Terima Kasih Maybank2u

May 02, 2013

assalamualaikum dan selamat pagi fellas ^.^ da berapa hari tak update blog kan. heee. malas! :D ok fellas, back to PG entry. selasa lepas, PG pegi daftar number fon PG dekat kaunter maybank. daftar untuk mendapatkan TAC number melalui mobile. senanglah sikit kalau nak make transfer kan. ni tak, tiap kali nak transfer duit, mesti kena pi atm. tak pun, kena ambik number tac, then buat kat ofic. alternative lain sekiranya mesin atm kat bawah tu out of service :) done dengan pendaftaran, terus PG mohon pertukaran kad apple ke kad superman! wehuuuu ;)


kad apple, kad kedua PG after penukaran dari kad bewarna kuning tu ^^


kad baru keluaran maybank. superman! 
kad ni ada dua. orang kaunter suh pilih mana satu PG nak.
hehe. satu kad lagi MU tau. so, korang yang minat MU tu, bolehlah pohon kad tu ^^

ok. nak di jadikan cerita, kemarin bila cek celcom broadband, tamat tempoh da. kenala pula topup, sebab nak sambung hayatnya kan. and PG terfikir, untuk mendapatkan topup melalui maybank2u. memang boleh dan sangat mudah je nak buat ^^

tapi, memandangkan baru pertama kali nak menggunakannya. part untuk masukkan TAC number memang da selesai. heee. tapi, part nak menjawap soalan tu yang tak dapat nak di tolong wei! last-last, maybank2u PG 'locked'. uwargh! bagitau en. suami, sure la kena marah. sapa suh pandai-pandai buat. huhu.

makanya, pagi ni, cepat-cepat call maybank2u help line. syukur alhamdulillah. selamat dan selesai semuanya ^^ PG da dapat balik 'login' maybank2u PG dan tukar soalan dan jawap terus. bagi yang tak tahu, dan first time pula tu nak pakai maybank2u untuk topup fon korang, ada soalan yang wajib di jawab selepas kita key in TAC number tu. ^^


pilih soalan dan jawapan korang. part ni, korang kena ingatlah. kang tak pasal-pasal kena 'locked' lagi akaun maybank2u korang ^^ lepas ni, bolehlah kot buat pembelian dekat zalora :D

salam. PG

You Might Also Like

2 comments

  1. alamak cam nak tukar jer... dah boring la pulak dengan gambar apple ni kan? he he he....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. betul-betul. PG da tukar. ops lupa pula, nak tukar ni, ada bayaran tau farah, dalam 15.00myr to 12.00myr kalau tak silap PG ^^ cantikkan superman tu :D

      Delete

Roda surih ganti dakwat,.
Terima kasih sudi melawat.

with <3 PuanGojes

Instagram

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images