25 December 2013

Tutorial Tukar Background Blockqoute Blogspot

Tukar background blockqoute? ar. PG tak pakai. tapi dhia blog pakai blockqoute ni. memandangkan PG tak reti sebenarnya nak letak macam blockqoute tu dalam blog, jadi PG tak menggunakannya ;)



Tapi, pelik bin ajaib, boleh pula tahu cara nak tukar background benda tu. hehe. Ok, PG make it simple sahaja tutorial ni, sebab PG nak bagi dekat dhia sebenarnya. Untuk memudahkan dhia nak tukar background kaki tucin dia sekarang tu ke background kaki gajah ke kuda ke aper ke kan :D hehe. So, untuk dhia, ini simple tutorial untuk awak. Harap awak faham dan jumpa code tu nanti ;)

Seperti biasa, pegi edit template tu dulu.

cari perkataan kat bawah ni.
background-image:url(http://dl6.glitter-graphics.net/pub/606/606506ynkjl9iq9c.gif);

Just copy paste and letak dekat kotak ctrl + f tu tau. dan kalau awak nak tukar background gambar tucin awak tu, awak just tukar link yang PG warnakan dengan warna hijau tu. 

Preview and save. 

See. Senang je kan. hihi. So, PG harap awak dapat faham dan tutorial ni mudah awak follow :D

much love. PG

4 comments:

  1. tenkiu PG dengan tuto.. membantu bila mama nak tukar blockquote tu.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. welcome mama. hihi. harap tuto ni dapat membantu mama sama :)

      Delete
  2. wah akak pg pun de buat tutorial..awesome la..yumida bab2 edit blog ni mmg slow..hihii
    isi tabung nuffnang sini-inti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bolehlah yang simple2 je syg ;) tu pun byk yang PG rujuk. Hihi. Terima kasih syg isi tabung PG ♥

      Delete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes