kawan makan kawan

assalamualaikum fellow.

apa pendapat korang dengan peribahasa (ye ker?) mengatakan 'kawan makan kawan'. contohnya BESTFRIEND. Bestfriend kita sendiri, yang kita percaya 101%. kita share everything dengan dia, kecuali suami la kan. hehe. then, yang tak di sangka-sangka pula, kawan baik kita ni tadi, cerita pasal kita dekat orang lain pula. maksud, orang ketiga.  PG bagi nama C la dekat orang ketiga ni. Bestfriend B. Si empunya cerita A.

mungkin kawan baik dia pula kan. then, si C ni pula, cerita la semula benda yang sama dan mungkin ada penambahan cerita untuk menyedapkan cerita kat si D ni pula. berterusan dari D ke F, G, H, I, J dan seterusnya. ewah-ewah. da macam story board pula kan. dan yang paling tak sedapnya pula is, depan mata pula tu bercerita pasal Si A tadi. adoi. tak da tempat lain ke korang nak bercerita. hurm.



sabar. ah'ah. orang kata, kesabaran itu separuh daripada iman kan. inshaAllah. PG pun try to be one of human yang penuh dengan kesabaran di dalam dada. inshaAllah. itu yang kita harapkan sebagai manusia kan.

so. pendapat PG is. abaikan mereka-mereka ini. be your self. dan jangan campuri urusan mereka, selagi mereka tidak campuri urusan kita juga. senang cerita kan? :)

much love. PG

Comments

  1. abaikan ajer org cmtu., muka manis hati kelat., hidup penuh dgn pura2.., :D

    ReplyDelete
  2. betul. sokong dengan zuhdi :)
    dari pening kepala memikirkan apa yang mereka kata, better kita berblog kan :D

    ReplyDelete
  3. salam PG.perit kalau bff yg betray kita, sakit menusuk ke kalbu. masih terasa sampai sekarang. tapi saya dah maafkan dia cuma susah untuk lupakan.

    ReplyDelete
  4. betul ija. PG pernah rasa benda yang sama. PG da maafkan juga, tapi itu lah, kepercayaan bukan lagi 100% orang kata. mulai hari tu, PG sentiasa berhati-hati bila nak bercakap dengan bff tadi ni. tak pe la kan, memaafkan itu lebih baik. hati pun tenang dan lega :)

    ReplyDelete
  5. dah banyak jumpa kawan macam ni.tambah2 time study. tikam belakang untuk kepentingan diri sendiri. takot nak ada bestfriend.baik kawan sekadar kawan biasa je :(

    ReplyDelete
  6. mcm xd bnd lain nk mkn ke?heheh..gurau je

    ReplyDelete

Post a Comment

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Popular posts from this blog

Isu Cuti Menjaga Anak atau Suami Sakit bagi Si Penjawat Awam

Biodata Aishah ilias Pelakon Love You Mr. Arrogant

Waktu Operasi Urban Transformasi Centre (UTC) Kota Kinabalu dan Di Seluruh Negara