Pedih Mata

October 17, 2013

assalamualaikum fellow. nampak gayanya, memang aku kena alihkan pandangan mata dari melihat pc tradisional aku ni sat. mata memang tak mampu da nak melihatnya. pedih dan makin pedih. pening pun ada juga. risau juga kalau lama-lama dalam keadaan macam ni, maigrain pula yang bakal datang bertandang. nampak gayanya juga, aku kena sambung baca novel love you mr. arrogant juga. sebab hati da teruja sangat nak tahu apa kesudahan cerita ni, maka, tak boleh nak tangguh-tangguh baca da :D


hi mata google. saya pinjam gambar awak lagi ya :D

so korang yang gomen sama tu pun, janganlah terlampau sama mengadap pc tradisional kita tu. banyak kerja macam mana sekali pun, mata kena rest juga. tak boleh push sangat menatap lama skrin komputer tu. :(

much love. PG

You Might Also Like

14 comments

  1. Assalamualaikum kak. huwaa kesiannya.. sheila pun selalu sakit mata bila hadap kerja kat pc lama2.. tapi bab nak habiskan novel, nombor satu. sanggup tak tidur tau. heeeeee

    ReplyDelete
  2. waalaikumusalam syg. hehe, kita sama. betul! kalau bab novel memang tak boleh nak cakap apa da. makan pun boleh tolak tepi ;D hihi.

    ReplyDelete
  3. kak..jgn lupa titik mata 2 .kalau boleh follow up kat klinik tau takut ada effect pape tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak,, titik mata? apa erk? hihi. terima kasih taking care akak ya :)

      Delete
  4. aah kan kak
    lama2 menatap skrin komputer, pedih mata dibuatnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu dear. kita ni as blogger, kena ada had juga bila selalu menatap skrin komputer ni :)

      Delete
  5. try la pakai kaca mata hitam. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi. terus agak pelik pula mengadap skrin sambil pakai cermin hitam. ahaha

      Delete
  6. deno baru je check mata kat kedai spek petang tadi^^ mata okey

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok, syukur alhamdulillah. PG tak check lagi :(

      Delete
  7. Hehe...rehat kan juga mata tuh...nak pakai lame...wah..sonoknye bace novel..sy memg minat

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu dear :) hehe. baru sikit baca novel ni :D cuti dua hari ni, memang akan habiskan baca novel ni :D

      Delete
  8. mata sy selalu gatal+..huhuhu rasa nak gosok saja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. erp. jangan selalu gosok tau cik itah. mata kan sensitip. kang jadi apa pula. jangan kerap gosok tau. pi cek doktor.

      Delete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images