Sopin New Year :D

December 31, 2013

Assalamualaikum. Selamat malam fellow :)

PG tak pegi tengok sambutan Countdown Tahun Melawat Malaysia 2014 dan Sambutan Tahun Baru 2014 Peringkat Negeri Sabah yang akan diadakan pada malam ini, dan rasanya majlis da pun bermula :D nak duduk rumah update blog. tengok tv, makan, sembang dengan mama lagi best. hehe. 

Ok! tadi sopin. yehuu! sempatlah rembat dua tiga ketul barang keperluan peribadi sendiri. Sementara tunggu en. suami ambik petang tadi, and memang niat nak sopin, ar tengok apa PG grap untuk diri sendiri. hihi. 


PG fav BB Cream dari Maybelline, Siri Pembersih Mekap Pixy PIXY Gentle & Moist Cleansing Lotion (tengah) dan juga Siri Pembersih Mekap Pixy PIXY Single Step Liquid Foam for Makeup


lipstik Revlon. kekeke, tiba-tiba ada lipstik kan ;)

Apa itu Siri Pembersih Mekap PIXY?
Siri Pembersih Mekap Pixy adalah satu cara sempurna untuk menanggalkan mekap secara cepat dan berkesan. Ia mampu menanggalkan segala jenis kosmetik seperti bedak asas, penyamar noda, gincu, celak, maskara, krim BB dan tabir matahari. Ia mampu membersih, melembap dan melindungi kulit dengan hanya SATU LANGKAH.

PIXY Gentle & Moist Cleansing Lotion:
Formulasi terbaru berasaskan air 100% yang menggabungkan keberkesanan pembersih mekap dan penyegar dalam satu langkah tanpa bilasan!

cara pakai: 
Tuangkan losyen pada kapas muka dan lap dengan lembut ke seluruh muka dan leher sehingga bersih. Tidak perlu dibilas atau diikuti dengan pembersih muka.

PIXY Single Step Liquid Foam for Makeup:
Mengabungkan keberkesanan pembersih mekap dengan pembersih muka dalam satu langkah dengan formulasi berbuih yang mudah dibilas.

cara pakai:
Gunakan siri pembersih mekap PIXY dimana sahaja, pada bila-bila masa. Selepas bekerja, Sebelum solat, di gim atau sebelum tidur.
Ok, tu je la yang sempat PG sopin petang tadi. Nak berjam-jam juga kat watson ;) oh by the way, that was PG first time menggunakan siri pembersih mekap pixy. so, nak cakap ok ke tak, tunggulah beberapa hari lagi kot :D so korang yang cuba sama, bolehlah pergi ziarah watson or ada kot store-store yang berdekatan korang. :)

Much Love. PG

You Might Also Like

12 comments

  1. Hehe yay kak pg finally helping me hohohoho. Qilah bookmark!! <3
    nnt nak try gak ah hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. hai morning qila! :) sorry erk, hari ni baru PG nak start blogwalking semula :D ok, jom try sama dengan PG :)

      Delete
  2. huhu sopin sakan cik kak kite ni huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sopin sikit2 je kinah :D
      happy new year kinah!

      Delete
  3. okey tak produk pixy ? slalu dengar tp tak prnah cuba lg..:) tkut tak sesuai

    ReplyDelete
    Replies
    1. morning ika :) PG pun baru cuba. setakat dua tiga hari ni, ok je :)

      Delete
  4. revlon tuuuuu..mahai harganya
    yumida pakai silky girl
    menabung sini-inti

    ReplyDelete
    Replies
    1. morning yumida :)
      hehe. tapi PG sebenarnya tak suka pakai lipstik :D

      Delete
  5. slmt tahun baru PG! nina baru sempat dtg topup mlm ni.. hehe.
    rasa mcm nk guna ja pixy tu and BB cream memang best :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat tahun baru sama nina :) hehe. terima kasih menabung kat blog PG ya :) ok, jom la pixy too :D yes, BB Cream memang best kan nina :)

      Delete
  6. sy pun pakai pixy..:) btw happy new year ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok tak cik itah? PG pun baru cuba dalam beberapa hari :)
      happy new year to u too cik itah :)

      Delete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images