To Be Honest | Buat Kerja Sendiri Boleh Tak?

December 17, 2013


korang. assalam. pernah korang rasa korang macam rasa hampeh semacam je dekat orang. lebih-lebih dekat orang yang bila dia ada kerja tapi dia suka lengah-lengahkan. dan bila kerja yang dia lengah-lengahkan tu menjadi satu kerja penting yang ada due date nya, dan perlu segera di selesaikan dan dengan tiba-tiba boleh pula orang tu dengan senang hatinya suruh korang buat kerja dia sampai the end. pernah tak korang melalui keadaan macam tu? 

and. PG nak tanya, apa pendapat korang dengan orang macam ni? IGNORE? yes. i'am. memang PG try to ignore now. but, sampai bila erk? dan korang agak, sampai bila erk orang macam ni akan sedar kesalahan diri sendiri atau mungkin ada kesedaran SIVIK sikit dalam diri tu untuk lebih menghormati kerja sendiri dan menghormati kerja orang lain sama. hurm.

 

uncle google, borrow ur picture ya :)
 
PG rasa down dengan orang-orang macam ni sebenarnya. dan PG rasa macam nak ketuk dengan batu lesung kat rumah. tapi. bila di fikirkan balik, semua orang tidak sama kan. perangai pun sure tidak akan sama. hurm. so, sampai bila agak nya akan berterusan macam ni? 


korang. cantik tak station tempat keja dia? comel kan? :)
much love. PG

You Might Also Like

10 comments

  1. Replies
    1. tu la dear bella. semangat sikit nampak :)
      inshaAllah, nak buat mcm tu juga la :D

      Delete
    2. staff ni mmg bnyak ragam, niat kite mula2 skdar nk menolong, akhirnya kite pulak yg di aniaya. sabar ye kak =)

      Delete
    3. betul tu bella. macam ragam kan. dan kadang, macam tak fair pula kalau kita je yang asyik kena T_T

      Delete
  2. pernah..benda ni kalau terjadi memang menyakitkan hati

    ReplyDelete
    Replies
    1. dan merimaskan fikiran kan cik itah :)

      Delete
  3. urghh mst sakit hati kan? kerja dia kita yg kena siapkan..sabar ye PG..

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaAllah, masih mampu bersabar sekarang ni mime :)

      Delete
  4. aah ade yg jenis mcm tu
    aah kan kak, xde kesedaran sivik
    cer kasi buku kesedaran sivik kat dia..

    ReplyDelete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images