Tuntutan Elaun Perjalanan SPR PRU13 | HARUS TUNTUT

November 02, 2013

Elaun Tuntutan Perjalanan SPR PRU13. Sebelum ini PG pernah menulis tentang Permohonan Tuntutan Elaun Bertugas semasa SPR PRU13, dan ya PG menerima banyak pendapat dari sana. malah, PG juga pernah menulis tentang Masyuk! Elaun Bertugas semasa SPR PRU13 Telah Diterima. syukur alhamudlillah. evendo agak menanti lama dan lambat menerima elaun tersebut, tapi! bersyukur sangat-sangat sebab tuntutan sudah diterima. dari tiada kan? ;)

Taniah atas kemenang BN baru-baru ini. Rasanya da boleh buat pembayaran tuk para petugas PRU SPR13 kan.
and, i wondering dimana katanya nak bagi BR1M RM1200 jika BN menang erk?

dan, PG nak share dengan korang, yang mana selain permohonan tuntutan elaun bertugas semasa pada hari sebenar SPR PRU13 ketika itu, ada lagi tuntutan yang patut korang tahu dan jika korang rasa duit itu bukan senang nak di cari ka, maka! PG rasa korang kena tuntut la elaun tersebut.

tuntutan yang PG maksudkan is, Elaun Perjalanan SPR PRU13. as PG say, duit bukan senang di cari kan, PG syor kan korang tuntutlah elaun perjalanan ini. apa dia elaun perjalanan ni? yes. soalan yang bagus. Tuntutan Elaun Perjalanan SPR PRU13 ini adalah, sebarang tuntutan yang melibatkan $$$ semasa korang hendak pegi lokasi ketika sesi perjumpaan atau mesyuarat berkaitan perjalanan sebelum proses hari sebenar SPR PRU13 baru-baru ini. erti kata lain, jika korang drive sendiri menggunakan kenderaan korang ke tempat lokasi, dari situ, penggunaan minyak kereta boleh di tuntut. jika menaiki perkhidmatan bas awam atau better teksi, tambang teksi boleh di tuntut. dan tuntutan pula bermula dari rumah korang. 

PG nak share, jiran belah rumah PG, yang mana PG bantu dia untuk menyiapkan tuntutan elaun perjalanan beliau, menggunakan alamat yang tertera di dalam kad pengenalan beliau, jarak juga di ambil kira ye kengkawan, dan tidak sangka juga tau, sekali perjalanan nak ke lokasi mesyuarat ketika itu, menaiki teksi, boleh dapat RM150.00. fuh! siapa nak bagi $$$ macam tu kan. sekarang ni pula, beliau menanti kemasukkan elaun tuntutan yang sama dalam bulan ini. inshaAllah. RM150.00 x 7 kali (seingat PG) pegi lokasi mesyuarat, dan berapa ratus riban dapat kat sana :D

maka!. PG syorkan kat kengkawan PG, yang belum tuntut tu, please pegi tuntut. PG da tuntut elaun tersebut, sekarang ni tinggal nak tunggu $$$ masuk ke bank je la. hihi.

much love. PG

You Might Also Like

4 comments

  1. Farah pn tahu jugak psl hal nie..tp jarak dkt sgt nk claims rasa malu la pulak.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. tu yang payah kadang nak trick nak claim banyak sikit kan sis :D

      Delete
  2. wah beznye kak...masyuk tuuuuuuu
    isi tabung sini-inti edge

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. inshaAllah, masyuk tu dear :)
      tQ isi tabung akak ! :D

      Delete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images