04 November 2013

Tips Untuk Mendapatkan Entry Sponsored Post dari Nuffnang

holla fellow dan assalamualaikum. hihi. ewa-ewa, banyak yang bertanya tentang sponsored post PG tadi erk. tips? okey! PG akan kongsikan beberapa tips yang PG sendiri lakukan. mungkin itu salah satu tips yang mungkin menyebabkan PG menerima atau mendapat tawaran untuk menulis di dalam entry 'sponsored post' by nuffnang. sebelum itu, PG nak ucapkan terima kasih buat kengkawan bloggers PG yang sudi ziarah masuk blog PG. trafik atau unik juga menjadi salah satu punca utama, kita boleh mendapat 'sponsored post' ni tadi. apa kaitannya? ok, silalah baca :D

1. status glitterati.

PG tahu dan rasanya all bloggers sedia maklum tentang status ni tadi kan? status glitterati ( ngam ke PG eja tu :D ) atau PG call status G sometimes k. status ni penting. ini adalah UTAMA untuk korang layak atau boleh mendapat jemputan menulis untuk 'sponsored post'. awesome kan. baca sini selanjutnya [ Tips Dapatkan Buffered Earning NuffnanG]

2. letak 3 iklan nuffnang.


kedudukan betul letak 3 iklan nuffnang

Ok, ini pun penting. korang kena letak kan iklan nuffnang di kedudukan yang betul. tengok gambaran di atas cara yang betul letak iklan nuffnang.

3. update survey.
Yes. ini juga penting. korang harus dan wajiblah selalu update soalan kaji selidik yang telah di sediakan untuk korang di acc nuffnang masing-masing. ok, kenapa perlu update? kelebihan update soal selidik ni tadi adalah, memudahkan nuffnang atau pihak penaja untuk mengenalpasti, apakah yang sedang berlaku di dalam blog korang.

jika korang mention, blog korang adalah blog peribadi, sebutkan apa yang korang tulis. contoh, korang tulis tentang gadget. fesyen, kecantikan, kebersihan, tips and many more. ingat tu. update survey sangat penting tau.
tang ni PG agak titikberatkan juga. evendo tak berharap sangat dapat jemputan untuk menulis sponsored post kan. sekurang-kurangnynya, ada ads yang still berada di blog PG. itu sudah cukup. kan kita berblog untuk menulis apa yang kita suka. dan tentang earning yang kita dapat dari nuffnang, itu perkara ke dua. betul tak? hihi.


4. trafik dan unik


blogstats / trafik dan unik blog PG minggu lepas

Ya, ini yang PG katakan tadi apakah kaitannya dengan mendapat jemputan 'sponsored post' too. that one base PG opinion la k. sebab, trafik atau pun unik ni, kadang di ambik kira juga oleh nuffnang. korang pernah baca tak blog stats yang PG pernah tulis sebelum ini? itu juga bersangkut paut. berapa yang masuk blog PG dan berapa unik yang PG dapat dari bloggers yang datang mai blog PG. that why, blogwalking itu penting. jangan sombong nak pegi blogwalking, tegur blogger lain. itu juga adalah salah satu korang akan dapat (inshaAllah) sponsored post / BE dari nuffnang. ar, macam korang tak biasa dengan perkataan BE kan? hihi

ok! PG rasa itu sahaja. itu sahaja yang PG lakukan setakat ini. just being ur self and inshaAllah, nuffnang pasti nampak apakah yang mereka mahu dari blog korang. ala, PG blog ni pun baru juga tau. masih baby lagi. banyak benda lagi PG nak kena belajar. sama-samalah kita meneroka dunia blog bersama si nuffnang tu ye. hihi. inshaAllah, jika ada tips yang berkaitan, PG will share dengan korang lagi :)

much love. PG

16 comments:

  1. terbaik tips ni...tp kita xdpt status gelihati

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi. tips simple je. senang blogger nak follow :)
      alamak, tak dapat status gelihati? awak ada letak ads lain ke? :D

      Delete
  2. owh... kedudukan ads nuffnang tu.. diatas sekali eh, bhagian sidebar.. oooo..
    tips yang oshem.. terima kasih sudi share.. sangatlah teringin nak dapat sponsor post dari nuff..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ah'ah syg. kedudukan kena betul. hihi. inshaAllah, lepas ni bolehlah dapat sponsor post dari nuff. PG doakan :)

      Delete
  3. thank's pg..satu ja iklan yang kat bawah post kita tak pandai buat.sda cuba berkali2 tapi tetap tak menjadi juga ni..feedup suda...boleh ajar kita :)

    ReplyDelete
  4. good shareing PG :) blogwalking sambil top up :)

    ReplyDelete
  5. mekasih PG..nak kena usaha lagi ni hihi..teringin gak nak merasa sponsored post tu :)

    ReplyDelete
  6. Salam ziarah ...sis singgah sini,kutip ilmu dan jalin ukhwah. Semua tips tu memang perlu ikut..insyallah mudah2an dapat :-D

    ReplyDelete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes