05 November 2013

Tutorial Letak iklan Rectangle Nuffnang

hi fellow. assalamualaikum. sambil tengok love you mr. arrogant ni, PG nak bagi tutorial kat blogger Asha Lya. tadi ada nampak Asha bertanya cara letak iklan rectangle nuffnang tu. but, anyway. PG share gambar yang telah nuffnang sediakan ya sayang. harap awak dapat ikut step yang nuffnang bagi. kalau tak dapat juga, nanti PG cuba tengok html blog awak tu :D

ikut step bawah ni:
Copy the Large Rectangular code from our nuffnang Add Ads page. Click the 'Edit HTML' box, press Ctrl + F and search for "post-footer-line-3" and locate the "</b:includable>" element nearby. Paste the ad codes directly above </b:includable> element. Click save and you are done

ar. senang dan mudah je kan. harap asha lya dapat ikut step yang PG share. oh ya, tadi PG sempat pegi blog asha lya, dan ya memang PG nampak ads rectangle nuffnang asha tidak berada di kedudukan yang betul ;)

much love. PG

7 comments:

  1. owhh yke hehe..thank's pg t kita try buat dulula harap2 la menjadi.tgkkedudukan iklan kat blog pg cantik ja :)

    ReplyDelete
  2. trima kasih banyak pg kita suda buat menjadila hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. ok dear asha :)
      PG cuma bantu apa yg ptt je :D

      Delete
  3. Replies
    1. terima kasih rosmadi :)
      tapi saya tak berapa pandai nak buat tutorial sangat :D

      Delete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes