28 June 2013

Program Transformasi Negara Dbkk, Kem Bina Negara Kundasang, Sabah

Assalamualaikum. Hollas fellas. Yes, PG was here just now ;) as usual la Urus Setia yang berdedikasi kan. Kursus je mesti jawatan urus setia tu da terpacak kat bahu PG. Ahaha.

Ok, PG update sikit sahaja la erk. Sebab time nak update ni, tengah dengar perkongsian dari Pengarah Biro Tatanegara Sabah, Datuk Hj. Ibrahim Saat, dengan tajuk 'Isu Semasa' sebagai perkongsian malam ni. Petang tadi da berkongsi sedikit pendahuluan bout Tatanegara by Timbalan Biro Tatanegara, PG lupa pula namanya ;) tapi petang punya program PG terlepas nak dengar. Kena balik bilik, bersiap untuk malam ni pula

Ok. Program akan berlangsung selama 3 hari 2 malam. So, ok. PG stop sini dulu, inshaAllah update later ;)

Much love. PG

27 June 2013

STAY TUNED

assalamualaikum. morning fellas ;) ok, PG nak update secepat mungkin kat sini, sebab PG ada banyak keja yang nak kena buat. sikit sahaja sebenarnya, tapi nak make it tu, kena fokus juga tu ;) waaa. rindunya nak tulis something kat sini ;)



PG baru masuk ofic hari ini. sepatutnya da kena masuk kemarin, tapi kerana kesihatan yang tak berapa nak baik, so, hari ini baru masuk ofic. korang rindu PG tak ni? hehe. banyak nak share sebenarnya. tapi tunggu la mood nak update datang sat lagi, PG share ke mana PG menghilang beberapa hari ini, okei? ;)

much love. PG

21 June 2013

Off To Kuala Lumpur

Assalamualaikum. Hollas fellas. Yes. Off to Kuala Lumpur ni. Ok PG update secepat mungkin, sebab nampak gayanya hayat s3 mini yang super comel tak mengizinkan duduk lama kat sini ;)
Ok. Just now PG da masuk dalam kawasan Pintu Gate. Kira da lepas kaunter cek in, ambik boarding pas, cek boarding pas dekat kaunter pertama and cek sekali lagi boarding pass dekat kaunter kastam. Now duduk betempek kat sini je la sorang2. Simple sahaja. Dan tak susah mana pun sebenarnya nak daftar bagai.
Oklah. Later PG sambung, apa PG buat kat Tanah Melayu, Kuala Lumpur okei ;)
Much love. PG

14 June 2013

Gambar Blogger Mak Dara di Pergunakan !

assalamualaikum. holla fellas. so sorry sebab PG da beberapa hari tak tulis apa kat sini. maaf juga pada yang meninggalkan jejak/komen dekat entry PERMOHONAN TUNTUTAN ELAUN BERTUGAS SEMASA SPR PRU13 yang belum PG balas. PG tengah nak membalasnya semua saat dan tika ini. tapi sebelum tu, ni PG nak share something berkaitan dengan entry Mak Dara, one of PG Fav Lover Blog Ever! iaitu Pencuri Gambar Mak Dara Ini Dah MELAMPAUUU!!!
  


awak sangat too much Pencuri!!

yup. PG nak kata, pencuri tersebut memang too much. dengan ayat yang di guna pakai oleh beliau, amat-amat sangat memalukan mak dara, as gambar mak dara, di pergunakan kat satu laman web. sangatlah tidak sesuai! saya tak faham kenapa awak (pencuri) sanggup mengunakan gambar mak dara! awak tak de akal erk? awak bermain dengan orang yang salah! saya harap awak akan di jumpai dan memohon maaf dengan mak dara. too much!

