotFM tu, tapi syukur alhamdulillah sebab PG lulus salah satu bahagian kertas Peperiksaan Khas Kenaikan Pangkat ke Jawatan Penolong Pegawai Tadbir Gred N27yang PG pernah sit beberapa bulan yang lalu. PG lulus bab ni,
BAHAGIAN (1C) (BUKU RUJUKAN):
1. Peraturan-Peraturan Pegawai Awam Negeri Sabah 2008
2.  Arahan Perbendaharaan
3. Tatacara Pengurusan Stor

dua bahagian lagi iaitu (2C) dan (3C) pula, KANDAS. tapi memang da agak bab tu akan repet semula. nak study bab tu pun memang PG angkat tangan la. tak pe la. sekurang - kurangnya da lepas 1 bahagian pun da bersyukur sangat - sangat. nanti nak repet 2 bahagian lagi, senang la :D waaa. senang la sangat :)

much love. PG

Pembayang 'Berbadan Dua' TEKA SUARA HOT FM : MENANG 80,000 RIBU RINGGIT MALAYSIA !

Image
morning. assalamualaikum fellas. ok ! Meja da clear se clear nya. kepala pun tak serabut da. maka ! masa untuk plan kerja seterusnya. tapi sebelum itu, PG nak sebarkan kat korang semua, yang minat dan gila sangat dekat radio hot fm tu, sebab mereka tengah ada duit sebanyak ringgit malaysia lapan puluh ribu riban tu, yang nak di berikan kepada seorang pemenang yang berjaya meneka dengan betul 5 SUARA yang mereka cari ! da mencecah ke jumlah tu. fuyooo!
pakcik gugil, saya pinjam gambar awak lagi :D
so, good luck pada korang semua ! usaha tangga kejayaan bah kan :D nanti kita sambung lagi, sebab PG ada kerja nak kena buat ! :)
much love. PG

LINE !

Image
pakcik gugil, pinjam sat gambar awak !
LINE! Ya. PG tahu korang punya apps line dekat mobile fon korang canggih tu kan? PG pun ada. tapi baru donlod hari ni dan baru nak belajar pakai. hehe. ni la kalau orang kata, dunia internet hanya di hujung jari saja. di hujung jari pun, jangan di salah guna, sudah la ya :D sebut pasal LINE ! jikalau korang tidak tahu, Malaysia punya duta untuk INI. tak lain tak bukan, NEALOFA & NAZIM OTHMAN. tapi kenapa dalam iklan kat TV3 tu ada sorang lagi mamat tu erk. sapa ntah nama dia tu, PG lupa da.

Nazim & Nealofa - kredit to : Nisa Kay
so korang, kalau tak cukup - cukup lagi pakai whatspp, wechat bagai. talk semua. bolehlah donlod LINE sama.
much love. PG

Wahai Para Empunya Iklan BERBAYAR Yang Suka Letak URL IKLAN DI SHOUTMIX

Image
assalamualaikum. morning fellas ! ni PG nak habaq sat. sebab PG rasa da tiba masanya benda ni harus di perkatakan dan di katakan (katak?) sebenarnya. Tajuk saya agak panjang. tapi saya tak kisah ")
ok !. LATELY, PG perasan kat kotak SHOUTMIX PG penuh dengan url - url yang tidak menuju ke arah yang benar. contoh ! SHARE / SAYS atau BIT? (apa benda ntah).
"terus terang. PG da agak malas nak klik nama - nama blog kat sana yang PG tak sure dari mana datangnya. kecuali ianya tertera url "blogspot atau com". 
tolong la ya. kalau korang nak PG klik ads iklan korang and masuk rm0.20 tu, just say it ! tak adil la nanti dengan another blogger. why not, korang just tinggalkan url blog korang, and mention "PG ! saya da klik iklan dari boyfie mr. nuffnang awak, nanti awak klik boyfie saya pula ye!" 
ar. kan simple ! saya pernah terbaca, jika kita nak earn dari ads kita tu, kita kena tunggu ads tu running sehingga keseluruhan page terbuka habis - habis dan tak akan be…

Wawa Zainal Comel Berhijab :)

Image
hollas fellas. assalamualaikum again. PG nak share gambar Wawa Zainal yang comel bertudung ataupun berhijab :) comelkan dia ;)


kredit to : Wawa Zainal Facebook
kata wawa :

“Saya tidak nafikan sekarang ini saya sering bertudung. Saya sedang belajar berubah ke arah kebaikan secara berperingkat. Doakan yang terbaik untuk saya,” ujar Wawa Zainal ketika mengulas desas-desus yang mendakwa dia kini tampil bertudung setelah dilihat beberapa kali tampil di khalayak dengan imej wanita muslimah.

