Posts

Showing posts from November, 2013

Earning Nuffnang Sepanjang Berblog

Image
fellow. assalam!

bagi salam ada tanda seru di sana sebab agak eksited tahap THOR dapat jumpa JANE semula. hahaha. ok! PG nak share earning nuffy PG selama oh i mean since PG bergelar seorang blogger. syukur alhamdulillah. tidak banyak, at least merasa juga sedikit pendapatan sampingan dari dunia blog orang kata kan. syukur alhamdulillah. :)


see. earn nuffy PG tak la banyak sangat sampai ribu riban. ye la, blog tak femes mana pun kan. dalam tahun 2010, sepanjang tahun 2010 PG dapat la merasa juga dalam RM51.25 sen. syukur alhamdulillah. rasanya itu earn bagi blog PG yang lagi satu. blog PG sekarang baru je start dalam bulan november 2011, 22. so that mean, sepanjang tahun 2011, PG dapatlah juga menjana sedikit pendapatan sampingan sebanyak RM58.75 sen sahaja.( hurm. kebetulan ke aper ada 0.05 sen kat situ . hehe ) terima kasih nuffnang :)

sepanjang tahun 2012 pula PG tak pernah keluarkan apa-apa earn dari nuffy. sebab earn yang PG dapat tak berapa nak memberangsangkan masa tu, so PG d…

Identiti Encik Mimpi Penyanyi Lagu RINDUKANLAH Soundtrack Play itu Suami Aku

Image
fellow. assalam.

anyone. anyone. anyone tahu tak siapa sebenarnya ENCIK MIMPI penyanyi lagu RINDUKANLAH, soundtrack drama yang heboh di perkatakan sekarang iaitu 'Playboy itu Suami Aku'? tu?! nak juga mengenali dengan si jejaka yang menyanyikan lagu yang best lagu ni :D korang da dengar ke belum lagu ni wei?  mari klik sini kalau nak dengar > RINDUKANLAH BY ENCIK MIMPI <


Hi Encik Mimpi :)
Oh by the way! mari follow facebook Encik Mimpi. kot-kot bolehlah tahu siapa si jejaka yang hangat di pasaran sekarang ni. nak bermimpi sat lagi la. kot-kot bolehlah bermimpi siapa si encik mimpi :D

much love. PG

Lirik Lagu Rindukanlah by Encik Mimpi

fellow. assalam.

sebenarnya, aku tak tengok pun drama Playboy itu Suami Aku, tapi aku suka dengan soundtrack drama tu. ni aku share lirik lagu tu. kredit to raja drama blog :D ( wak, saya copy lirik ya :) )
Ku Benar-Benar Sayang 
Pada Dirimu Oh Kasihku 
Janganlah Engkau Ragu 
Pada Diriku

Dan Ku Berkelana Mencari 
Harapan Yang Kita Impikan.. 
Dari Terbitnya Sang Suria... 
Hingga Tenggelam..

Dan Ku Ingin Cinta Sejatimu 
Dan Ku Ingin Harapan Hatimu 
Oh Janganlah Engkau Bersedih 
Oh Ikhlas-Ikhlaskanlah.. Hatimu

Rindu-rindukanlah Diriku 
Sepanjang Hari-Harimu 
Sayangku 
Ku Adalah Milikmu 
Sayangku Adalah 
Milikmu Yang Kau Rindu..

Doa-doakanlah Diriku Di Dalam Hatimu 
Di Dalam Nafasmu 
Sepanjang Hari-harimu..

Ku Benar-Benar Sayang 
Pada Dirimu Oh Kasihku 
Janganlah Engkau Ragu 
Pada Diriku

Dan Ku Ingin Cinta Sejatimu 
Dan Ku Ingin Harapan Hatimu 
Oh Janganlah Engkau Bersedih 
Oh Ikhlas-Ikhlaskanlah.. Hatimu

Rindu-rindukanlah Diriku 
Sepanjang Hari-Harimu 
Say…

Hot Header!

