Muzium Sabah

fellow. assalam.

hari ni aktiviti, pergi lawat muzium sabah. erp. sapa kata pegi muzium itu old fashion. nope. pegi muzium, selain boleh rehatkan minda, dari 5 hari mengadap kerja yang buat strees kadang, boleh juga menambahkan ilmu pengetahuan tau. oh by the way, aku da lama tak pegi muzium sabah. paling last i think, masa sekolah menengah, form 2 3 i guest. lama da kan.


Muzium Sabah Map

kali ni pegi dengan suami. lucu pula. kali pertama pegi dengan suami. ahaha. also pegi dengan syasya, syafik, and nurul. memandangkan memang da lama tak pegi, memang dan dorang 3 tu tak pernah pegi muzium (oh i wonder kenapa tak pernah pegi. hihi) so, memang separuh daripada muzium tu aku ajak pusing.

Guest Info


Admission fees

Malaysian Guests - RM2.00
Non-Malaysian Guests - RM15.00

Malaysians only:
  • Students in uniform - Free
  • Disabled guests - Free
  • Senior guests - Free
  • Taxi Drivers - Free

Opening hours

Open daily from 9.00 am to 5.00pm ( sumber : muzium sabah )
ar, itu je la buat hari ni k. internet PG memang sangat-sangat slow. ecok, inshaAllah PG share gambar dengan korang :)

much love. PG

Comments

  1. Replies
    1. hehe. tenang ya aya :D nanti PG share. hehe

      Delete
  2. hye PG..dayat dtg pagi2 topup sini... iklan fuelsave95 ..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi dayat :) terima kasih dayat. wa, awal pagi lagi mai sini erk. baik! :D

      Delete
  3. seronok la pegi muzium..dapat tgk khazanah lama yang kita tk tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. betul tu ija :)
      memandangkan da lama tak pegi kan, bolehlah tambah ilmu di dada sikit :D

      Delete
  4. dah lama tak pergi muzium, mesti best kan.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. best ika! sekali sekala pegi :)
      bawa sedara mara :D

      Delete
  5. sy ni nama ja orang sabah..tapi tak penah lagi pegi muzium sabah..teruk betul!

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh mak ai cik itah. mari PG bentang permaidani merah untuk cik itah, nak? hehe

      Delete
  6. 2 tahun lepas, saya ada pegi ke sabah, ada acara blogger kat sana, tapi tak sempat nak pegi jalan-jalan, sebab full sangat activity :D Lain waktu nak sempatkan lah ke sana :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok, inshaAllah. ada masa nanti, boleh melawat muzium sabah pula :)
      oh, ada acara apa tu ya? :)

      Delete
    2. acara borneo blogger award 2010, coba awak cari kat google, mungkin masa tu awak tak tahu ya :) ramai semua blogger datang kat sabah...

      Delete

Post a Comment

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Popular posts from this blog

Isu Cuti Menjaga Anak atau Suami Sakit bagi Si Penjawat Awam

Biodata Aishah ilias Pelakon Love You Mr. Arrogant

Waktu Operasi Urban Transformasi Centre (UTC) Kota Kinabalu dan Di Seluruh Negara