Much love. PG

10 June 2013

Hits Sungguh Si Cantik Manis Hanis Zalikha Ni ;)

assalamualaikum. holla fellas. wa. tak putus-putus kengkawan PG datang ziarah blog dari kemarin petang. ada aper-aper ke dengan blog PG ni? PG masuk shout award ke? hehe. tak de la. PG rasa PG tahu kenapa. arr. ni mesti sebab entry PG Gambar Mesra Hanis Zalikha dan Boyfie kan? ala korang ni. benda-benda macam ni pun korang nak jadikan isu. ahaha. sangatlah propa kan. kalau bukan isu, tak de nya PG nak tulis sama benda ni. sangat tak sesuai la PG ni :D


suker sangatlah tew ;)


apa pun, PG nak ucapkan berbanyak terima kasih pada bloggers out there, yang PG tak kenal ke aper ke, yang sudi memijakkan URL link korang kat blog PG yang tak seberapa ini. terima kasih sangat-sangat. tanpa korang, sapa lah PG kan T_T muntah darah sat !

much  love. PG

09 June 2013

keyboard cemerlang!

Assalamulaikum. Holla fellow. Wa,agak lambat sedikit nak menaip ni. First time connect keyboard  Ipad murah abg PG kat samsung galaxys3 mini PG yang super comel ni, dengan saiz keyboard yang super mini comel sama. Huhu. Menjadikan kejadian alam jejariruncing menaip dengan gerak pantas kuasa dua menjadi kuasa satu tahap siput lambat gila.

Ok takpe. Tinggalkan yang itu, sebab niat kita nak update menggunakan keyboard ni akhirnya tercapai juga. Maksudnya, dengan kepenggunaan benda ni, maka capaian untuk menghapdet belog adalah ditahap seratus peratus suka suker la. It was easy come easy way la. Kat otak kanak-kanak minda, da mulalah nak beli keyboard ala comel loteh like si bambam.ar, ambik ko ^O^

Oh sebut pasal menghapdet blog ni, PG menggunakan aplikasi blogger yang boleh di donlod dari play store dengan percuma. ada 3 aplikasi blogger yang kita nampak hari tu, and pg da try one of them. And satu ni yang kita tengah pakai sekarang ni la kan. Rasanya pg da mention bout this aps before this.hurm. tapi yang tak bestnya menghapdet dari fon ni, nak justify apa benda yang kita da taip panjang lebar tu yang agak poyo sikit. Uwarghhhh!!! Patutlah orang kata draft dulu. Nanti da jumpa cik lappy besar gajah baru la kemas balik ayat tu and publish! Lawala!!!

Oklah. Kita stop kat sini dulu. Macam best pula nak menaip menggunakan keyboard ni ;)

Much love. PG

Gambar Mesra Hanis Zalikha dan Boyfie

assalamualaikum. morning fellow PG. kalau da cantik, comel, cute, femes memes, artis macam ni, memang ada sahaja benda yang hendak di bual kan, ye dak? kadang, ada cerita 10 tahun yang lalu, berhingus hingusan pun kalau ada, kalau orang tak suker ke, tak tersengaja or di sengaja kan ke, kalau ada niat yang tak elok, memang ada sahaja la benda nak share. huhu. tu nak cari publisti murahan ke aper ke? tau nak tumpang glamour pada orang yang di paparkan cerita-ceritanya yang dulu tu tadi? ar, tepuk dada tanya la selera.


hi, saya hanis zalikha! ;)

kes hanis zalikha ni pula, empunya blog inibelogsaya.blogspot.com, katanya ada gambar mesra alam, yang telah dimuat turun oleh bekas teman lelakinya kat instagram lelaki ni tadi dan kini tersebar di merata media. PG tak nampak lagi gambar tu. tapi, bagi PG, kalau benda-benda da lepas macam ni (like hanis kata, terkenang ke?) tak yah kot nak share. mungkin ada orang suka. sebab nak tahu sapa la kekasih hati hanis ni. tapi, itu kalau dorang masih sepasang kekasih. tapi ni da putus bagai, awat la nak share. tak perlu kot. silap hari bulan, hanis ni pun menyampah. hehe.
kata hanis melalui Sinar Harian;

