28 December 2013

Waktu Yang Sesuai Cash Out Earning Nuffnang ❤

assalamualaikum. selamat pagi fellow :)

Selamat berhujung minggu buat korang semua sama tau. Nampaknya sabtu ni sabtu terakhir kita berada di akhir tahun kan, dan juga cuti sabtu terakhir buat budak-budak sekolah. Minggu depan rasanya waktu persekolahan da di buka semula kan. Tapi anak buah PG sorang tu, yang naik darjah 1 da start sekolah pun minggu lepas. Memang erk? ok, apa pun, PG nak ucapkan selamat membuat persiapan untuk anak-anak kengkawan bloggers PG ya :D

Ok, kemarin PG ada share kan, kenapa PG pilih tarik 27 untuk membuat pengeluaran earning nuffnang ke 3 PG. Yes, ada sebabnya. Sebenarnya PG pun tak perasan benda ni, tapi PG ada terbaca lama da entry yang di buat oleh blogger miera atiera, bertajuk masa terbaik untuk cash out nuffnang. ar, korang boleh baca dekat situ tau. PG share dengan korang sama ya. Kata miera;

  1. Waktu yang sesuai cash out earning nuffnang adalah pada hujung bulan, iaitu 27 atau 28 haribulan
  2. Untuk ahli Gliteratti, cek nuffnang akan mengambil masa 30 hari untuk sampai ke rumah selepas setiap hujung bulan, maknanya bila PG cash out earning nuffnang PG kemarin, on 27, maka hujung bulan januari 2014, PG akan menerima cek nuffnang di rumah. Manakala, untuk ahli Ordinary pula, cek nuffnang akan mengambil masa 60 hari untuk sampai ke rumah korang. Maka, miera pesan, jangan cash out pada awal bulan atau korang akan kena tunggu 2 bulan pula baru terima cek nuffnang :D
  3. Cash out pada atau selepas hari isnin hujung bulan sebab earning CPC akan dikemaskini setiap hari isnin - ok, yang ni PG tak berapa nak reti sangat, harap mia dapat bagi komen lepas ni la, hihi.

syukur alhamdulillah. ada cpuv seketul yang still on going ;)
korang, jemput isi tabung kat blog PG ya ❤ korang :D

Mucher ❤ PG

10 comments:

  1. nana ada baca jgk pasal cashout2 ni..betul apa kata mieya tu.heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. ok, just share this info ya nana :)
      morning nana ;)

      Delete
  2. Dah isi dah :D uhuhuhu. ok ok qila dh paham sikit2 hehehe :3

    ReplyDelete
  3. dah setahun berlalu..nuff den mmg xbergerak sangat...berbanding 2tahun sblm ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok, jom jadi geng topup PG, kita bagi nuffy bergerak pantas seperti sebelum ini, ok tak den? Hehe

      Delete
  4. seketul pun dah banyak tu pg..kita tak taw bila boleh cash out ehehe..tq share pasal benda nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syukur alhamdulillah kan asha ;) ok, PG pun tgk info kat blog miera ;) share dgn semua ♥

      Delete
  5. Oh mcm tu ke..pesanan berguna sgt walaupun nuff akak ntah2 hujung tahun depan baru sedap sikit nak dikeluarkan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm tu la kak ct ;) PG pun baru tahu :D jom jadi geng topup PG, silap hari bulan, sebelum hujung bulan tahun depan da cashout duet ratus riban nuffy ;D masyuk la kak ct. Hehe.

      Delete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes