Posts

Showing posts from September, 2013

its Monday!

Image
assalamualaikum fellow.

hari ini agak monday blues sikit. mungkin sebab cuaca kat luar mendung kat kota kinabalu sabah sekarang ni. adui. ni kalau kat rumah, memang da tarik selimut la jawapnya. hurm.


pakcik gugil, pinjam gambar awak lagi ya :D
hey hi, morning fellow! apa pun, kerja harus diteruskan, bukan? kang ada yang kata gomen ni makan gaji buta je. hehe. tapi, PG memang akui kadang bab tu. ye la, PG kan manusia biasa juga. kadang, bila kita nampak orang tu free je masuk ofic, tanpa buat apa - apa, hurm, mengeramkan juga. kita ni yang sibok ada kerja, boleh je orang lain melepak depan mata. kalau nak tolong buat kerja, tak pa juga kan :D

so, korang, kalau tak nak monday blues sangat, mari sibokkan diri dengan kerja. kejap lagi sure tak monday blues da! hehe.

much love. PG

Awesome List │Blogger di perlukan

Image
assalamualaikum fellow.

sebenarnya PG agak berat hati nak buang senarai blogger yang PG follow. sebab PG sayang kat korang semua. dan mana yang latest, selalu update dan berada di atas, memang PG selalunya senang sahaja nak pegi, klik terus. dan dalam erti kata yang lain, memang korang akan menjadi faveret PG.



but then, bila PG da buang senarai bloglist yang PG follow, to sad sebab PG tak tahu blog mana yang sedang online dan blog mana yang tengah update entry mereka.

and PG tengah fikirkan satu benda, iaitu untuk buat senarai by senarai untuk PG senang ziarah kamu. tapi PG perlukan bantuan kamu sama, iaitu dengan korang letak kan url blog korang dekat kotak entry PG ni. dan PG akan senaraikan korang dalam senarai AWESOME! PG. boleh tak? kalau tak boleh, its ok. PG tak paksa. tapi ni lah caranya yang mudah dan senang PG ziarah blog kamu selain korang tinggalkan jejak dalam kotak Pusat Pengaduan Awam PG tu. terima kasih ya :) Mieya Atiera one of blogger yang PG kerap masuk. kalau tak z…

saya sakit

Image
assalamaualaikum tellow fellow.

i'm not peling well today. bangun pagi tadi tiba - tiba je sakit tekak.
malam ni dinner terpaksa minta kakak ipar buatkan bubur.


sekali sekala makan bubur pun sedap kan. campur dengan ikan tausi dalam tin tu.
sapa pernah makan ikan tausi dalam tin, korang tahu apa benda yang PG kata kan tu.
hopely lepas makan bubur, dan minum air kembang semangkuk banyak - banyak akan mengurangkan sakit tekak PG.
so, i'm not talking longer here. harus berhenti dan berehat seketika. good nite kengkawan PG. hehe. anyway, tajuk skema je kan :D

much love. PG

throwback : majlis rumah terbuka hari raya aidilfitri bank islam