"Gambar tersebut diambil dua tahun lepas dan lelaki tersebut adalah bekas teman lelaki saya. Dia yang muat naik gambar tersebut di laman Instagram miliknya.
"Saya pun agak tertanya-tanya apa motif di memuat naik gambar itu. Mungkin dia terkenang kembali kot (ketawa). Mula-mula saya tak kisah mengenai gambar tersebut, tetapi bila keluar di dada akhbar dan ada pula yang kata saya kaki propa, jadi tak seronoklah.
"Bagaimanapun saya difahamkan, dia sendiri sudah memadam gambar tersebut. Apa yang berlaku ini saya anggap sebagai lumrah apabila bergelar artis," jelasnya. Kredit : Sinar Harian

apa pun, PG respect dengan sikap terbuka hanis bab ni. ye la, benda da lepas. memang tak perlu la nak kenang semula. dengan kerjaya beliau sekarang ni, sure gempak tak gempak, boleh jumpa boyfie baru se hensem aaron aziz. kan? (: teringat sama dekat entry Hanis Zalikha, Taat Pada Boyfriend ! ahahah

much love. PG

08 June 2013

Pee Mak Sinopsis

assalamualaikum. holla fellas. selamat berhujung minggu untuk korang semua ya. hari ni PG nak keluar tonton wayang kat bawah ni. keluar dengan sepupu PG yang jarang juga PG nak keluar dengan dia ni. masing-masing pon sibuk. bila PG cuti hujung minggu, dia pula bekerja. kira memang tak sama la timing kami kalau bercuti. kecualilah kalau dia malas nak pi keja. macam sekarang ni. ahaha. makanya, kena cepat-cepat pegi ambik peluang tengok wayang. :D

back to title. Pee Mak ni citer pasal husband si Nang Nak tau. kalau dulu femes memes Nang Nak mati beranak tu kan. tapi yang ni, citer pasal suami dia pula. macam mana dia nak solve atau macam mana dia terima keadaan ketiadaan Nang Nak, isteri tersayang yang masih dia nak ada dan hidup depan mata, tapi kengkawan dia pula sibok kata isteri dia da meninggal. ar, macam mana tu? 

korang mai tonton dengan PG sama. ambik peluang hujung minggu ni pegi tengok wayang dengan family. ar, kan sabtu dan ecok last bebudak sekolah bercuti sekolah. :) jom..

Image

Directed By: Banjong Pisanthanakun
Cast: Mario Maurer, Davika Hoorne, Nattapong Chartpong, Pongsatorn Jongwilak, Wiwat Kongrasri, Kantapat Permpoonpatcharasuk

Synopsis:

Pee Mak yang sedang berperang mengalami luka tembak yang parah. Dikarenakan kerinduan dan rasa cinta terhadap istrinya yang sedang hamil tua, Nang Nak, sangat besar, Pee Mak berjuang mati- matian untuk survive di medan perang tersebut. Setelah masa tugasnya selesai, Pee Mak beserta 4 temannya; Ter, Aey, Shin, dan Puak, mengunjungi sang istri yang tetap setia menanti.

Ke-4 temannya tersebut mencurigai ada sesuatu yang aneh di diri Nak. Selain itu penduduk sekitar sangat takut terhadap Nak dan berusaha memperingatkan Mak bahwa Nak sudah meninggal beberapa bulan yang lalu dan yang kini tinggal bersama Mak adalah hantu penasaran Mak yang tidak rela berpisah dari suaminya. Kini adalah tugas Ter, Puak, Aey, dan Shin yang harus meyakinkan Mak untuk menjauh dari Nak.
sumber : themoviegoersblog
much love : PG

07 June 2013

assalamualaikum. holla fellas. dan salam jumaat. orang kata hari jumaat, hari yang baik. dan penghulu segala hari. kalau ikut PG, ya itu memang betul. dan hari yang memang di tunggu-tunggula kan. sebab ecok boleh bangun lewat sikit dari kebiasaannya :D korang macam mana pula? mesti punya aktiviti sendiri setiap hari sabtu kan. kalau gomen macam PG ni, sabtu dan ahad la hari yang betul-betul nak restkan badan dan minda bila seharian duduk kat ofic dari isnin ke jumaat.


