Mango Garden Restaurant of Rumah Terbalik | Food Lover Come Visit Now ♥

December 24, 2013

hello hi fellow. assalamualaikum ;)

Last month, PG pegi makan dekat Mango Garden Restaurant at Rumah Terbalik. Sebelum tu, PG nak ucapkan thanks so much dekat Mr & Mrs. Alexander Yee, Owner Rumah Terbalik of course, sebab sudi jemput PG lunch dekat Mango Garden Restaurant also bagi PG percuma masuk ronda-ronda kat rumah terbalik. terima kasih dear Mr & Mrs Alex ;) after this can belanja me again bah kan. hihi. The Sayur Kailan Masak Dua Rasa super delicious!


heee hello hi there ;) PG was here. Korang bila lagi? Jom Visit Rumah Terbalik Now Ya :)


Manuk Tinapah - weird name kan?
belum rasa belum tahu pelik ke tidak rasanya juga.
as PG fav is chicken, or dusun kadazan called chicken is 'manuk', so
Manuk Tinapah menjadi pilihan PG hari itu :) sedap wei.  korang harus rasa :D


Hinava Sada atau PG gelar Salad ikan
ok, makanan ni sejenis ikan tau. ikan mentah yang dicincang halus, campur dengan perahan limau sedikit, garam, serbuk perasa dan gaul hingga sebati. fuh. memang terangkat. makan pula fresh-fresh. memang pergh la orang kata. kalau makan masam-masam pula, fuh. hingga menjilat jari la PG kata. Makanan ni fav orang dusunkadazan tau :)
 

Ayam Goreng Berempah -  high 5! 
yes, i know mesti korang akan rasa ayam ni masak kat rumah pun macam senang je macam mudah je kan.
ahah. but this one, korang harus cuba dahulu. sebab rempah yang Chef pakai memang super B delicious PG kata ;)


Ikan Goreng Kerabu Mangga - sumpah sedap wei ;)


Sayur Kailan Masak Dua Rasa - super sedap. 
PG syorkan korang yang pegi makan kat sini, try yang this one. 
memang super delicious ;) 

nice deco is it? ;)
PG suka cermin besar kat situ


so korang, jom jemput ke Rumah Terbalik sekarang ;)
Website www.upsidedownhouse.com.my
Email : sales@trekkerslodge.com


Before i leave, again yes, i wanna say thanks so much to Mr. & Mrs. Alexander Yee , for inviting me, us (fitri) here Mango Garden Restaurant, Rumah Terbalik. Thanks so much madam :) 

Much Love. PG

You Might Also Like

10 comments

  1. baru sekali kecna tu pun time puasa hihi..tak dapat maw makan :D
    emmm sedapnya menu tu semua

    ReplyDelete
    Replies
    1. asha harus pergi cuba makan kat sana, dan jangan lupa order sayur kailan masak dua rasa. sedap sangat-sangat :)

      Delete
  2. wahhh..macam sedap ja tu PG..
    btw, klik transition :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedapkan cik itah :)
      jom, harus cuba tau :)

      Delete
  3. hinava...lama tak makan... lauk2 lain tu nyum2 sangat. nasib baik baru lunch..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. PG tak lunch lagi kak ct. adui. rasa nak makan orang je sekarang ni. hehe

      Delete
  4. been there!..bestnya dah dapat tiket free...dpt mkn sedap2 lagi...im sabahan..nama2 dia mmg intrigue n unique..haha...memang tgk gambar pun terseliur...aritu pegi time hujan lebat..susah nak gerak sgt..lagipun nak cepat ke ranau plak..maybe next time g mkn sana..cam sedap je..cam sedap jer...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi neesa! :)
      thanks visit PG blog ya. ok! next time harus cuba makan kat mango garden restaurant okey :) oh hi, sabahan! :) next time, boleh gather2 kan :) hihi.

      Delete
  5. wah teringin nak pergi rumah trbalik..:) tapi tula dekat sabah..:) jauh jga tu

    ReplyDelete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images