Kemaskini Permohonan BR1M 2014 Secara Online

December 24, 2013

Kemaskini BR1M 2014 Secara Online. Assalamualaikum Fellow. Yes, kemarin 23 Disember 2014 rata-rata Rakyat Malaysia sudah atau sedang kemaskini bantuan BR1M untuk tahun 2014 kan. Syukur alhamdulillah. Tidak sikit dan tidak banyak, dengan bantuan yang bakal di berikan ini, dapatlah memberi atau membantu sedikit sebanyak mereka-mereka yang benar-benar memerlukannya.
 
ye la, sekarang ni pun PG selalu je dengar orang bercakap, bagi bantuan pun sikit. da lah bagi sikit, lambat lagi dapat. huhu. Bagi PG, as long 'dapat' dengan dan bukan atas minta sedekah ke what ever, bersyukurlah. bersyukurlah dengan apa yang ada. dengan apa yang diberikan. Dari tidak dapat atau tidak menikmati langsung kan? sebab PG tahu ada juga mereka-mereka di luar sana, yang lebih memerlukan, tapi tidak berkelayakan atau ada yang terlepas pandang dengan mereka ini. Waallahualam. PG tak berani nak komen lebih :)


Ok, Kemaskini BR1M secara ONLINE boleh dibuat melalui laman sesawang https://ebr1m.hasil.gov.my/. Bagi mereka yang pernah dan telah mendaftar sebelum ini tidak perlu lagi untuk membuat permohonan baharu. Cuma, jika korang telah berpindah dari alamat korang sekarang atau korang rasa perlu untuk mengemaskini, bolehlah pegi tengok apa yang patut :) Bagi permohonan baru pula, bolehlah berbuat demikian. Senang sahaja. Masuk laman web https://ebr1m.hasil.gov.my/
1. Kemaskini Online di Sini https://ebr1m.hasil.gov.my/
2. Tarik Pendaftaran di buka 23 Disember 2013
3. Tarikh Pendaftaran di tutup pada 31 Januari 2014
4. Tarikh Pembayaran Februari 2014
Selamat Mengemaskini BR1M 2014 korang ya :)

Much love. PG

You Might Also Like

4 comments

  1. already done..harap ada rezeki lagi tahun ni :)

    isi dua tabung inti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaAllah! pasti ada rezeki untuk cik itah :)
      terima kasih isi tabung PG ya cik itah :)

      Delete
  2. done kemaskini kemarin semangat nie huhu...harap dpt lagi thn nie hehe..amin.top up inti lagi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. wa, semangat tu yang kita mau asha :D
      inshaAllah! PG doakan tahun depan asha dapat ;)

      Delete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images