ofic PG kejap sejuk kejap tak. ada yang kata bila duduk dalam dalam aircon dan lepas tu kita keluar ke cuaca yang panas, ye la mungkin nak kuar lunch ke ape ke kan, itu tak berapa baik tau. kulit ke tulang ke akan menjadi tak sihat. orang kata la. PG setakat ni tak pernah rasa apa-apa pun. mungkin sebab PG tak perasan. tapi, mata yes. sakit ada terasa kat situ. mungkin sebab cuaca kan. ye la, da duduk depan pc dengan terang yang tak berapa nak terang dan terang ala ala terang macam tu, boleh sakit mata juga. PG sekarang ni pun, da rasa macam mata nak berair air da. huhu.

hurm. ok, till then. nanti PG update lagi la. sebab PG ada banyak paper nak kena cutting dan cover untuk kertas cadangan boss PG nak di siapkan.

much love. PG

06 June 2013

Skin Sticker For Samsung Galaxy S3 Mini

assalamualaikum. holla fellas. since memegang title pemakai tegar Samsung Galaxy S3 Mini PG yang comel kat bawah tu. kerja PG setiap hari ketika lunch waktu hari bekerja dan sekiranya rajin nak berjalan adalah mencari Skin Sticker untuk si Comel Samsung Galaxy S3 Mini PG. tapi, apa kan daya. pusing tiap hari pun, dan berada di kedai yang sama sambil buat muka yang tak berapa nak baby face tu, dan sama juga jawapan yang PG terima setiap kali bertanya dekat mamat minah kedai 'Ada jual Skin Sticker S3 Mini tak kat sini?" dan jawapan yang PG akan terima adalah >>> " Apa itu skin sticker !? " <<< wa. lawalah. baik tutup la kedai korang ! sungguh sodih !


yes, kekasih hati PG sekarang. i love u damn much baby ! :D

bagi korang yang tak tahu dan sebenarnya PG nak minta tolong korang sama, sekiranya ada ternampak benda ni di jual kat online atau kat mana-mana ke, bolehlah kot sampai kat PG ya. sebab PG nak sangat benda alah ni. 

ok. gambar-gambar kat bawah ini adalah contoh Skin Sticker yang PG cari. tapi yang dekat bawah adalah untuk model Samsung Galaxy S3 i9300. sumber dari facebook Yana Michiko.

 

sumber : facebook Yana Michiko

just nice kan? kalau korang punya fon tu berat 10 tan beras dan di tambah lagi dengan penggunaan cover, huh jenuh juga nak pegang time bejalan ke aper ker. tapi kalau pakai ni, dia just nice je. kawan PG pun da pakai. tapi dia model samsung mcm kat atas tu la. kalau Samsung Galaxy S3 Mini PG, memang jenuh la nak mencari kat sini. ):

korang pun harus pakai sama tau. selain dia comel (bagi PG la) dia amat selesa di tangan bila kita pegang. macam mana ringan hp kita tu, pakai ni pun dia still ringan yang sama. uwargh! PG nak juga. sobsob..

salam. PG :(

BELASUNGKAWA PAK SUDIN

assalamualaikum. holla again fellow. PG nak ucapkan salam takziah buat seluruh keluarga Allahyarham Pak Sudin di atas pemergian arwah buat selama-lamanya. pergi menemui penciptanya.

