Cara Response Email Nuffnang kalau Dapat Sponsored Post

fellow. assalam.

PG nak share ni. harap dapat membantu mia dan kengkawan bloggers PG :)

hi mia ;)
ok, ni PG share dengan mia. hurm, kalau PG salah jawap, or benda ni mia da tahu tapi mungkin PG punya jawapan tidak sama dengan apa yang mia nak, bagitau PG ya :D

mia boleh klik dekat ADVERTORIALS dekat acc nuffnang mia, dan mia akan nampak perkataan SPONSORED POST.
Advertorials tu kalau kita terima SP, dia akan ada angka 1 atau base berapa yang nuffnang nak bagi SP. yang tu da zero, sebab PG tak terima apa-apa SP lagi :D
lepas klik Ad tu, mia akan nampak Sponsored Post atau pun Sponsored Post Detail. klik SP atau SPD kalau ada. lepas tu mia scroll sampai bawah, sampai mia nampak perkataan Submit Feedback macam kat bawah ni pula.
ok, kat sini, mia bolehlah respon email dari nuffnang tentang SP ni. taip-taip nak tanya apa sahaja tentang SP, terus klik Submit Respons.
dan selalunya, memang just respon kat sini sahaja tau mia. Ms. Anne dari nuffnang tu selalunya akan balas dengan segera. dan, kalau ada yang penting sangat, Ms. Anne akan terus email ke email mia sendiri menggunakan email nuffnang, dan dia sendiri akan sarankan reply terus ke email Ms. Anne atau dia akan respon dari Submit Respon yang mia submit tadi.

ar, macam tu je la mia. harap mia ok dengan jawapan PG ni tau :D anything, boleh tanya lagi. hihi. ( setahu PG, mia macam aktif dapat apa-apa dari nuffy. like BE, make video semua tu. and PG pretty sure, mia lebih arif pasal ni. ;D )

much love. PG

Comments

  1. wahhh..nice sharing...btw,, PG ..dayat datang topup :) teheee... xper kan??? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih dayat :) hehe. tak pe pun. topup sekali burung chuper PG tu tau :D

      Delete
  2. oo macamtu, tq PG, sungguhpun takde at least kita tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe, inshaAllah, pasti ada juga tu nanti :)
      rajin2 update servey sama tau kinah :D

      Delete
  3. Replies
    1. sama-sama asha :)
      nanti kalau ada apa2 number tertera dekat adver tu, jangan abaikan tau. singgah pegi tengok apa benda dalam tu. kang terlepas pula SP ;)

      Delete
  4. ohhhh gitu... sayangnya kita xdapat sp lagi :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. alolo. tak nak la sedih-sedih syg. inshaAllah, pasti ada.
      pesanan PG, rajin-rajin udpate servey tau! dan banyakkan backlink ke nuffnang :D

      Delete
  5. Okey. Faham. Terima kasih PG sudi berkongsi pengetahuan. Sangat-sangat membantu :)

    ReplyDelete
  6. nice sharing. tapi tak join pon nuffnang =P

    http://iniblogabangkamil.blogspot.com/2013/11/exam-dah-habis.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih bang kamil ;)
      ok, harus join! :D

      Delete
  7. tak pernah dpt rasanya benda ni.
    2. singgah sini pertama kali.. dan follow..
    jemput singgah ke laman santai leeza

    ReplyDelete
  8. hi PG,

    dekat saya punya nuffnang takde pun perkataan 'advertorial'.
    tapi saya ada dapat email dari satu company ni. tu kira advertorial jugak ke?
    macam mana eh?

    ReplyDelete

Post a Comment

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Popular posts from this blog

Isu Cuti Menjaga Anak atau Suami Sakit bagi Si Penjawat Awam

Biodata Aishah ilias Pelakon Love You Mr. Arrogant

Waktu Operasi Urban Transformasi Centre (UTC) Kota Kinabalu dan Di Seluruh Negara