Image
fellow. assalam.

hari ni duduk rumah mama. balik kampung la apa lagi. nak bangun lewat? jangan harap. mata kalau da biasa bangun awal, awal juga la bangun kat mana-mana sekali pun T_T nak melingkar macam ular kat tilam sejam dua dari kebiasaan pun tak dapat. sobsob. ar. ada sapa perasan tak header blog aku? hihi. da bertukar lagi kan. hihi. minta maap erk kalau ada yang menyampah. sebab owner blog ni memang suka sangat edit header sampai yang berkenan mati di hati :D


ar. hot header ni sebab pakai gambar sendiri. :D heee. macam comel je macam comel je :D

much love. PG

Dapat Doodle Comel dari Paan Blog

Image
fellow. assalam.

horey! dapat doodle lagi. kali ni dari blog adik paan kita yang masih muda dan punya bakat buat doodle. bukan macam akak PG ni yang tak reti nak buat doodle T_T . apa pun, terima kasih ya adik paan. akak suka giler wei! nak minta buat header lagi, boleh tak? ngeh3.


Yes. My Name is Puan Gojes a.k.a Puan Gorjes. ahaha PG nak ucapkan beribu thanks buat paan tau :) blog Paan
much love. PG

Kenapa Shila Amzah Pujuk Ibu Johan As'ari?

Image
fellow. assalam.

shila hamzah pujuk ibu johan as'ari? oh pasal johan umum dia da in love dengan lana nordin erk? hurm. PG, no komen. talk to my hand kata zizang :D


hurm. setahu PG, johan memang pernah mention yang dia ada berkawan dengan seseorang, tapi tidak dinyatakan siapa sebenarnya. hurm. KREDIT : Beautifulnara blog.

much love. PG

Question and Answer

Image
fellow. assalam.

sebelum balik rumah. saja nak tanya kat kengkawan blogger. if nak share, ok sahaja. PG nak tanya, dalam sehari berapa kerap or berapa entry yang korang dapat buat erk? Kalau tanya PG, kalau ada mood, kadang boleh 5 entry sahaja dalam sehari. hehe.


pakcik gugil pinjam gambar awak lagi :D
much love. PG

Anugerah Skrin 2013 | Dbkk Got Talent 2013

Image
fellow. assalam.

tidak! dalam delima nak pilih antara nak tengok Anugerah Skrin 2013 atau pun nak tengok DBKK GOT TALENT 2013, yang kali pertamanya di adakan di DBKK ! uwargh!! sangat dalam delima. dua-dua pun best. Anugerah Skrin 2013 nak tengok sebab ada Nad Zainal Sebagai pengacara malam tu! Dbkk Got Talent pula sebab ada yaya aka zanariah, my bestie yang akan jadi salah seorang peserta nyanyian malam tu. tidak! dalam delima ;(


hi nad ! awak comel :) kredit : rotikaya blog
sangat dalam delima. korang! korang! bagilah PG idea nak tengok mana yang satu ni. sobsob.

much love. PG

Lana Nordin Cinta Johan As'ari | Tahniah!

Image
fellow. assalam!

omaigaddddd. tak sangka wei. memang tak sangka. i mean, aku tak sangka yang Johan As'ari  sebenarnya bukan bercinta dengan penyanyi terkenal kita, pemenang anugerah waze, shila hamzah tu. rupanya, Johan bercinta dan bakal  bernikah kawen dengan pelakon cantik, lagi seksi Lana Nordin tu. waa. heart attack sat ;D apa pun, tahniah lah buat johan. semoga ikatan yang bakal di satukan, inshaAllah akan berkekalan till jannah like PG dan suami :)


kata Lana;-
Saya nampak ketulusan hatinya. Walaupun terkejut, saya sebak apabila dia menyatakan alasan mahu
menjadikan saya isteri. Sebagai wanita, saya memang mencari pembimbing yang boleh membimbing. Doa saya dimakbulkan apabila dipertemukan dengan Johan.
Ketika dia meluahkan perasaan, saya hanya memintanya bertemu terus dengan keluarga andai benar benar serius. Dia bukan main main. Sebagai wanita, lebih manis kalau Johan saja berbicara soal tunang dan berkahwin.
kata Johan;-
Saya berkawan dengannya bukan main-main. Sa…

Mendapat Tajaan RM13 Juta Majlis Perkahwinan Che Tah dan Zain | Tahniah!