salam takziah dan Al-fatihah buat arwah pak sudin. Pak Sudin ni memang femes memes masa zaman kegemilangan P. Ramlee dalam siri Bujang Lapok tu. PG juga punya koleksi citer citer P. Ramlee. kadang boleh je layan 2 3 kali dalam masa seminggu. sekarang pun, tv1 or 2 ke tak silap PG, setiap hari isnin jam 10.00 malam, memang selalu di tayangkan citer citer P. Ramlee. sure tak bosan even da tengok beberapa kali. lawak jenaka P. Ramlee, Pak Sudin dan Pak Aziz memang tak de tolok bandingnya. bukan macam sekarang kan, ada pertandingan bagai, baru la kita tahu ada si pelawak. yang ni nature la orang kata. tak perlu nak masuk pertandingan ke aper ke. apa pun, as peminat lakonan mereka, marilah kita sama-sama sedekahkan Al-Fatihah buat arwah. semoga arwah tenang di sana. inshaAllah, amin. 


al-fatihah
 


salam. PG

CUBAAN BUNUH DIRI : ANAK GADIS MICHEAL JACKSON

assalamualaikum. holla fellow. kasihan aku tengok dekat orang kaya raya ni. berduit. punya nama. kuasa. cantik serba serbi. tapi aku tak faham, mana pegi pemikiran mereka yang kononnya bersikap terbuka dalam segala hal. tapi bila ada masalah, pilihan yang ada, adalah dengan bunuh diri sendiri. huhu.


sumber : dianarashid

kasihannya. belajar tinggi-tinggi. di berikan apa sahaja yang di pinta. bangun dari tido semuanya telah siap terhidang depan mata. tak da yang kurang. tapi. sayang. nak bunuh diri. jalan yang sangat mudah keluar dari masalah. adoi. nak juga aku lempang sebijik. nak kata ada masalah, rasanya tak da kot. tak pun, masalah di cari dengan sendiri. bila tak dapat nak handle masalah yang di buat sendiri tu tadi, mula la nak bunuh diri. macam-macam je la artis hollywood ni.

salam. PG

05 June 2013

Trip ke Labuan#1

assalamulaikum. holla fellas. sorry lately takde yang baru tentang PG. so today PG nak update pasal percutian PG baru-baru ni. percutian yang memang di rancang di saat-saat akhir sebenarnya dan percutian yang hampir tidak menjadi. hehe. jom baca. mana la tahu kot-kot korang nak datang bercuti ke labuan kan. orang kata syurga coklat murah kat sini (:

hari pertama. khamis lepas 30.05.2013. da mention pun kat tajuk kan. memandangkan masa tu cuti menyambut perayaan kaamatan kat sabah, maka PG as a gomen, sure sure la cuti umum. starting cuti khamis till ahad. ar, tak ke hebak tu. duduk rumah goyang kaki membesarkan lemaks yang ada kan. so, as PG tell korang tadi, percutian yang dirancang yang hampir tidak menjadi ni, at last, menjadi juga. kahkahkah. 

muka aksited !

PG ke sana menggunakan perkhidmatan bas besar. tak naik feri. sebab sehari sebelum nak pegi tu, PG and sista ada tanya dekat kaunter pembelian tiket feri, dekat jeselton, tiket semua penuh. sebelah pagi la. tapi sebelah petang ada. untuk perjalanan 31.05.2013 sebenarnya. tapi memandangkan kitaorang nak save masa dan cuma sehari semalam kat labuan, maka, pilihan yang kita adalah dengan menggunakan pengangkutan bas besar. gerak seawal jam 06.50 pagi dari Kota Kinabalu, Sabah menuju ke Menumbok, Sabah. dari Menumbok, Sabah baru ambik pengangkutan feri menuju pula ke Labuan. 

ok, selalunya bab harga memang kadang agak membuatkan kita tertanya-tanya kan. sebab PG pun tertanya-tanya juga berapa agaknya tambang nak ke Labuan hari tu. ye la kali pertama pegi sepanjang hidup dalam dunia yang sementara ni. hehe. adoi, tengok tu, betapa low profilenya PG, duduk berjiran dengan Labuan pun tapi ni la kali pertama pijak kaki ke sana. sodih! :D

  
ya. yes its me and the sista !

