Check Kesihatan Please

November 11, 2013

fellow. assalam!

pemeriksaan kesihatan bagi PG adalah untuk orang yang sakit sahaja. PG memang jarang pegi cek kesihatan. kalau sakit pun, kadang bawa tidur, makan panadol, tarik rambut kalau maigrain. itu sahaja. part nak pegi hospital memang, pergh. kalau boleh nak sumpah serana. kenapa hospital kena wujud. kenapa jarum sakit sangat. blablabla. kalau boleh, nak tengok rupa hospital pun tak nak. hihi.

tapi, since suami tak sihat dari jumaat lepas. maka! harus juga gagahkan diri pegi hospital. hari ni PG tak pergi kerja. paksa juga sms en. bos. huhu. so, the result is. darah suami normal. syukur alhamdulillah. tak juga kena tahan duduk hospital. dengan bau ubat-ubatannya lagi. dengan bunyi mesin bantuan nyawa tu lagi. dan segalanya la. memang aduhai. tak nak la duduk lama-lama kat hospital! masa mama PG masuk hospital berbulan-bulan dulu pun, aduhai hati. hanya hati sahaja yang tahu. bukan PG tak suka hospital. tapi memang, PG tak suka hospital! mungkin cerita-cerita hospital ni orang kata, berhantu. hihi.


kesian kat suami, da terlentang kat kerusi panjang hospital~

ar, tu la je la nak bagitau korang. darah suami normal. suami sakit sebab tak cukup rehat. tak tahu la tak cukup rehat tu tang mana. sebab aku ni yang sentiasa bersama suami, rasanya suami cukup rehat. terlebih rehat adalah. ahaha.

oh and ya, di sebabkan itu, PG jarang berblog dan walking beberapa hari ni. mood sakit suami dan masuk kat badan aku. sampai blog terabai seketika. hihi.

much love. PG

You Might Also Like

8 comments

  1. Moga cepat sembuh.. Rehat yang cukup ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sis fuza :)
      nanti bagitau kat suami :D

      Delete
  2. moga kesihatan pulih seperti sedia kala
    aah yumida pun kurang suka ke hospital
    byk sgt cerita mistik di dengari..hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. hikhik. kita sama. lebih-lebih lagi part masuk toilet di tengah malam kan :D ahaha

      Delete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images