“Kalau ada yang ternampak saya memakai tudung di luar, mereka memang tidak salah orang. Saya selalu pakai tudung sekarang ini. Cuma bukan secara kekal. Belum terfikir untuk berubah sepenuhnya. Saya tidak mahu berubah secara drastik, tetapi biarlah berperingkat. Sekarang ini saya mempelajari ilmu agama dengan menghadiri kelas-kelas agama dan juga kelas mengaji Al-Quran. Saya mahu memperbaiki diri,” ujar pelakon yang sedang meningkat naik ini.

Dalam masa yang sama, Wawa juga menyangkal pendapat yang mengata…

Win Yourself a Pair of Invites Raya with Nuffnang and Papa John’s Pizza NOW :)

Image
Hollas Fellas. Assalamualaikum Again. Ni PG nak share dengan kengkawan Nuffy PG, yang mana Nuffnang and Papa John's Pizza nak jemput datang beraya dengan mereka on this September! PG kalau bab - bab makan ni, memang super eksited sebenarnya. tapi, memandangkan VENUEnya adalah jauh dari tanah kelahiran PG, maka ! haruslah sedarkan diri sendiri, jangan bermimpi nak attend. nak makan free pun jangan lah nak bermimpi bagai :( tapi korang yang berdekatan dengan VENUE memang boleh dan sangat - sangatlah boleh je pegi kan.

here the detail of :

Celebrate Raya with Nuffnang and Papa John’s Pizza
Date: 7th September 2013 (Saturday)
Time: 7.00PM – 10.00PM (Registration will start at 6.30PM)
Venue: Papa John’s Pizza, Ground Floor, Centrepoint, Bandar Utama
Tapi ! ye, ada tapi lagi. sebelum korang boleh menjoinkan diri, ada pesanan penaja dari Encik Boyfie aku Mr. Nuffy tu, dia habaq. 
" If you would like to join us for some top-notch pizza this Raya, we will be giving out 25 pairs of inv…

Nuffnang Blogbuster Campaigns : Ambi Pur Home Tectonic

Image
NuffnangBlogbuster Campaigns datang lagi wei. Assalamualaikum. hollas fellas ~ and ya, untuk kesekian kalinya juga, PG mengundurkan diri lebih awal dari menyertainya. sobsob. bukan sebab takut kalah :D tapi, PG sangatlah tak reti bagai nak make vidoe :( kalau ada sapa nak ajar, mungkin bolehlah PG joinkan diri :D apa pun, terima kasih buat encek nuffy, sebab memberikan peluang kat PG untuk turut sama menyertai campaigns ini. and untuk itu, PG nak sharekan untuk korang sama kempen Ambi Pur Home Tectonic, sudah tentunya dari Ambi Pur produk kan. encek nuffy, terima kasih ya panjangkan kempen ini untuk saya :) 

Deadline Video 27 Aug 2013 tapi dalam email mention 23 Aug 2013. rasanya yang betul is 27 Aug 2013 :)
Hi blogger,

Here's an update with regards to the AmbiPur Home Tectonic Blogbuster campaign.

For those of you who did not get a chance to participate, good news as the deadline for video submissions has been extended to 23 August! However if you have submitted and still wis…

Oh Mr & Mrs. Lonely

Image
good nite fellow :)

much love. PG

MENANGI KIA RIO DENGAN HANYA SWIPE RM30.00 WITH ANY RHB DEBIT VISA CARD NOW !

