Pee Mak Sinopsis

June 08, 2013

assalamualaikum. holla fellas. selamat berhujung minggu untuk korang semua ya. hari ni PG nak keluar tonton wayang kat bawah ni. keluar dengan sepupu PG yang jarang juga PG nak keluar dengan dia ni. masing-masing pon sibuk. bila PG cuti hujung minggu, dia pula bekerja. kira memang tak sama la timing kami kalau bercuti. kecualilah kalau dia malas nak pi keja. macam sekarang ni. ahaha. makanya, kena cepat-cepat pegi ambik peluang tengok wayang. :D

back to title. Pee Mak ni citer pasal husband si Nang Nak tau. kalau dulu femes memes Nang Nak mati beranak tu kan. tapi yang ni, citer pasal suami dia pula. macam mana dia nak solve atau macam mana dia terima keadaan ketiadaan Nang Nak, isteri tersayang yang masih dia nak ada dan hidup depan mata, tapi kengkawan dia pula sibok kata isteri dia da meninggal. ar, macam mana tu? 

korang mai tonton dengan PG sama. ambik peluang hujung minggu ni pegi tengok wayang dengan family. ar, kan sabtu dan ecok last bebudak sekolah bercuti sekolah. :) jom..

Image

Directed By: Banjong Pisanthanakun
Cast: Mario Maurer, Davika Hoorne, Nattapong Chartpong, Pongsatorn Jongwilak, Wiwat Kongrasri, Kantapat Permpoonpatcharasuk

Synopsis:

Pee Mak yang sedang berperang mengalami luka tembak yang parah. Dikarenakan kerinduan dan rasa cinta terhadap istrinya yang sedang hamil tua, Nang Nak, sangat besar, Pee Mak berjuang mati- matian untuk survive di medan perang tersebut. Setelah masa tugasnya selesai, Pee Mak beserta 4 temannya; Ter, Aey, Shin, dan Puak, mengunjungi sang istri yang tetap setia menanti.

Ke-4 temannya tersebut mencurigai ada sesuatu yang aneh di diri Nak. Selain itu penduduk sekitar sangat takut terhadap Nak dan berusaha memperingatkan Mak bahwa Nak sudah meninggal beberapa bulan yang lalu dan yang kini tinggal bersama Mak adalah hantu penasaran Mak yang tidak rela berpisah dari suaminya. Kini adalah tugas Ter, Puak, Aey, dan Shin yang harus meyakinkan Mak untuk menjauh dari Nak.
sumber : themoviegoersblog
much love : PG

You Might Also Like

4 comments

  1. Macam nak tengok je citer ni..hehe..cam best..


    http://akutaksunyi.blogspot.com/2013/06/vivix-shaklee-rahsia-anggun-menawan-dan.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi hani :)
      citer ni best giler tau hani. hani harus tengok ;)
      sure tak kering gusi punyala. :D

      Delete
  2. Salam.. nk mintak tlg LIKE page ni blh? =)

    AZ Collection ada menjual pelbagai jenis tudung AKEL bidang 50' dan 60'.. Nk tempah kraf felt pn blh.. Jom singgah sini..

    https://www.facebook.com/pages/AZ-Collection/199515420202002

    Terima Kasih.. =)

    ReplyDelete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images