CUTI MENJAGA ANAK SAKIT

October 04, 2013

assalamualaikum fellow.

sebenarnya, keyword ni memang selalu PG perhatikan menjadi carian di akaun Nuffnang PG. mungkin ada yang mencari di blog lain tapi terselit sedikit dekat blog PG. mungkin juga sebab, PG pernah tulis tentang ini di entry Isu Cuti Menjaga Anak atau Suami Sakit bagi Si Penjawat Awam sebelum ini, dan ianya menjadi rujukan buat mereka yang mencari. dan sudah semestinya yang mencari ini sudah pasti adalah one of gomen staff. maybe?

untuk pengetahuan korang semua, yang tidak bekerja di gomen la kan. sebenarnya, isu cuti untuk menjaga anak sakit, setahu PG, ianya tidak ada termaktub dalam pekeliling. sukar sebenarnya. ye la, sebagai ibu bapa, jika anak mereka sakit secara tiba - tiba, dan perlu jagaan yang betul, ibu bapa ini sebenarnya terpaksa mengorbankan atau mengambil cuti sendiri untuk menjaga anak - anak ini tadi. bagaimana jika mereka tidak punya baki cuti lagi? ar, itu lain lagi cerita kengkawan PG.

apa pun, cuti untuk menjaga anak sakit, memang tiada setahu PG. dan, untuk para gomen yang ingin mengetahui lebih lanjut atau mahu selidik sendiri samada, ada atau tiada pekeliling yang mengatakan cuti untuk menjaga anak sakit ini, boleh la rujuk di laman ini > www.jpa.gov.my < semoga kengkawan gomen mendapat info yang kengkawan nak ya :)

much love. PG

You Might Also Like

2 comments

  1. Kalau dah emergency..terpaksalah cuti jugak kan..terutama demi anak dan family

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu sis fuza. kalau da kes melibatkan anak tau family ni, memang kena ambik cuti juga. nak tak nak, memang kena. :)

      Delete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images