Image
Assalamualaikum ! ya. tajuk panjang gilo. tapi peluang nak MENANG KERETA KIA RIO tajuk tak panjang mana tapi cukup simple nak faham. terima kasih Nuffnang ! ada ads baru lagi :D hehe. Hanya Swipe RM30.00 dengan RHB Debit Visa Card boleh menang sebijik kereta. mudahnya! bagi korang yang berminat bolehlah melayari laman web ini Rhb Bank ya. kot - kot rezeki melekat kat korang ;)


tq en. nuffy :D

contest period : 01 ogos - 08 november 2013
much love. PG

Shine On dengan Libresse !

Image
inspirasi? Assalamualaikum ! hidup tanpa inspirasi, kadang seperti hidup tanpa arah tujuan. betul ke? sebut pasal inspirasi. bukan apa. bila kita menjadikan 'seseorang' sebagai role model kita atau 'inspirasi', maka otomatiknya kita akan merasa sesuatu perasaan yang akan membawa kita ke depan. i mean, PERANGSANG KEYAKINAN ! cuba berhenti sebentar dari berfikir benda lain dan cuba tanya diri sendiri hari ini nak buat apa. dan jadikan 'seseorang' sebagai 'inspirasi' untuk kita merangsang diri sendiri untuk buat apa yang kita nak. tapi kena tetapkan sekali dengan KEYAKINAN ! tau.
contohnya. pagi ni, PG tengah tonton 'Selera @TV3' rasa nak masak apa yang pengacara LYA ni masak. simple dan mudah je PG tengok. so ! 'inspirasi' kan diri beliau sebagai perangsang keyakinan untuk kita masak dan buat seperti apa yang beliau buat. mungkin tak sama. tapi sekurang - kurangnya kita akan ada rasa yakin dalam ingin berjaya untuk melakukannya.
"Anda…

Setia dengan Nuffnang Ya :)

Image
hollas fellas, and assalamualaikum. ya, aku setuju dengan apa yang di tulis oleh uncle hasrulhassan empunya blog hasrulhassan.com. pandangan beliau mengenai Sebab Income Nuffnang Tak Gerak. jemput baca entry beliau ya.

honestly, i'm the one ever yang tak reti - reti nak rajinkan diri nak melaporkan diri dengan mr. nuffnang. may i col them mr. nuffnang ke? sebab aku nak berbaik semula dengan mereka. hehe. tak reti - reti bab tu, dan tak reti - reti nak merajinkan diri menjawap survery, tak reti - reti nak bertanya kabar baik, sihat ke, sakit ke apa ke, dan tak reti - reti nak kenalkan mr. nuffnang dengan korang semua.

aku bukan tak nak buat tu semua. cuma aku rasa, aku tak berapa pandai nak menjawap survey dan aku rasa aku tak layak bersama mereka. kenapa? sebab, aku rasa blog aku blog kaki 5 tepi jalan je. yang mana para sahabat mr. nuffnang tak kan nak pandang aku pun. sobsob.


pakcik gugil ! saya pinjam gambar awak !
tapi . tapi . aku rasa aku patut berubah. sebab apa? sebab mr…

Paku Pontianak WAJIB TONTON

Image
assalamualaikum. hollas fellas ! wa bersemangat aku nak update blog hari ini. semoga kerajinan aku akan datang beribu riban. sebab aku mulai sedih dek kerana tak kemaskini blog, trafik blog jatuh dari 100% ke 01%. hehe. belum lagi BE tak pernah datang lagi. sedih aku lagi bermilion - milion. tengok bloggers lain, cukup sonok dan sakan je tulis entry pasal BE yang mereka dapat dari Nuffnang. i? huhu. wahai sedara mara pakcik nuffnang, aku budak baik. maka ! jangan tinggalkan saya ya ;( BE come to please again? maybe? :D

ok ! lupakan tentang itu seketika. nanti aku pi merayu dekat pakcik nuffnang je la. tengok tajuk atas tu, korang da rasa seram ke tak? please say seram ! semalam aku pegi tonton wayang Paku Pontianak dengan en. suami. lepas je selesai bengkel kat promenade, kota kinabalu sabah, terus minta suami beli tiket wayang ni. memandangkan kemarin 22 Ogos 2013 hari pertama wayang ni keluar, terus ajak suami.

