12 October 2013

Program Transformasi Negara DBKK Kem Bina Negara Kundasang, Sabah Siri 2/2013 : Hari Kedua

assalamualaikum fellow,

hari ini hari ke dua PG berada di Kem Bina Negara, Kundasang Sabah of course. cuaca sangatlah sejuk sekarang ni. hujan pun kejap ada kejap tak da. bagi korang atau yang macam PG ni yang memang tak suka sejuk, memang tahap beku la duduk lama-lama kat sini. ni pun syukur sangat-sangat berada kat sini cuma 3 hari 2 malam. ecok da balik KK semula. selain tak sabar nak jumpa dengan suami, ar ni memang tak sabar nak balik sebab sejuk yang amat-amat kat sini. oh by the way, Kem Bina Negara ni berada di atas bukit ya. maka, angin akan sentiasa bertiup dengan kencang sekencangnya, sampaikan kesunyian sepi alam boleh dengar deruan angin tu. heeee. nak balik !!!!


awan nano ~~

ok! aktiviti hari ini di hari ke dua? sebelum tu, sambung entry semalam, ceramah pertama di mulakan oleh Tuan Pengarah BTN sendiri iaitu Ybhg. Datuk Haji Ibrahim bin Saad dengan tajuk ceramah 'isu terkini'. the whole day memang ceramah memang hapening la. rasanya benda yang sama akan di kongsi dengan mana-mana peserta yang di wajibkan hadir KBN, BTN ni. last time yang PG join pun, look like benda yang sama datuk share ;) tak pe. lain peserta juga kan :D ok. pagi ni pula ada ceramah ke dua. dari Puan Masra. Puan Masra pun sangat mesra. sepanjang ceramah memang tak bosan, evendo orang kata kalau bab-bab ceramah ni agak membosankan juga sebenarnya kan. tapi datuk dengan puan, berjaya melarikan keadaan bosan tu seketika. till peserta pun sebenarnya tak perasan gap bosan tu dimana. tapi tak tahu la kalau ada peserta yang tak fokus kan. hehe. masa habis ceramah pun macam tak sedar. serius, puan masra memang sangat mesra dari the last time PG attend :D hehe.


 our breakfast yang da sejuk. huhu

selesai dengan ceramah, geng-geng peserta di pecahkan dalam beberapa kumpulan dan di pisahkan ke bilik-bilik yang ada. so, urus setia memang tak di benarkan join sekali kecuali urus setia BTN. huhu. so, apa nak buat? ahaha. aktiviti PG dengan geng urus setia is, tidur! yahoo!! tepat dengan masanya. sebab mata memang mengantuk sangat. dengan cuaca sejuk bagai. memang bestlah tarik selimut time ni :D tapi yang tak bestnya is, cuaca sejuk, perut pun cepat je berkeroncong. huhu. 

ok! PG stop sini dulu. jumpa next entry :D

much love. PG

2 comments:

  1. Salam perkenalan. Done follow. Klu sudi follow back. Tq :)

    ReplyDelete
  2. helo hi awak ;)
    salam perkenalan sama dari saya, thanks follow blog saya, and follow ur blog too okei :)

    ReplyDelete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes