BER URUT

September 15, 2013

morning. assalamualaikum fellow.

rasanya penting bagi kaum hawa like PG of course, pegi berurut. i mean, berurut untuk kebaikan kat kita juga. tiba - tiba cerita pasal berurut kan. penting ni. PG baru je lepas berurut. berurut tang peranakkan. sebenarnya PG bab - bab mengurut peranakkan ni, kinda like old fashion bagi PG. do now why. mentaliti da set macam tu. no need itu semua.

but! sebenarnya benda ni amat - amat penting untuk kaum perempuan. rasanya korang pernah dengar kan pasal peranakkan ni semua kan. dan ianya bersangkut paut dengan menimang cahaya mata. maka ! benda ni kena dan wajib dan harus kita tahu. tidak banyak, as long kita tahu.

masalah peranakkan? yes, i'm. lepas keguguran hari beberapa tahun yang lepas, PG tak pernah pegi berurut secara teraturnya. i mean, kena ada yang pakar dalam bab mengurut ni. sebab ada yang kata, jangan pegi berurut kat tempat orang semberangan. takut nanti ada masalah belakang hari. waallahualam. PG tak ambik tahu sangat bab ni kan. tapi, thank god sebab mama punya kakak, pakar bab mengurut ni, so baru sat tadi berurut dengan beliau.

so, ya. PG punya peranakkan agak bermasalah sikit keteraturannya. so, da fix kan mana yang boleh. wa. da macam komputer pula kan. hehe. ehem - ehem, yang da bernikah kawen tu, tau - tau la kan kita pun perempuan ni kena fix kan juga mana yang patut. tau - tau lah, telah memberikan perkhidmatan yang baik untuk si penerima perkhidmatan, jadi, kita pun kena betul - betul fix kan mana yang patut. bukan untuk si penerima, tapi ianya baik untuk diri sendiri juga.

yup. PG sebenarnya kerap membuang air kecil. kat mana - mana. rumah, ofic. lagi teruk kalau jauh, rnr pula jauh - jauh kan. ar masa tu la agak tak selesa nak menahan dari membuang air kecil. ye, itu salah satu sebab juga tang peranakkan ni. sebab peranakkan PG agak turun, as auntie PG kata, so ianya menganggu aliran pembuangan air kecil PG. oh ok. sumpah tak tahu sebenarnya ^^

so. bagi kengkawan PG, please alert on this ya ^^ sebab ianya penting. buat yang belum kawen ke da kawen ke, kena ambik tahu on this ^^

much love. PG (entry tanpa edit :D) ahahha.

You Might Also Like

6 comments

  1. berurut ni memang bagus..dia dapat betulkan apa yang tak betul hee :)

    ReplyDelete
  2. syoknya berurut... sy lpas bersalin lerr berurut,,, pastu dah x smpat nk g.. tggu bersalin yg kedua plak la bru nk berurut kmbali...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. sekali sekala kan sis ^^
      sambil berurut, sambil juga memanjakan diri ^^

      Delete
  3. yumida baru lepas berurut sebulan yg lepas
    pantang larang semua yumida dah langgar..kikiki
    minum air ais, air limau...bende sedap..x tahan yumida..akhirnya tergoda jugak
    isi tabung pg sini
    kalau free, jemput LIKE post ni:

    LIKE SINI

    TQ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, PG pun sama. pantang betul nampak makanan menarik depan mata, mula la buat perangai. ahaha..terima kasih sis umi isi tabung PG. ^^

      Delete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images