my review tentang ini? uqasha sangat comel. da namanya 'ponti' k…

UNDANGAN KE PROGRAM GOTONG ROYONG PERDANA SECARA SERENTAK DI SELURUH NEGARA SEMPENA PELANCARAN KEMPEN KAWALAN TIKUS PERINGKAT KEBANGSAAN TAHUN 2013

Image
assalamualaikum. hollas fellas. as a anak jati sabah. sabah bah ! PG nak share dengan kengkawan, kengkawan blogger PG yang berada di sabah, atau memang ko orang sabah bah, mari hadir 'Program Gotong Royong Perdana' seperti tajuk PG yang panjang tu kan. Program ini diadakan secara serentak di seluruh Negara. maka, semenanjung malaysia juga adalah terlibat sama bah kan? Kempen ini perlu dijalankan sebagai satu langkah membendung penyakit-penyakit yang disebabkan oleh tikus terutamanya Leptospirosis yang sedang melanda negara kita dan kacauganggu tikus.
 heee. comel je ngko ni :D
jadi gia (hehe. sabah gia), PG just nak share, berikut adalah maklumat lanjut berkaitan Program untuk korang set masa dan bolehlah jadikan aktiviti ini sebagai program bersama anak - anak or keluarga or jiran tetangga sebelah rumah :D TARIKH:24 Ogos 2013 (Sabtu)                                            
MASA:7:00 pagi – 11:30 pagi
TEMPAT: Dewan Masyarakat Menggatal, Pekan Menggatal
TETAMU KEHORMAT : Y…

saya seorang blogger tapi jarang update blog!

Image
hollas fellas. assalamualaikum ! lately, aku memang jarang update blog sekarang ni. sebab aku rasa, kadang apa yang aku nak cakap kadang tak menepati cita rasa aku. kadang aku rasa macam menyampah dan merapu ntah apa - apa ntah. dan kadang bila aku mula menaip tanpa henti dan bila ulang baca semula, aku hanya simpan dalam draft. rasa macam tak sesuai je ayat tu. dan kadang tertanya - tanya, orang faham tak apa aku nak cakap sebenarnya. 

jemput makan ! jemput tengok je la :D
but lately, and bila aku merajinkan diri pegi blog orang lain, aku tengok bahasa yang mereka guna pakai, memang simple dan memang its look like, mereka bercakap dengan orang lain. 
etc : "hari tu aku pegi makan tau, punya la sedap makanan dekat restoran tu ! memang korang wajib cuba la aku cakap. selain harga yang sangat murah dan berpatutan, tempat yang sangat selesa dan mendamaikan, fuh ! terbaek la aku cakap kat korang"
see? nampak tak gaya bahasa yang sangat simple dan mudah orang nak faham. oh, dia s…

YE KE WANITA DAN SHOPPING MEMANG TAK DAPAT DI PISAHKAN ?!

Image
assalamualaikum. hollas fellas. kalau saya kata, saya da dapat gaji, tidak juga. kalau saya kata, saya dapat 'duet raya' tidak benar sama sekali ! usia da meningkat plus da bernikah kawen lagu ni, sapa la nak bagi lagi kan. kalau ada, nasibla. hehe. ok, abaikan part tu. ya, tapi ntah hari ni rasa nak soping something pula. dan memandangkan niat hati memang nak beli JAM TANGAN baru, maka lunch time tadi ajak en. suami pi cuci mata tengok jam. muahahaha. en. suami da siap pesan, TENGOK SAHAJA, beli lain kali. tapi korang tahu la, bila kaum hawa di kurniakan dengan 9 nafsu dan 1 akal berbanding kaum adam punya 1 nafsu tapi 9 akal, maka ianya berlawanan sama sekali dengan niat PG tadi dan pesanan en. suami :D

hello snow white :D CASIO

maka, tara !! comel tak JAM TANGAN baru PG? say yes please ! da lama idamkan JAM TANGAN baru dan berwarna putih dan comel di pergelangan tangan ketika menaip kertas kertas atau pura-pura menyibukkan diri depan PC tradisional atau ketika sibok mengupda…

Heart Attack !

