02 December 2013

Di Kg Likas Restaurant di Likas Kota Kinabalu Sabah

fellow. assalam.

yes. PG lagi tengah dinner dengan suami kat sini. i mean, restaurant dikglikas namanya. i guest maybe nama restaurant ni dikglikas sebab restaurant ni memang betul-betul berada di kampung likas. which is, kampung likas tu nama tempat tau. i mean kampung. ar, payah pula nak explain kat korang. apa kata korang google. hihi.


view dari luar pintu masuk restaurant. sorry la gambar taken by en. suami :D

apa pun, that was my first time here sebenarnya. kebetulan kawan ofic suggest pegi cuba makan sini, sebab makan kat sini look like macam makan kat rumah. duduk bersila gitu. dan i guest harga dia pun standard juga. tak mahal dan tak murah. ye la kan. mana ada restaurant yang buka kedai makan dan bagi harga murah kan. huhu. so, selagi kita mampu bayar apa yang kita makan, thats it. syukur alhamdulillah :)



omgeee. sempat lagi update blog bah kan :D

makan sambil bersimpu kat restaurant sebenarnya jarang nak jumpa kat kota kinabalu tau. so, jumpa restaurant macam ni, memang best ever la aku kata. duduk lagi berdua dengan suami :D ahaha.

so, i suggest. sapa-sapa yang duduk kat kota kinabalu sabah dan nak cuba rasa masakan baharu dan i guest, makanan kat sini, di masak ala-ala kampung but mix dengan moden, boleh datang cuba. oh by the, restaurant ni, combination dengan rumah tau. agak sukar juga nak jumpa. but kalau kalau korang mai sini, bolehlah bertanya kat orang-orang kat sini. mesti ada yang tahu punya la. hehe. jangan risau ok. :D


nice taken by en. suami :) wei free wifi okei!

oh lagi best ever is, wifi free wei! laju lagi :D ni pun PG update segera sebab wifi super laju la PG kata :D paswod wifi? dikglikas03xx . dan dan. kalau nak mai sini, pegi bawa segala android, samsung, iphone, laptop, ipad korang yang besar gajah tu. bolehlah update software! ahaha.

much love. PG

9 comments:

  1. Replies
    1. haa. nanti turun kk, bolehlah pegi ya cik itah :D

      Delete
  2. Amboi.. sambil makan sambil apdet blog ya! hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. tu yang mahal tu kan kak Yus! :D

      Delete
  3. Replies
    1. hehe. dan harus dengan segera blogwalking kan deno :)

      Delete
  4. kalau dekat dah pi nie .. huhu .. btw .. jemput singgah ke blog kita :)
    http://fynazshamz.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. tu la pasal kan. tak pe, inshaAllah someday boleh pegi. inshaAllah :)

      Delete
  5. tak pernah lagi jumpa restoran nie..nnti nak juga try pigila dgn mr.f hihi

    ReplyDelete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes