Aku Yang Dulu - Tegar

September 06, 2013

morning. assalamualaikum fellow. yahoo! jumaat datang lagi :) 

minggu lepas time rest pegi tengok wayang dengan budak - budak perempuan. erk. macam budak sekolah pula :D minggu ni, tak tahu lagi nak buat apa time rest. tau - tau masa sangat panjang untuk merehatkan minda bila jumaat tiba. amboi - amboi. budak perempuan memang suka. lebih - lebih lagi bab sopin kan? :D 

so, anyway. PG nak share sedikit biodata Tegar, penyanyi lagu 'Aku Yang Dulu'. femes lagu tu sekarang kan. PG pun kadang - kadang ter nyanyi sama kalau dengar lagu ni. orang kata killer song la sekarang ni. bukan je station radio mana, memang lagu ni ada. then, da dengar lagu dan suara lunak penyanyinya. apa kata korang baca sedikit mengenai penyanyinya pula. ye la, kadang kita ni dengar suara je, tapi tidak cuba untuk mengenali empunya suara :) 


ensom :D
Biodata Tegar 
Nama Lengkap : Tegar Septian 
Nama Panggilan : Tegar 
Kota Kelahiran : Pemalang 
Tanggal Lahir : 19 September 2001 
Karir : Penyanyi Single : - Aku Yang Dulu - Salahkah Aku MemujaMu ( Feat Netral ) 

Tegar Pengamen Cilik Tegar Pengamen Cilik Biodata Tegar Tegar, dikenal sebagai Tegar pengamen cilik. Namanya mulai dikenal publik setelah video dirinya saat sedang mengamen diunggah di situs youtube dan menjadi populer berkat suara emas yang dimilikinya. Namanya semakin terkenal setelah Tegar berkolaborasi dengan band Netral dengan lagu berjudul "Salahkah Aku MemujaMu". 

Tegar berasal dari keluarga yang kurang mampu, ibunya berpropesi sebagai pengamen dan bapak tirinya berpropesi sebagai buruh lepas. Tegar merupakan anak tertua dari 4 bersaudara. Ia mulai menyanyi sejak usia empat tahun dan setelah putus sekolah ia menghabiskan waktunya untuk mengamen sejak usia tujuh tahun. dan sekarang Tegar mampu masuk dapur rekaman, seperti yang tertuang dalam lagunya berjudul "Aku Yang Dulu". kredit : biodatafotoartis

much love. PG

You Might Also Like

5 comments

  1. Assalamualaikum PG. suami sheila suka betul lagu ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam dear. hehe. best kan :)
      kalau dengar lirik dia bab perkataan 'dulu - dulu' tapi dia sebut 'dolo - dolo' ahaha. macam kelakar pula :D

      Delete
  2. Assalam PG, memang selalu dengar lagu nie dipasang.... kalau kat rumah... adik2 slalu pasang lagu nie.. Sduhai.... penangan tegar betul... :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wssalam sis ain :)
      sama la kita, kat umah anak - anak buah suka pasang balik2 lagu ni. killer song betul la. ahaha.

      Delete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images