TONTON WAYANG : The Hunger Games : Catching Fire

fellow. assalam.

kemarin petang balik kerja terus pegi tonton wayang dengan en. suami. kali ni tengok The Hunger Games Catching Fire. 2 jam wei. aku yang tak makan dari tengahari, memang rasa nak mengamuk je. da la citer ni panjang sangat. bosan pula la. wayang pun banyak sembang. last-last wayang pula, rasa tergantung citer ni. tau-tau je la wayang hollywood kan. tak salah kalau tak tergantung. sure ada sambungan later. huhu.


pakcik gugil, pinjam gambar lagi tau :D

ok, review sikit pasal wayang ni. wayang ni tentang katniss dan peeta. depa dua menang dalam satu perlawanan yang their called 'games' dan sefaham aku is, depa dua sengaja mengaku kalah, sebab tak nak salah seorang daripada mereka mati dalam permainan tersebut. after that, depa menjadi tumpuan dunia sebab kira menanglah dalam permainan tersebut. depa yang sebenarnya tak bercinta, kena pura-pura bercinta sebab da menjadi tumpuan dunia, jadi depan ni da jadi seperti ikon tau. satu harapan untuk menentang keganasan. tapi dalam masa, menjadi hamba. ar, memang aku tak faham jalan cerita ni. jadi i guest, aku agak bosan tonton wayang ni.

ok, aku panjangkan review pun sure korang tak akan faham. untuk memudahkan korang faham sendiri, korang pegi tonton wayang ni k. sebab kemarin baru release wayang ni. :D jadi, selamat menonton tau korang! dan selamat berhujung minggu gitu dari PG ;)

much love. PG

Comments

Popular posts from this blog

Isu Cuti Menjaga Anak atau Suami Sakit bagi Si Penjawat Awam

Biodata Aishah ilias Pelakon Love You Mr. Arrogant

Waktu Operasi Urban Transformasi Centre (UTC) Kota Kinabalu dan Di Seluruh Negara