Attending Kursus Undang-Undang Umum Second Day

September 24, 2013

Good morning, assalamualaikum.

Hari ni hari kedua PG pegi kursus. I think hari ni will discuss bout cara - cara menjawap soalan Undang-Undang Pencen or Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah 2007. Maybe.

Kemarin discuss bab Perlembagaan Persekutuan. Oh, memang banyak kesalahan dalam menjawap soalan siri 1/2013 yang PG seat awal tahun. Confirm la gagal. Hehe. Susah sikit la ya sebab PG tak da basic pasal ni. Memang pening la wei. Evendo penceramah suruh jawap pun memang terngaga juga mencari jawap. Hehe.

Then petang pula masuk bab Perlembagaan Negeri Sabah. Yang ni PG suka sikit, sebab lot of story, wa macam pegi sekolah tadika pula. Ok, lot of story talk tentang Sabah. How TYT di lantik, CM, kabinet, Undang2, gubal undang2, SPA and etc. But then bila di soal macam mana nak menjawap soalan, ar starting la tarik muka. Berselindung di sebalik kepala kengkawan depan meja. Hehe. Macam la badan tu kecik sangat nak menapukkan diri ^^

ok! Kita jumpa di next entry pula. Sebab, i got to ready untuk second day pula ^^

much love. PG

You Might Also Like

0 comments

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images