Pelancaran dan Percubaan ESCAPE!

September 22, 2013

48hours Sponsored Posts

holla fellow! Assalamualaikum. Anda peminat tegar dunia hiburan? Ingin menonton filem kegemaran anda bila - bila masa dan di mana sahaja anda berada dengan kelebihan pause anda play di tangan anda?!

ESCAPE! Berita baik khas untuk pelanggan CELCOM DI SELURUH NEGARA! Memperkenalkan 'ESCAPE'

Apa itu ESCAPE?

ESCAPE adalah sebuah Aplikasi terbaru keluaran Celcom Axiata Berhad, iaitu sebuah medan atau medium hiburan dengan ber Imej Hi-Resolusi berkualiti video berdefinisi tinggi dan sangat baik di seluruh peranti, membolehkan anda menonton dan menikmati filem - filem kegemaran anda secara online dengan variety of Hollywood channel, Korean, Indonesian, Hindi dan program live such like consert live, news live yang boleh di tonton oleh anda pada bila - bila masa dan pada satu - satu tempat. Wow!

Kelebihan ESCAPE?!

Sudah semestinya boleh di tonton secara online di laptop, table atau smartphone anda  yang bersesuaian dengan Ios, Android, MacOS dan Windows. Menarik bukan?

Selain itu! ESCAPE turut sama menyediakan lebih 500 filem tersedia dari hanya RM0.80sen sejam yang menyaksikan pelbagai genre filem seperti action, thriller, comedy, drama, horror, romance, consert, red carpet events dan banyak lagi.

Bagaimana untuk menonton ESCAPE? 

Mudah sahaja kengkawan PG! dengan hanya mengikuti langkah di bawah:

1. Anda hanya perlu menjadi pelanggan talian CELCOM. samada pelanggan prabayar ataupun postpaid.

2. Kemudian - Anda hanya perlu MUAT TURUN aplikasi ESCAPE secara PERCUMA ke telefon bimbit, komputer dan komputer riba anda.
3. Setelah itu - daftarkan NAMA dan NOMBOR TALIAN CELCOM anda yang sah di laman rasmi ESCAPE iaitu www.escnow.com.

Selesai dengan langkah di atas? kini anda sudah boleh sahaja menonton filem kegemaran anda dengan kelebihan pause and play!

Apa itu PAUSE AND PLAY?

Bab ni PG bagi contoh sahaja ya. mudah untuk anda faham :D

Contoh anda tengah menonton filem KL ZOMBIE di smartphone anda, tiba - tiba anda mendapat panggilan kecemasan. PAUSE kan sahaja wayang anda tonton tadi.

Dan. bila anda sudah selesai dengan kes kecemasan tadi, anda boleh sambung semula menonton wayang tersebut, sama ada di smartphone atau di komputer milik anda. Tekan PLAY sahaja. Bestkan? hehe.

Erk, ada peraduan la. Menarik? Jom baca :D


Peraduan 'Who Am I'?

Ini berita baik dan kelebihan berganda! Dengan ESCAPE by CELCOM, anda juga boleh memenangi hadiah ganjaran yang lumayan! iaitu menonton dengan berjam - jamnya di ESCAPE! dan sudah semestinya ianya khusus dan amnya buat semua pelanggan CELCOM.

Bagaimana untuk menang? TEKA DAN MENANG!

Anda hanya perlu cuba teka siapakah  lelaki misteri dengan melihat keseluruhan video yang disediakan, dan SMS kan jawapan anda ke 20888. Mudah bukan?



Ringkasan Video Untuk Anda: 

Dalam video tersebut, kelihatan si lelaki misteri dilihat sedang berlawan dengan beberapa orang lelaki lain, sambil menunjukkan aksi kung fu, tapi mukanya pula tidak kelihatan. Dipenghujung video pula diakhiri dengan gambaran aksi si lelaki misteri tadi sedang cuba mengapai atau mencapai sesuatu menerusi riak air. 

Ya! siapakah lelaki misteri tersebut yang kita cari? Adakah dia jejaka melayu terakhir Malaysia? atau mungkin asia? dan mungkinkah si dia yang kita cari ini seorang lelaki atau wanita? hehe. apa - apa pun boleh terjadi bukan? ^^

Pembayang!

Jangan risau, PG nak bagi pembayang sama kat sini, supaya anda senang dan mudah nak teka, siapakah dia lelaki misteri yang kita cari tadi.
'Pernah datang ke Shanghai sebanyak dua kali. Dalam rush hour, tiga kali.'
'Pernah membimbing 'The Kid.' Kemudiannya menjadi 'The Master.'

'Dikenali sebagai Mr. Nice Guy!. Tapi jangan sesekali cuba cari pasal.'
'Pernah menjadi panda. Pernah juga menjadi dubuk.'
Okay cepat! TEKA dan SMS kan jawapan anda sekarang ke 20888. Anda boleh menghantar seberapa banyak jawapan yang anda mahu. Wow! Maknanya, peluang untuk anda dan PG menang hadiah menonton berjam - jam di ESCAPE sangat mudah!

JOM CEPAT! PG da teka, anda pula bagaimana? Untuk maklumat lanjut, layari www.ESCnow.com sekarang ^^ Pasti berbaloi - baloi dengan ESCAPE!

much love. PG

You Might Also Like

8 comments

  1. byk kali gak escape nih hntr meseg... tpi x tahu pun pe bnda.. oo... bru tahu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. da tahu, lepas ni bolehlah melayari escape sis maria ^^

      Delete
  2. Replies
    1. hehe, mak ^^
      lepas ni boleh tengok escape tau ^^

      Delete
  3. oo macam tu...baru tahu :)
    thanks share info ni ye kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. arrr mcm tu la cik itah ^^
      ok! jangan lupa layari escape. banyak movie tersedia tau ^^

      Delete
  4. selalu tengok iklan escape ni keluar kat blog kan
    ooo baru tahu secara terperinci
    nice sharing
    isi tabung sini

    ReplyDelete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images