Image
assalamualaikum. hollas fellas. salam raya sekali lagi ! ya saya tahu hari ini da starting bekerja dengan rasminya. dengan laporan kursus dan laporan praktikal yang ada depan mata. saya sengaja bagi tinggalkan kerja yang boleh sahaja selesaikan sebelum bercuti, tapi mengada nak tinggalkan buat lepas balik bekerja. mengada betul pekerja en. bos ni. tapi tak pa la. selagi saya rasa bertanggungjawab dengan kerja saya, itu lebih baik kan.

pakcik gugel, pinjam gambo awak sat !
ok ! saya tahu, kita masih berada di bulan syawal, bulan yang mulia. baru sahaja bermaaf-maafan sesama kita. sesama kawan. sesama sedara. dan sesama yang sepatutnya ! tapi. tapi. terus terang saya kata, saya punya hati yang tak berkenan nak tengok dekat kawan saya sorang ni ! saya pun tak tahu kenapa. tak berkenan kat kawan sorang ni. tak reti kenapa. hati saya memang ada perasaan yang agak pelik kat dia. bukan saya suka kat dia. bukan saya anti dia. tapi ntah lah. 
mungkin sebab dia lain sikit dari kawan yang saya ada.…

menang giveaway dari blog mialiana.com

Image
horey ! PG menang Tudung DeZahra bernilai RM75.00 serta Brooch bernilai RM6.00 dari adianiez blogsempena Giveaway 10K Followers Mialiana.com blog. syukur alhamdulillah. merasa juga blog PG ni menang giveaway sekali lagi. before this blog PG pernah menang hadiah wang tunai RM400 dari blog Denaihati.com sempena contest iPhone 5 Gadget impian yang beliau anjurkan. persaingan masa tu memang sengit. ada yang sampai tak tido kot :D
back to menang Tudung DeZahra dan Brooch. PG nak say thanks so much dekat kak mialiana, sebab sudi tunggu PG hantar detail, sedangkan da buat pengumuman hadiah yang tak di tuntut lagi. adohai. ni la penangan malas nak buka blog dan email. nasib la kak mia sanggup tunggu PG reply mesej kat facebook. #kak mia, minta maaf ya :) so, i'm waiting for my Tudung and Brooch. 

contoh Tudung DeZahra much love. PG

Raya Like A Diva ! [Eid Mubarak 1434H]

Image
assalamualaikum. selamat hari raya semua ! sedar tak sedar, kita da almost seminggu berada dalam bulan syawal kan. sedih rasanya. seperti baru semalam berada di hari raya pertama. dengar takbir RAYA di sana sini. paling best bila menanti pengumuman hari raya. seronok je. epik sangat. dan segala bentuk perasaan datang menerjah seketika. hurm. tahun ni PG beraya jauh dari tanah kelahiran PG. and that was a first time ever, beraya dengan suami dan side family suami. merasa juga how a felling beraya di perantauan. suasana, masakan dan perasaan yang berbeda.

tahun ni cukup korum mak dan abah beraya ;) i was there, suami too.

suami dan PG yang temuk! :D
much love. PG

Tiga beradik selamat di temui

Image
syukur alhamdulillah. assalamualaikum fellas. kemarin lepas PG baru dengar berita kehilangan tiga beradik ni. and pagi ni ternampak tajuk tiga adik beradik selamat. syukur alhamdulillah. ditemui sudah. pelik juga macam mana tiga beradik ni boleh sampai ke ibu negara. ipoh to kuala lumpur bukannya dekat. apa pun, syukur sangat. risau dan takut juga jika mereka tidak ditemui kan. mudah-mudahan tidak akan terjadi pada keluarga yang lain. please, be alert parents. anak-anak harta dunia dan akhirat.

Tiga beradik selamat

Oleh Wan Asrudi Wan Hasan
IPOH: Tiga beradik yang dilaporkan hilang dari rumah mereka di Taman Meru, di sini, sejak 6.30 petang semalam, ditemui dalam keadaan selamat di ibu negara malam tadi.

Jurucakap polis berkata, ketiga-tiga mereka iaitu Syafaruddin Syazwan Rizauddin, 11; Syahir Syafi, 8, dan Syauratul Syafiah, 6, ditemui kira-kira jam 9 malam. Mereka kemudian dibawa ke di Ibu Pejabat Polis Daerah Gombak.

"Polis masih menjalankan siasatan bagaimana mereka boleh ber…