SINOPSIS DRAMA KAMPUNG GIRL

July 26, 2013

assalamualaikum. hollas fellas. ya! saya tahu saya da lama tak update story apa kat sini. muahaha. wa, teruknya perangai. hehe. ok, maafkan saya. erk. jadi budak baik pula ber 'saya' kan. :D ok, abaikan. ni bagitau korang. base on tajuk entry todays. yes, saya da habis baca novel ini ! dan saya tahu apa akan terjadi pada episod dalam minggu ini. kalau korang ingat, si ashraf a.k.a akim tu and mamat sorang tu tersengih-sengih tengok pembantu peribadi dia. ahahha. saya tahu saya tahu :D ar, korang yang nak tahu apa jadi, kenalah tengok minggu ni on friday 'kampung girl' tv3, pukul 9.00 malam. hehe. before that, nak share dengan korang sinopsis drama 'kampung girl' ni. selamat menonton!

Sinopsis Kampung Girl
Ashraf langsung tidak menyangka yang perkahwinannya bakal diatur oleh keluarga! Lebih memeningkan kepala, apabila mengetahui siapa calon yang disebut oleh mummynya, Puan Mazlin. Ainnur! Si budak kampung itu? Tidak mungkin.

Ashraf Khairi dan Ainnur adalah sepupu, dan dia memang tidak pernah sukakan gads itu sejak kecil lagi. Hanya kata cacian dan kutukkan sahaja yang  keluar dari mulut Ashraf bile bersama Ainnur. Ainnur yang berasa tercabar dengan ejekkan Ashraf telah menerima pinangan dari ibu Ashraf.

Ainnur merahsiakan identitinya yang pernah melanjutkan pengajian ke luar negara dan bekerja sebagai cikgu Bahasa Inggeris dari pengetahuan Ashraf. Dia ingin Ashraf jatuh cinta padanya sebagai budak kampung yang tidak berpendidikan. sumber : nikkhazami

much love. PG

You Might Also Like

2 comments

  1. dok kat hostel tak dapat nak tengok..tskk..

    ReplyDelete
  2. hehe. tak pe zul, boleh tengok dekat online tonton.com.my :)

    ReplyDelete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images