i'm getting fed up with the thing!

September 18, 2013

i thing i almost dying! erp. jangan fikir bukan - bukan dahulu. belum habis baca, da fikir bukan - bukan. babap kang. huh! hey, assalamualaikum fellow! PG agak stress dan tekanan sedikit petang tadi. agak menyampah pun ada juga. why? yes! ni yang nak share. sebab bila sesetengah benda kita share, i mean luah, its better kan. dari menahan sakit di dada. lagi pun, tak kena bayar pun :D

okei! PG sebenarnya sakit hati dengan this kind of person. yang tak tahu la nak cakap macam mana. nak kata ada akal fikiran, yes memang ada. tapi do no why tak menggunakannya dengan betul. sebab pagi dan petang PG ada minta tolong untuk do something sebenarnya. tapi, this person do no why, banyak sangat alasan yang di berikan pada PG. nak kata benda susah, tidak! PG tidak akan sesekali nak menyusahkan orang dengan benda - benda yang berat. tidak! kecualila. benda itu berat dan terpaksa di angkat. so, mean. memandangkan PG da minta tolong, maka! benda itu pasti berat kan? ;)

dan yang lebih menyakitkan hati PG is. da lama dan da berlalu beberapa bulan lamanya PG minta tolong, tapi tak di ambil peduli. huhu. mentang - mentanglah PG ni kecik sahaja. look like, pandang sebelah mata sahaja la kan jawapnya. huhu. dan yang membuatkan dan bertambah kesakitannya dalam hati. ada beberapa kerja yang sepatutnya di bawah tanggungjawap beliau, beralih tempat ke atas PG. huhu. adakah ini sesuatu yang adil sebenarnya? mungkin dalam konsep mudah yes, 'bila pegawai arahkan awak buat, so awak kena ikut arahan dan make it' tanpa menolak.

then, bagaimana pula dengan si person ni tadi yang tak da kerja? atau erti kata lain, 'maybe' makan gaji buta sahaja?! PG bukan tidak puas hati atau menolak. tapi, rasanya ada seseorang yang kena kontrol benda ni kan. if, kita tutup sebelah mata sahaja dan make do now. so bagaimana dengan kerja diri sendiri yang perlu PG buat. dan bagaimana pula dengan person ni tadi yang 'do nothing' masuk ofic? tidak!

 pakcik gugil. pinjam gambar miaw awak yang bosan ni ya :D

yes. aku rasa aku da bosan nak menghadapi hari - hari seperti ini. bukan bosan dengan kerja sendiri. tapi bosan dengan sikap sesetengah person yang tidak alert dengan kerja masing - masing! macam mana nak menghadapi dan menjalani kehidupan sebagai seorang penjawat awam kalau benda begini berterusan terjadi? huhu. tutup mata pekakkan telinga? datang ofic, duduk goyang kaki. uwargh!!! nuffie sila bagi assignment lagi yaaaaa. aku tension!

much love. PG

You Might Also Like

1 comments

  1. anis ni belum masuk lagi alam pekerjaan tapi rasanya akak sabar je lah dan buat kerja sehabis baik.. tonjolkan diri, mane tau sikit lagi dapat naik pangkat ke naik gaji ke.. yg goyang kaki tu takat tu je lah dia.. sekadar pendapat :)

    ReplyDelete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images