Terminal Bas Wawasan Plaza dan SELAMAT HARI KEMERDEKAAN !

 pakcik gugil, pinjam lagi gambar awak ya :D

assalamualaikum. hollas fellas. PG nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN buat semua rakyat MALAYSIA. also buat kengkawan, followers, haters (kalau ada :D), buat en. suami, mama, mama abah mentua, adik beradik PG, adik berada en. suami dan to all of you out there yang bergelar MALAYSIANS ! Semoga kita terus merdeka dan terusan merdeka !

mysabah.com saya pinjam gambar ya ^^

sebut pasal Merdeka, kat Kota Kinabalu Sabah La ni, juga ada sambutan bagi menyambut Hari Kemerdekaan iaitu 'Ambang Merdeka'. of coz di mana - mana juga ada kan?  ye la, bersama - sama menyambut detik merdekanya pukul jam 12.00 tengah malam ini. dan ecok pula ada program perarakan kontinjen sempena hari kemerdekaan. korang yang kat sabah, jangan lupa lepaskan peluang melihat sambut hari kemerdekaan ni ya :)

but then, sebut pasal merdeka ni pula, PG agak mengeram juga sebenarnya. sebab PG as pengguna perkhidmatan pengangkutan awam, petang tadi masa nak balik kerja, tidak di beritahu di mana kah perkhidmatan tersebut di pindah alih sementara waktu, dek kerana tapak terminal bas di guna pakai untuk meletak kereta berhias, para pembawa 'tanglong' dan di guna pakai oleh para kontinjen perbarisan ecok. maka ! agak mengeramkan juga. sebab, da penat - penat berjalan jauh nak ke terminal, tapi bas pula tak ada. dengan hujan lebat dan info yang di terima agak berbeda maka, keadaan menanti bas yang sedia ada, memang agak mendukacitakan !

PG tak tahu dimana silapnya tentang ini. tak best pula kan. nak sambut merdeka tapi kena bersesak - sesak pula. PG nak sambut merdeka pun rasa tak syok. hurm. PG harap sangat, isu terminal bas ni lebih - lebih lagi masa ada keramaian macam ni, di ambil kira. kan bandaraya peranginan semulajadi? hurm.

much love. PG

Comments

Popular posts from this blog

Isu Cuti Menjaga Anak atau Suami Sakit bagi Si Penjawat Awam

Biodata Aishah ilias Pelakon Love You Mr. Arrogant

Waktu Operasi Urban Transformasi Centre (UTC) Kota Kinabalu dan Di Seluruh Negara