Image
fellow. assalam.

wow! agak ketinggalan juga PG ni kan. Tajaan RM13 Juta untuk Majlis Perkahwinan Che Tah dan Zain! memang super B la. sure-sure la wedding of the year kan. rezeki. syukur alhamdulillah. ni la orang kata rezeki orang yang bakal mendirikan rumah tangga kan. syukur. amin-amin.


kata che tah;-
Majlis perkahwinan kami ini bukan berniat untuk menunjuk-nunjuk, sebaliknya setiap tajaan yang kami perolehi ini merupakan satu rezeki. Kami memang tidak menyangka apabila ramai pihak sudi untuk menjadi penaja. Pada awalnya kami cuma merancang untuk mengadakan majlis yang ringkas, misalnya upacara akad nikah pun sudah memadai. Mungkin dengan pelbagai tajaan yang diterima ini membuatkan majlis ini kelihatan besar dan meriah Mana ada kami buat pinjaman bank? Semua perbelanjaan ditaja kecuali duit hantaran dan persembahan artis serta pengacara majlis datang daripada poket kami sendiri. kredit : beautifulnara blog
PSST : selamat pengantin baru buat zain :) much love. PG

Tonton Wayang : Penanggal

Image
fellow. assalam.

hari ni da keluar wayang penanggal dekat pawagam korang yang berdekatan kan. PG tak sabar nak pegi tengok esok dengan geng kaki wayang. ramai-ramai tengok baru syok kan. hihi. semalam siap donlod lagi making penanggal ni. suka part si murni aka ummi nazeera tu acting dekat lumpur. mengelikan wei. ye la, macam mana dia berlakon macam tu at the same time kalau dia tertelan lumpur tu. payah juga kan.



 hari ni da keluar wei !

see? geli pula nak tengok part ni. tapi tak kan la zaman kanak-kanak kita tak pernah main lumpur kan. hehe kredit : beautifulnara blog
mari baca sikit sinopsis wayang penanggal ni. Mengisahkan Murni (Ummi Nazeera) yang mewarisi saka penanggal daripada neneknya dan menimbulkan kekacauan di kampung yang disinggahinya, kemunculan Syed Yusof (Azri Iskandar) yang merupakan seorang penuh dengan ilmu agama dilihat dapat menyelamatkan Murni daripada kesesatan itu. nak tahu lanjut apa jadi dengan murni, korang pegi tonton sekarang. bawa teman. aku tak s…

Untitled Lagi dan Lagi

fellow. assalam.

aku malas. aku banyak kerja. T_T
aku cuma boleh sempat blogwalking kat geng topup je T_T
maafkan aku. sumpah lepas ni tak bz, aku blogwaking semula T_T

much love. PG

Muzium Sabah

Image
fellow. assalam.

hari ni aktiviti, pergi lawat muzium sabah. erp. sapa kata pegi muzium itu old fashion. nope. pegi muzium, selain boleh rehatkan minda, dari 5 hari mengadap kerja yang buat strees kadang, boleh juga menambahkan ilmu pengetahuan tau. oh by the way, aku da lama tak pegi muzium sabah. paling last i think, masa sekolah menengah, form 2 3 i guest. lama da kan.


Muzium Sabah Map
kali ni pegi dengan suami. lucu pula. kali pertama pegi dengan suami. ahaha. also pegi dengan syasya, syafik, and nurul. memandangkan memang da lama tak pegi, memang dan dorang 3 tu tak pernah pegi muzium (oh i wonder kenapa tak pernah pegi. hihi) so, memang separuh daripada muzium tu aku ajak pusing.

