Katakan Tidak Pada SALESMAN

morning semua. pernah tak korang rasa menyampah bila ada para penjual, tak kira lelaki ke perempuan yang datang mai office korang, bagi salam (sopan dulu la kan) kemudian, terus duduk depan meja siap keluarkan kertas-kertas atau pun promote barang depa nak jual. aduh. 


pakcik google, dengan rasa marah, saya pinjam gambar awak lagi tau!

memang hampeh betul la. lagi rasa macam hampeh kalau 'orang kata tak minat' terus depa kata 'oh, ok kak. tak pa. terima kasih' tapi....bila dorang berpaling dari korang, tiba-tiba depa kata 'hee. waste time'. oh mak gayah. da la masuk ofic orang tanpa kebenaran. jual barang TU OK. tapi kalau dengan niat baik, ok dek oi. tapi kalau da sebut macam tu. engko fikir, sapa yang waste time sekarang ni. heeeee....geramnya aku. nasiblah pekerjaan yang kita lakukan ini dengan usaha untuk mencari sumber rezeki yang halal. hurm. tak pa. tenang wahai hati. depa pun tengah jalankan tanggungjawab depa. like me. hihi.

much love. PG

Comments

  1. memang menyampah betul..da orang kata tak berminat masih jugak nak explain itu ini promote itu ini hmm..sabar ja la :D

    ReplyDelete
  2. sangat sangat sangat menyampah... kalau dilayan mau sampai subuh esok dia balik...

    ReplyDelete
  3. bahasa nya tu kurang sopan kan PG. ish ish..

    ReplyDelete
  4. memang menyampah dengan salseman ni...grrr!!!! MENYAMPAH :(

    ReplyDelete

Post a Comment

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Popular posts from this blog

Isu Cuti Menjaga Anak atau Suami Sakit bagi Si Penjawat Awam

Biodata Aishah ilias Pelakon Love You Mr. Arrogant

Waktu Operasi Urban Transformasi Centre (UTC) Kota Kinabalu dan Di Seluruh Negara