08 November 2013

TONTON WAYANG | Carrie - You Will Know Her Name

fellow.

citer horror hollywood memang tak dinafikan babak seram memang menjadikan. evendo itu cuma sekadar wayang, tapi efect seram tu memang pergh la. sapa minat tengok horror movie tapi bila part babak seram, siap tutup mata ar memang tahu la seramnya tu macam mana.


ok. lunch time tadi pegi tengok wayang carrie. as usual dengan geng tengok wayang. tiket wayang as usual si yaya awal-awal da snap. tapi macam biasa juga, aku memang tak pernah nak minta gambar tu :D aku buat review je la.

what the story? nak citer la ni.

its all about carrie of course, seorang gadis pemalu yang sering di sisihkan oleh rakan-rakan sekolah juga ibu kandungnya sendiri. carrie mempunyai satu kuasa yang ada pada dirinya dan menggunakan kuasanya itu untuk membalas dendam pada sesiapa sahaja yang menyakitinya.


carrie and her mother

kemuncak cerita ketika malam prom di sekolah mereka. kejadian yang amat ngeri. lebih ngeri bila tommy, mati di tempat kejadian. lagi menambahkan sakit hati carrie untuk membalas dendam. dan how carrie selepas itu? ar, itu korang kenalah pegi tonton ok. kang aku buat review panjang-panjang, macam tak best pula kan. hihi. 

korang! selamat berhujung minggu ya :D

much love. PG

4 comments:

  1. Replies
    1. hehe. sebenarnya PG baru nak bagitau kat farah tentang movie ni :D
      marathon!

      Delete
  2. macam best je.. nak tenguk wayang. tapi bajet lari pulak. huhu

    ReplyDelete
  3. mcm bez je tajuk die
    sure seram nih
    isi tabung nuffnang sini-hotlink

    ReplyDelete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes