Lok Kawi Wildlife Park | Lok Kawi Sabah

kemarin, PG was here. plan en. suami. so, PG ikut sahaja. memandangkan PG pun tak pernah masuk lagi kat tempat ni. sekali lagi. kesian kan. baru merasa nak pegi tempat-tempat macam ni semua. ahaha. gerak dalam jam 10.00 pagi i think. tak ingat pula. tapi sampai sana dekat jam 11.00 pagi. terus pegi kaunter pembelian tiket, sambil pekerja kat taman kehidupan tu kata, jam 11.00 kejap lagi ada show. 

then, sebenarnya, PG nak pusing-pusing tengok binatang-binatang kat sana since ada keretapi di sediakan, bawa pelancong-pelancong pusing sekitar tempat tu. tapi, masa tu pula ada show. jadi, kita pegi tengok show dulu. oh perkhidmatan keretapi pekerja tu kata, ada jam 11.00 pagi juga jam 2.00 petang.


harga tiket. jangan risau bagi pelawat dari semenanjung malaysia, harga sama sahaja dengan penduduk tempatan sabah datang mai masuk. RM10.00 sahaja bagi dewasa. RM5.00 bagi kanak-kanak yang berumur 3 - 17 tahun. Oku dan warga emas, free ya :)


the whole peta kawasan yang akan korang pusing untuk lihat binatang-binatang yang ada


yes. atas ni la PG katakan tadi. show case gitu. ular tu, ular betul tau. tapi jangan risaulah. evendo ada scence yang mengelikan dan mengerikan, semua itu di kawal okey. :)
(adoi. PG pun hampir putus nyawa tengok ular besar macam tu) hehe


can too naik this gajah. selamat. jangan risau :D


i'm wondering sebenarnya. burung kasawari tu macam nak patuk orang je.
risau pula kalau dia pandai lompat. hihi

so! korang, kalau datang mai sabah sama. jom lah ziarah Taman Kehidupan Liar Lok Kawi.  tak jauh dari Bandar Kota Kinabalu, Sabah :) oh by the way. banyak lagi gambar PG candid. cuma line tak berapa nak laju, so PG share yang ni je k. kalau korang nak tengok gambar-gambar lagi, bolehlah google sendiri. :D

much love. PG

Comments

  1. Lama tak melawat taman haiwan. Teringat last pergi zoo negara couple of years ago.. tak berapa menarik.. tak tahu sekarang mcam mana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. tak pe. free nanti, boleh lah pegi melawat :)
      #morning khamis :)

      Delete
  2. hehe kita yg duk kat petagas nie pun tak pernah lagi ke cna hihi

    ReplyDelete
  3. Banyak kah sudah binatangnya PG? lama suda nda pegi sana....hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak mia, alamak. tak tahu pula sebelum ni banyak ke tak. sebab PG pun baru kali pertama pegi. hihi.

      Delete
  4. Hi visiting PG ! mcm best la kalau dpt tgk burung kasuari tu. comel je dia. hehe. nina klik2 tabung nuff :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. macam comel je macam comel je kan :D

      Delete
  5. akak pernah sekali ke sabah tp pi pun tempat ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaAllah, ada rezeki datang sabah lagi, bolehlah ziarah ke sini ya kak :)

      Delete
  6. dpt gak org semenanjung tau apa yg menarik kat sana ...

    ReplyDelete

Post a Comment

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Popular posts from this blog

Isu Cuti Menjaga Anak atau Suami Sakit bagi Si Penjawat Awam

Biodata Aishah ilias Pelakon Love You Mr. Arrogant

Waktu Operasi Urban Transformasi Centre (UTC) Kota Kinabalu dan Di Seluruh Negara