Guest Info
Admission feesMalaysian Guests - RM2.00
Non-Malaysian Guests - RM15.00
Malaysians only:
Students in uniform - FreeDisabled guests - FreeSenior guests - FreeTaxi Drivers - FreeOpening hoursOpen daily from 9.00 am to 5.00pm ( sumber : muzium sabah ) ar, itu je la buat hari ni k. internet PG memang …

Delima iPhone

Image
fellow. assalam.

yes. sebelum ni aku ada cakap kan aku pernah ikut contest menang iPhone 5 Gadget impian dari denaihati blog. tapi bukan rezeki aku lagi menang. tak pe. sobsob. dan baru-baru ni aku tulis senarai hargai antara iphone 5 dan juga iphone 5c. niat hati nak beli dan pakai iphone till dari contest sehingga la ke hari ini, masih lagi membara-bara dalam hati. heee. rasa tak sabar nak pakai iphone. erp. bukan la nak berlagak ke aper. tapi, ntahlah. rasa teringin sangat dan sangat iphone sebijik tu.


4s je boleh tak? :(
hari tu, pegilah satu kedai jual hp dengan kawan ofic. dia nak beli hp. kedai tu pula, store yang memang kami biasa pegi. jadi kira da kenal lama dan bolehlah dapat murah kan. aku yang memang dan teringin sangat dan sangat dengan iphone, sempatlah belek-belek iphone 5 ni. harga? wow! boleh buat aku makan nasi selama sebulan lebih juga tu. huhu. tapi, sebab hati punya pasal. aku nak juga iphone ni! erp. tak beli lagi. mampu tengok je.

then, sempatlah bertanya mana…

TONTON WAYANG : The Hunger Games : Catching Fire

Image
fellow. assalam.

kemarin petang balik kerja terus pegi tonton wayang dengan en. suami. kali ni tengok The Hunger Games Catching Fire. 2 jam wei. aku yang tak makan dari tengahari, memang rasa nak mengamuk je. da la citer ni panjang sangat. bosan pula la. wayang pun banyak sembang. last-last wayang pula, rasa tergantung citer ni. tau-tau je la wayang hollywood kan. tak salah kalau tak tergantung. sure ada sambungan later. huhu.


pakcik gugil, pinjam gambar lagi tau :D
ok, review sikit pasal wayang ni. wayang ni tentang katniss dan peeta. depa dua menang dalam satu perlawanan yang their called 'games' dan sefaham aku is, depa dua sengaja mengaku kalah, sebab tak nak salah seorang daripada mereka mati dalam permainan tersebut. after that, depa menjadi tumpuan dunia sebab kira menanglah dalam permainan tersebut. depa yang sebenarnya tak bercinta, kena pura-pura bercinta sebab da menjadi tumpuan dunia, jadi depan ni da jadi seperti ikon tau. satu harapan untuk menentang keganasan. …

Best Keywords Di Nuffnang ;)

Image
fellow. assalam.

heee. sapa cari keyword ni wei?


macam comel je macam comel jewwww ! ahaha. macam ni pun ada orang cari kan. terima kasih nuffnang!

much love. PG

Night Safari In The Museum Sabah!

Image
fellow. assalam.
seumur hidup aku, baru 2 kali aku pegi buat join aktiviti yang agak mencabar sikit. dalam beberapa lagi, semuanya dalam jabatan. tapi yang kena bermalam dan join sekali aktiviti lasak is, baru dua kali. satu masa aku ambik UPSR, satu lagi masa aku dekat kolej. ar masa tu, aku satu team dengan adam af. masa tu dia masih lagi dengan kekasih dia  yang ntah la ke berapa punya kekasih kan. hehe. pas is pas. adam pun da kawin sekarang ni. 
ok! tinggalkan bab tu, sebab aku nak share, yang mana muzium sabah, of course dekat kota kinabalu sabah menganjurkan malam safari dekat muzim sabah. or in englishnya is Night Safari at the Musuem Sabah!