Tutorial Delete Attribution Blogspot

December 09, 2013

fellow. assalam.

PG nak share dengan korang, tutorial padam Attribution blog yang ada kat bawah sekali blog kita tu. PG dapat dari blog Lyssa Faizureen yang rajin sesangat buat tutorial. kot-kot korang nak padam benda tu kan :) boleh cuba tutorial kat bawah ni. :)

1. Dashboard > Design > Edit Html > Tick Expand Widget

2. Lepas tuh , tekan Ctrl F dengan serentak dari search kod ini :
<b:widget id='Attribution1' locked='true' title='' type='Attribution'> 
3. Bila korang dah jumpa kod tuh . korang tukar kat warna merah kar atas dengan perkataan false.

4. Da siap ? Save oke!!

5.Tapi , tunggu dulu ! Tak habis lagi lah ! :)

6. Sekarang , pergi bukak blog korang.. Bukak / Edit Widget Attribution kat bawah tu.. Nanti korang akan nampak Remove button. Tekan Remove tuh.. Dah tekan kan ? Haaa!~ Hasil nyer berkesan !:) kan?:))

p/s : * Tapi , kalau tak mnejadi tuh , Lyssa tak tahu nak tolong apa dah . huiks2! :)
Sebab , tutorial ni  , Hanna yag buat ^_^ [ hehe. ni PG copy paste je tau ]
PG kreditkan sepenuhnya buat blog lyssa ;)
much love. PG

You Might Also Like

4 comments

  1. salam Isnin PG, thanks for sharing...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam isnin sama farah :)
      welcome. PG cuma sharing dari blog lyssa je :D

      Delete
  2. already done lama dulu hehe :) btw nice sharing PG

    ReplyDelete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images