dari Kota Kinabalu, Sabah menuju ke Menumbok, Sabah (No. Bus: SAB7913C) : RM18.00 (seorang). PG naik bas tu. laju tak laju. asalkan sampai dengan selamat orang kata. tapi, Ya Allah. tak tahu la nak kata macam mana. dan tak tahu la nak di gambarkan dengan kata-kata. mungkin that day, last ever PG pegi labuan menggunakan bas besar. kalau ada bas mini, sure-sure la PG naik bas mini. tak pun, kalau ada keta sendiri, better naik keta sendiri! tengok gambar PG like purda tu. rasanya da cukup mengambarkan apa yang tidak sepatutnya PG nak tulis kat sini sebenarnya. hehe. so, korang kalau nak pegi Labuan dari kota kinabalu, sabah, PG syorkan naik je la terus feri dari jesselton tu. kalau tak nak sepanjang perjalanan berapa jam menuju ke menumbok, korang akan mabuk bau yang tak sepatutnya keluar ketika aksited nak pegi bercuti, dari mabuk laut :D


Terminal Menumbok, Sabah

dari Terminal Menumbok, Sabah menuju ke Labuan : RM11.00 (seorang) (tempat duduk Feri first class). ok, harga untuk perjalanan pun berbeda tau. perbedaan juga dari segi umur. yang PG mention tu, harga dewasa dan first class. kanak-kanak dan first class juga lain harga. PG tak dapat nak update kat sini, sebab gambar-gambar banyak dekat kamera sista PG. so, gambar-gambar yang ada kat sini semua dari Samsung Galaxy S3 Mini PG yang comel (: harga juga berbeda dengan second class bagi dewasa dan kanak-kanak. nanti PG da dapat gambar tu, PG update ya (: 

 
 Labuan!


sampai ke Labuan. ok. PG selamat sampai ke Labuan, dengan selamat. perasaan? wa, aksited la wei! kali pertama jejak kaki kan. ok, turun dari feri kena lalui jalan ni. sampai kat sana, cuaca sedap-sedap basah je. ada matahari tapi tak panas sangat. boleh la ke hulu ke hilir berjalan kaki. lagi pun ni nak bagitau korang, korang boleh sahaja berjalan kaki ke mana-mana, sebab bandar labuan ni tak besar mana pun tau. kecuali la kalau korang nak pegi tempat-tempat bersejarah macam tu kan. korang bolehlah sewa kereta. ar, sewa kereta ni nanti PG bagitau lain entry. mungkin sebab laut tu yang menyejukkan kot. nama pun labuan, femes memes dengan pelantar laut kan.


pelancong. boleh tanya kat kaunter ni all about Labuan!

wa. sedar tak sedar. entry da berderet ke bawah ni. kang korang bosan pula baca entry PG yang panjang like karangan perdagangan :D inshaAllah, jumpa PG di next entry Trip ke Labuan - #2.

salam. PG

Kata Hati Saya

assalamualaikum. holla fellow. kata hati kadang berubah-ubah kan. kejap kata macam ni. kejap lagi kata macam tu pula. memang azali macam tu la. aku rasa la. korang punya  rasa. aku tak tahu. tapi apa yang boleh aku katakan, kadang bila kita perlu buat keputusan, selalunya ianya bermula dari hati. hati ke minda yang dulu ni? hurm. apa pun, kata hati PG sekarang, macam-macam. 

sebut tentang macam-macam. kata hati aku nak bagitau korang, yang aku sangatlah malas nak update blog. nak kata aku tak de idea, sebenarnya ada. tapi ntahlah. entry da belambak dalam draft. cuma kata hati kata, ayat macam tak sesuai je. tak payahlah post :D

 
wa. agak sukar juga kan bila kita perlu ikut kata hati ni. boleh naik maigrain di buatnya. la ni, 2 3 4 5 jam PG duduk menapak kat sini pun, masih juga tak de idea nak tulis. huhu. mungkin perlu kot ikut step seperti gambar di atas kan? hurm. anyway, khamis lepas PG bercuti ke Labuan, Sabah. later PG story bout that okeis ^^
 
salam. PG